Tarun Taikakakut

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kinuskiset marengit / Fariinimarengit

Heippa!
Löysin mielenkiintoisen ohjeen fariinimarenkeihin ja olihan niitä pakko kokeilla. Yleensä en ole kovin suuri marengin ystävä vaikka jokunen poikkeus on matkan varrelle osunut ;D No nyt osui taas! Vitsit miten ihanan makuisia nämä olivat! Paahteisia ja kinuskisia!
Ohje on kopioitu Dansukkerin sivuilta täältä.

En ollut ennen käyttänyt marenkiin leivinjauhetta tai perunajauhoa. Mitään eroa en huomannut tavalliseen marenkiin joten luulen, että on ihan sama laittaako niitä massaan vai ei.


Fariinimarengit
2 kananmunan valkuaista
2 dl (125 g) fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria 
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Pinnalle koristeeksi
fariinisokeria 

Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Pursota marengit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle fariinisokeria. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää hyviltä!
    Milloinkohan itse saan aikaiseksi kokeilla marenkien tekoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeiles kerran niin jäät koukkuun ;D Marengit tosi nopeita ja helppoja tehdä!

      Poista
  2. Kauniisti pursotettu! Fariinimarengit on kyllä hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi! Näissä oli kyllä ihana maku :)

      Poista
  3. Kuulostaa kivan erilaiselta. Kauniita marenkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kyllä kiehtoi, että millainen maku fariinisokerilla tulee marenkeihin. Maku oli kinuskinen ja aromikas. Kiitos! :)

      Poista
  4. Kuulostapa hyvältä ja tosi kauniita olet näistä tehnyt!
    Juuri tuossa joulunaikaan mietin että onnistuisikohan muscovadolla marengit ja näköjään siis hyvin voisi tehdä. Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Nyt onkin sitten vaan mielikuvitus rajana marenkien teossa! ;) Mä olen tykännyt viime aikoina laittaa pakastekuivattua vadelmaa jauheena marenkivaahtoon, sillä saa makua ja väriä marenkeihin. Ole hyvä! :)

      Poista
  5. Ihania! Törmäsin itsekin joskus tähän samaan ohjeeseen ja ajattelin, että teen, mutta unohtui. Nämä näyttää niin hyviltä, kuten marenkisi aina, joten kokeiltava on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Kannattaa kokeilla, olivat tosi hyviä vaikken yleensä marengeista piittaa. Näissä oli ihanan paahteinen ja kinuskinen aromi :)

      Poista
  6. Oi mie oon näitä kans kuolannut Dansukkerin sivuilla, vielä en ole kerennyt tehdä. Ootko Taru kokeillut omenaviinietikkaa noihin marekeihin? Mie en nimittäin kamalan paljon välittänyt kun tein pelkällä sokerilla mutta kun aloin tekeen marenkeja mihin tuli ripaus suolaa ja tuota omenaviinietikkaa niin täytyy sanoa että marengit nousivat ihan eri levelille. Näistä tulee jotenkin ihanan keveitä ja ilmavia ja nythän olen ihan koukussa näihin...juuri tein lakritsijauheella ja nehän veivät melkein jalat alta ...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut omenaviinietikkaa. Joskus olen laittanut sitruunan mehua joka ajaa saman asian. Nuo happamat auttavat marenkia kuivumaan joten en ole kokenut niitä tarpellisiksi. Tuleeko sun mielestä tuosta omenaviinietikasta makuakin? Jos tulee niin voisin kyllä sitä kokeilla! Suola auttaa aina asiassa kuin asiassa, kun se korostaa makuja ;D Sun lakritsimarengit vaikuttivat tosi ihanilta, luulen, että niitä on kokeiltava! Olen ihan hulluna salmiakkiin!

      Poista
  7. Kuinkahan monta tällä ohjeella tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään enää muistanut kuinka paljon näitä tuli, mutta Dansukkerin sivuilla luki 12 kappaletta. Riippuu tietysti siitäkin, että minkä kokoisia marenkeja teet.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊