Tarun Taikakakut

perjantai 15. joulukuuta 2017

Piparijuustokakku 24cm (liivatteeton)

Moi!
Viime vuonna kokeilin tätä Makeaa-blogin Liisa Westerbergin piparijuustokakkua ja tykättiin tästä tosi paljon. Viime vuotisen kakun voit katsoa täältä. Tällä kertaa tein kakun isompana, suurensin Liisan ohjeen 1½ kertaiseksi. Kakku on liivatteeton ja hyytyy piparkakkujen voimalla. Massa on myös mascarponen ansiosta vahvaa. Tämänkin herkuttelusta on jo pari viikkoa kun vietettiin yhtenä viikonloppuna pienellä porukalla pieniä pikkujouluja 😍💕


Piparijuustokakku 24cm

Pohja:
250 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte:
500 g mascarpone-tuorejuustoa
6 dl kermaa
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
225 g piparkakkuja

Öljyä ja tomusokeroi kakkurengas tai irtopohjavuoan reuna 24cm tai käytä reunakalvoja. Aseta rengas suoraan tarjoiluastialle.

Valmista ensin pohja. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita murskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kylmään täytteen teon ajaksi.

Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita täytteestä 1½-2dl tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita loppuun täytteeseen. Sekoita kunnes täyte on paksua vaahtoa. Älä sekoita liikaa ettei täyte juoksetu ja muutu rakeiseksi.Levitä täyte mahdollisimman tiiviisti pohjan päälle. Pursota ruusukkeet kakun päälle.

Poista rengas kuumentamalla sitä ulkopuolelta hieman kaasupuhaltimella tai kuumaan veteen kostutetulla pyyhkeellä. Liu'uta rengas pois kakun ympäriltä. Koristele haluamallasi tavalla.

Ohje on kopioitu Liisa Westerbergin Makeaa joulua-kirjasta mutta suurensin sen 24cm vuokaan sopivaksi.


Tarjolla oli hirveästi herkkuja mutta makeasta osastosta mainittakoon tämä masaliisa jossa on Pullahiiren ohjeella tehty vatkattava kuorrute eli mokkainen kaakaokreemi. Koristelin piirakan rouhitulla karkkikepillä. Ohje löytyy täältä.

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Koska sinäkin olet tätä jo parina jouluna tehnyt niin tämähän ei voi olla huonoa! Siksipä juurikin päätin että tätä vien vanhempieni luokse joulupäivänä! Kiitos vinkistä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää! Ja liivatteettomuus on pehmeyden salaisuus, kakku on oikein pehmoista 😋 Kiva että sait täältä vinkin 💕

      Poista
  2. Kaunis kakku <3 Mä tein myös hyvin samantyyppisen kakun vuosi sitten, oli kyllä tosi ihanaa. Ja kiva kun valmistuu ilman liivatetta. Katsoin vielä äsken ja vertailin ohjeita, niin ne ovat yllättävän samankaltaisia keskenään (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-piparkakku-juustokakku-liivatteeton), vaikka kehittelin omani oreo-juustokakun pohjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Juu muistan kakkusi, se on kyllä hyvin samanlainen. Kävin sitä vielä katsomassa. Kyllä sitä varmasti tälläisiä samantapaisia ohjeita väkisinkin tulee kun niin moni näitä ihania ohjeita tehtailee 😄 Ja aika moni alkoi tämän kekseillä hyydyttämiskeksinnön jälkeen tekemään näitä kakkuja vaikka millä kekseillä 😃

      Poista
  3. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Himoitsin tätä kakkua vielä päiviä sen jälkeen kun se oli jo syöty. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla! 😄 Kiitos ihanasta kommentistasi Nina!

      Poista
  4. Eikö kermaa vatkata ensin vaahdoksi, ennen muiden ainesten lisäämistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei. Tässä vatkataan kerma ja mascarpone yhdessä ja lopuksi lisätään piparkakut.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊