Tarun Taikakakut

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Täytekakkua ja marenkirinkeleitä

Moi!
Edellisviikonloppuna tuli leivoskeltua kaikenlaista vanhaa ja tuttua juttua. Tein tilauksesta saaristolaisleipiä 6 kappaletta ja lohitahnat päälle. Samaan pakettiin meni neljän munan täytekakkukin johon tuli omenahilloa ja kermavaahtoa, päälle laitoin metsä- ja pensasmustikkaa ja kiilteen. 
Yksi päivä tein hollandaise-kastikkeen parsoille kaveriksi. Kastikkeeseen meni kaksi keltuaista joten siitähän jäi kaksi valkuaista ylimääräiseksi joten tein niistä marenkia. Tällä kertaa tein rinkeleiden mallisia marenkeja, ihan hauskan näköisiä ovat :)

Mukavaa ja keväistä alkavaa viikkoa kaikille!




                  Marengit: (pellillinen)
      2 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaahtoon vaniljasokeri. Paista marenkien koosta riippuen 100 asteessa 30-40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

Rinkeleitä tulee ohjeella 2 pellillistä!

Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! Ja marengit on kivan näköisiä, vaikka liian makeita minun suuhuni ovatkin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Mulla on sama juttu noiden marenkien kanssa, ovat aikas makeita kyllä ;)

      Poista
  2. Ihanat herkut, nam..Mitäs uskot voiko tavallisessa uunissa paistaa marenkia kahta pellillistä yhtäaikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Joo voi! Mulla on itsellä tavallinen uuni ja paistan marengit aika usein niin, että uunissa on kaksi peltiä yhtäaikaa. On vaan vaihdettava välillä peltien paikkaa, muuten toinen pellillinen saa väriä kun on ylempänä. Yleensä riittää, että vaihtaa kerran peltien paikkaa, laitan munakellon soimaan esim. 20 min välein.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Mulla on just nyt kaks peltiä uusissa, aattelin että kokeilen :)

      Poista
  3. Tosi ihanan näköinen kakku ja marengitkin kyllä ihanan herkkiä. :) Käytät siis pakastemustikkaa? Pitääkö kiille kuinka hyvin valumisnesteet kurissa? Sitä aprikoin yleensä, kun harkitsen mustikkakakkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Käytän aina pakastemustikkaa, kun tuoretta on aika harvoin tarjolla ;) Kakun päälle sivelin kosteuseristeeksi samaa omenahilloa jota oli kakun sisälläkin. Siihen jäiset metsä- ja pensasmustikat ja heti kiille. Kävin "laaduntarkastuksella" ;D, kun kakku oli parin päivän ikäinen eikä mustikat olleet värjänneet yhtään ylintä kakkukerrosta, tai ainakaan en huomannut mitään sellaista. Voit siis aika huoletta käyttää mustikoita kakussa ;D Kunhan kiille laitetaan jäisien marjojen päälle niin kiille sulkee mahdolliset nesteet sisäänsä.

      Poista
  4. Kauniita herkkuja olet taas tehnyt :) Hyvä idea tuo rinkulamarenki! Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja! Näin tuollaisia rinkulan mallisia marenkeja kaupassa myynnissä niin sieltä sitten nappasin idean :) Kiitos samoin sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊