Tarun Taikakakut

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Omena-punaherukkahillo

Moi!
Omenahillo-ohjeita alkaa olemaan jo ihan riittävästi, mutta silti vielä laitan yhden tänne. Olkoon vaikka itselleni ensi syksyä varten. Yksi muu hillo-ohje on kyllä vielä tulossa, mutta se ei ole enää omenasta 😃 Tämä vuosi oli omenan suhteen kyllä niin mahtava, että pitihän ne käyttää kunnolla. Ensi vuonna ei välttämättä tule omenia lainkaan. Ikinä ei tiedä. Mutta nyt mulla on hilloja, soseita ja mehuja niin paljon että ehkä ne riittää jopa kahdeksi vuodeksi 😁


Omena-punaherukkahillo:
2 kg omenia (joista on jo kodat poistettu)
2½ dl vettä
3 dl punaherukoita
3 tl vaniljasokeria
2 pkt (á 330g) hillo-marmeladisokeria

Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat. Keitä omenat ja punaherukat pehmeiksi ja soseuteta sauvasekoittimella. Lisää sokerit. Keitä vielä 10 minuuttia.
Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. (minä laitoin hillon pakastusrasioihin ja pakkaseen)

Mua itseäni taas niin nauratti nää mun purkit kun kiersin pihalla, että laitan teillekin niistä kuvan 😅 Tässä olen  kerännyt osan tomaateista sisälle kypsymään. Ja toisella vadilla on jo kolmas sato lipstikasta! Ja varmaan se vielä vähän antaa jos ei pakkasia tule. Lipstikka on sellainen yrtti kyllä, että niitä pensaita ei saisi olla suvussa kuin yhdellä niin sitten koko sato saataisi aina käytettyä 😆 Mä kuivaan aina lipstikan, näin sen saa pieneen tilaan ja jaan sitä sitten aina sukulaisille ja ystäville. Itse tykkään lipstikasta ihan hirveästi, opin syömään sitä jo nuorena kun sain sitä aina iso-tädiltäni hänen siirtolapuutarhamökkinsä puutarhasta. Laitan lipstikkaa lähes joka ruokaan 😀
Siemeniä tulee myös tosi paljon, kun mulla oli melko paljon kukkia tänä vuonna. Tässä olen kerännyt siemeniä unikoista, orvokeista (3 erilaista), tuoksuherneistä, samettiruusuista (4 erilaista), tsinnioista ja päivänsineistä. Ja vieressä vielä kuva punaisista samettiruusuista.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Lipstikka on niin voimakkaan makuinen, etten ole vielä keksinyt miten pienen määrän sitä pitäisi laittaa, ettei väki huomaisi.. :D itse kyllä tykkäisin sitä käyttää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei lapset huomaa mutta mies välillä sanoo että aika paljon maistuu lipstikka ruoassa🤣

      Poista
  2. Kyllä on hyvä laittaa silloin hilloja ja muuta kun kerran on mistä laittaa ja sinä kun leivot niin paljon . Ihanat kupposet olet kerännyt vaikka mitä. Me tykkäämme tosi paljon lipstikasta mutta en ole osannut käyttää kuin keitoissa . Miten sinulla on niin hyvä pehko sitä, että tekee vieläkin satoa ? Otitko punaherukat pakkasesta kun teit hillon ?Minä tein tänään sinun ohjeen mukaan omena vaniljakreemi viinereitä tai mitä ne oli . Joka tapauksessa hyvää oli. Kauniinvärinen tuo tummanpunainen samettikukka .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun lipstikka on ehkä 5 vuotta vanha, että ei se kovin vanha ole. Lipstikka on vaan sellanen että kun siitä kerää sadon niin se tekee heti uutta. En odota ikinä että se kasvaa isoksi ja puiseksi vaan ehkä noin puoli metrisenä leikkaan siitä varret pois. Mun mielestä lipstikka sopii älyttömän hyvin patoihin, lihakastikkeisiin ja varsinkin makkara- ja nakkikastikkeisiin. En tiedä vaikuttaako tämä lipstikan kasvuun, mutta saksin aina huonommat oksat ja sadonkorjuusta jääneet varret lipstikkapensaan juurelle maatumaan. Otin punaherukat pakkasesta hilloon. Hyvä että tykkäsitte viinereistä! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊