Tarun Taikakakut

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Macaron-Leivokset Kinuskikreemillä ja Valkosuklaaganacella

Moi!
Tänään meni siskoni tyttären syntymäpäiville kahta erilaista macaron-leivosta. Vaaleanpunaisissa on valkosuklaaganache ja ruskeissa on kinuskikreemi. Aikaisemmassa postauksessani on mukava tietopaketti näistä leivoksista täällä
Tällä kertaa noin 8 kappaletta jäi kiinni leivinpaperiin, eli jäi raa'aksi. Eli selvisin taas suuremmilta harmeilta :D
Kakkukin onnistui hienosti, mutta siitä lisää myöhemmin ;D




Tässä on kinuskikreemiä.

Kinuskikreemin ohje: (20 macaron-leivokseen)
1 osaa (15g) vettä
2 osaa (30g) ruokokidesokeria
4 osaa (60g) voita

Keitä vettä ja sokeria sen aikaa, että sokeri sulaa (1-2 min), lisää voi pieninä paloina seokseen ja sekoita niin kauan, että voi on sulanut. Vatkaa tämä neste vaahdoksi. Jäähtyessään voi paksuuntaa seoksen. Yleiskone on tässä kohtaa mukava, kun tämä vaihe vie 20-30 minuuttia. (ainakin näillä helteillä mitä Porissa tänäänkin oli, itse pistin välillä kulhon jääkaappiin niin se hiukan nopeutti vaahtoutumista)

Näissä oli sitten valkosuklaaganache ja keskellä vadelmamarmeladia. 

Valkosuklaaganache ohje: (20 macaron-leivokseen)
80g valkosuklaata
30g kermaa
10g voita

Rouhi suklaa kulhon pohjalle ja kaada päälle melkein kiehuva kerma. Tätä sekoitellaan kunnes suklaa on sulanut. Sen jälkeen lisätään voi pieninä paloina ja sekoitellaan niin kauan, että voi on sulanut. Seos laitetaan jääkaappiin jäähtymään jonka jälkeen se vatkataan vaahdoksi.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Macaronsit menee huomenna kokeiluun. Ahdistaa jo valmiiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkä ihmettele! ;D Itse pelkään vieläkin näiden tekoa vaikka olen monesti tehnyt... Toivotan onnea ja kärsivällisyyttä, niitä tarvitaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊