Tarun Taikakakut

lauantai 11. toukokuuta 2013

Hedelmäsangria

Hei!
Tässä ihana juoma aikuisille kesäksi :) Olen ihastunut dansukkerin sivuilla oleviin juomaohjeisiin ja kokeillut nyt muutamaa. Kesällä varmasti tulee kokeiltua lisää. Sivuilla on paljon erilaisia ohjeita. Tutustu sivuihin tästä. Hedelmäsangriassa ihastuin aniksen ja kanelin makuun juomassa. Hedelminä käytin limeä, appelsiinia, kiiviä ja carambolaa.


Hedelmäsangria:
1 pullo valkoviiniä
n. 2 dl brandya
3 dl appelsiinitäysmehua
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 ½ dl hedelmiä, kuten persikoita, kirsikoita, nektariineja, aprikooseja tai luumuja, viipaloituna
1 kanelitanko
4 tähtianista
2 oksaa tuoretta minttua

1. Sekoita viini, brandy, appelsiinimehu ja glukoosisiirappi suuressa astiassa. Lisää viipaloidut hedelmät, kanelitanko ja tähtianikset. Peitä ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Ennen tarjoilua täytä suuri boolimalja jäillä ja kaada juoma päälle. Sekoita mukaan mintunlehdet.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Ihanat värit =) Herkullisennäköinen ;) Hyvää äitienpäivää sinullekin! =)

    VastaaPoista
  2. Sangria on hyvää, varsinkin vaalea. Pitääpä kesällä kokeilla joukkoon myös tähtianista ja kanelia, kun niitä kaapistakin löytyy.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tehtiin edellisenä päivänä maustumaan. Kanelin maku oli heikompi ja anis maistui todella ihanasti ja teki juomasta raikkaan. Minä kyllä menin soveltamaan ohjetta jonkun verran, eli lisäsin tarjoiluvaiheessa jäiden lisäksi myös sitruunan makuista kivennäisvettä joka teki juomasta raikkaan ja kevyen. Vastaavasti laitoin brandyä varmaan tuplamäärän ;D Maistelemalla saa juomasta omanlaisensa :) Tälläiset kannujuomat on kyllä kivoja, suosittelen lämpimästi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊