Tarun Taikakakut

perjantai 27. helmikuuta 2015

Sitruunainen 7 minuutin kahvikakku (2l vuokaan)

Moi!
Tämä 7 minuutin kahvikakku on noussut varsin suosituksi nyt, vaikka ohje taitaa olla kymmeniä vuosia vanha (lisätiedot ovat tervetulleita!). Itse en ollut ennen kuullut tästä ja minunkin piti päästä tätä kokeilemaan. Mimmi oli tehnyt sitruunalla maustetun niin ajattelin minäkin sellaista kokeilla. Ohjeen kopioin kuitenkin Annen Liian hyvää-blogista josta löysin myös kuorrutteen ohjeen. Vähän aikaa sitten Maijukin kokeili tälläistä Pienet Herkkusuut-blogissaan ja Kirsi Kirsin keittiössä-blogissa teki appelsiinisen version.


Tein kakkuja heti kaksi. Ensimmäisestä kakusta tein siis sitruunan makuisen. Sitruunani oli hivenen nahistunut joten laitoin taikinaan vielä kuoren lisäksi puolikkaan sitruunan mehunkin. Tuorejuustokuorrute oli aivan täydellistä, niin kuin porkkanaleivonnaisissakin, sitä voisi syödä miltei paljaaltaan! ;D On kyllä niin ihanan makuista! 

Kakku on siis sairaan helppo tehdä ja aivan ihanan pehmeää! Ja tuo kuorrutus ehdottomasti kruunasi makunautinnon! Kuorrute korosti vielä tuota sitruunan makua :) Kakkua voi myös melko loputtomasti maustaa ja tuunailla, mutta on varmasti tosi hyvää ihan sellaisenaankin vaniljan makuisena. Itse ihastuin tähän sitruunaiseen kakkuun tosi paljon ja ajattelinkin josko seuraavaksi tekisin kakun appelsiinista ;)





7 minuutin kahvikakku:
4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia. Voitele ja jauhota vähintään 2 litran rengasvuoka. Paista 175 asteessa noin 45-50 min toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä. 

Sitruunainen tuorejuustokuorrutus:
60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki ainekset yhteen valkoiseksi vaahdoksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.


Toisesta kakusta tein rommin makuisen. Maustoin taikinan rommiaromilla (1 rkl) ja rommi-vaniljasokerilla (koko paketti meni eli noin 2rkl) jonka sain joskus Nami-hiireltä kakkukilpailuun osallistumisesta. Tämän kakun jätin kuorruttamatta. Tämä kakku meni pakkaseen, mutta reunoilta siistimäni palaset maistuivat hyvältä :)

Terveisin Taru

20 kommenttia:

  1. Minäkin kokeilin tätä toissapäivänä ja nimenomaan appelsiinisena versiona. Raastoin taikinaan yhden melko pienen appelsiinin kuoren ja ei kakku ei kyllä yhtään maistunut appelsiinilta. Sitten vielä kumosin sen hieman liian kuumana ja se tarttui vähän vuokaankin kiinni. Tuo kuorrutus on kyllä hyvä lisä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kyllä kiinnostaa tuo appelsiininen versio! Ajattelin laittaa kuoren ja vähän mehuakin ja myös tuohon kuorrutteeseen. Mäkin kumosin tuon kakun liian kuumana ja mullakin jäi vähän pintaa vuokaan kiinni, mutta kuorrute peitti kivasti virheet ;)

      Poista
    2. Ihanan näköinen kuorrutettu kakku.Minä olen tehnyt kakkua myös appelsiinisena versiona ja kyllä on maistunut reilusti appelsiinille yhdellä appelsiinin kuorella (oltava tietenkin ihan ohutta, sosemaista kuorta...) ja jopa värikin on värjäytynyt kellertäväksi, enkä ole laittanut mehua ollenkaan ihan rakenteen takia. Vaikea sanoa, kumpiko meillä on mieluisampaa... sitruunainen vai appelsiininen. Kuorrutusta pitää minunkin kokeilla tähän kakkuun.. minä tykkään myös paljon kakusta pakastettuna, jolloin sen rakenne muuttuu tiiviimmäksi.
      http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2014/07/appelsiinin-makuinen-7-minuutin-kakku

      Poista
    3. Joo mä kävin sillon katsomassa sun kakut, miten ne aina onkin sulla niin kauniita??? Mulla jäi molemmissa pinta vähän rumaksi... Kokeile ihmeessä tuota kuorrutetta, se oli ihanaa ja sillä sai makua lisää kakkuun :)

      Poista
  2. Tämä 7 minuutin kakku rupeaa kuullostamaan vastustamattomalta! Minulla on Nordic Waren ihastuttava tupla-kuivakakkuvuoka, jolla varmaan voisi oikein hyvin paistaa kahdella eri mausteella maustetun taikinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kuorrutettuna tämä oli tosi hyvää! Ja ilmankin ;) Tuossa vuoassahan olisi sitten näppärä kokeilla tätä, kun saa kaksi kakkua yhdellä kertaa ;D

      Poista
  3. Hyvännäköisiä :) Kokeilin myös tätä samaista kakkua kahdella eri maulla ja ilman kuorrutetta jokin aika sitten. Olivat kyllä ihanan helppoja ja nopeita tehdä :) Vielä kun ehtisi laittamaan ne blogiinkin joskus tässä keväällä :) Tuo rommiversio muuten kuullostaa kivasti erilaiselta, mä varmaan upottaisin sen vielä sulaan suklaaseen, nam ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tämä ohje oli kyllä helppo, ei voi muuta sanoa! Tuo rommi-versio tuli mieleen, kun olen tehnyt sitä kuorrutettua rommikakkua äidille. Harmi etten tästä rommikakusta vielä saanut makua kerrottua, kun pistin pakkaseen. Toivottavasti saat kakkusi pian päivitettyä :)

      Poista
  4. Todella ammattimaisennäköisiä kakkuja sun blogissa! Erityisesti nuo juustokakkujen koristelut on ihan törkeen hienoja (tuoreet marjat ja hedelmät) ja taisimpa itekkin saada hieman inspiraatiota seuraavaan juustokakkuun, jatka samalla tiellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anonyymi kauniista sanoistasi :) Ihan mahtavaa jos sait inspiraatiota täältä!
      Leipomisen iloa sinulle! :)

      Poista
  5. Ihanalta kuulosta kakku. Sitruunakakusta olen aina tykännyt ja tuon kuorrutteen kanssa näyttää kyllä hurjan hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Tämä oli ihanan makuinen ja tuo kakku oli niin pehmeää. Tämä sopisi juhliinkin mainiosti! Pikkuisen tuo kuorrute suttaa, kun se on pehmeää, mutta maku korvaa kaiken ;)

      Poista
  6. Tää on nykyään mun lempparikakkua! Mä ihastuin tähän täysin!
    Huomasin myös, että kuorrute huoneenlämmössä pehmenee ja suttaa, mutta tosiaan maku on kohdillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Harvoin kahvikakut on TODELLA hyviä, mutta tästä tykkäsin paljon! Pala vaan hävisi yhtäkkiä kädestä suuhun! Onneksi vein kakun heti pois, muuten olisin syönyt sen yksin ;D

      Poista
  7. Tätä pitää kokeilla seuraavaksi, koska ohje on ihan minun makuuni. Tykkään, kun kaikki vain sekoitetaan yhteen, eikä tarvitse montaa eri ainesta vatkata erillään. Ne moneen kertaan vatkattavat jäävät minulta yleensä tekemättä. Helppoa sen olla pitää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ei kyllä reseptin nopeus vaikuttanut lopputulokseen ainakaan huonontavasti, oli niin pehmoista ja herkullista kakkua että :) Johonkin juhlaan tätä on joskus tehtävä! Kuorrutettuna tämä on vielä tosi juhlallinenkin :)

      Poista
  8. Hyvän näköinen kakku! Muutama nopea resepti on syytä olla takataskussa, jotta yllätysmomentin tullen saa äkkiä väsättyä jotain. Ja kerrassaan mahtavaa, että tämän kakun voi vielä tuunata mieltymystensä mukaan. Sitruunaisena tosin aion kokeilla tätä ensalkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Doro! Tälläisiä kakkuja on kyllä kiva tehdä ;) Vielä helpompi kakku on Sydämen surujen kakku, siinä ei tarvitse kuin sekoittaa ainekset sekaisin ja paistaa! :D Suosittelen sitruunaa tähän, itse tykkäsin siitä tosi paljon!

      Poista
  9. Tulipa kyllä hyvä kakku. Vaniljajäätelön kera todella maukas. Jätin kuorrutteen pois ja lisäsin taikinaan sitruunamehua.👅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla, että kakku on maistunut! Versiosi kuulostaa herkulliselta! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊