Tarun Taikakakut

maanantai 12. tammikuuta 2015

Luumuinen sydämen surujen kakku

Moi!
Olen siivoillut urakalla jääkaappia jonne on jäänyt kaikenlaisia hapanmaitotuotteita pyörimään. Olen tehnyt pari tälläistä sydämen surujen kakkua ja mustikka-jogurttipiirakan. Tämä sydämen surujen kakku onkin täällä blogissa nähty jo useamman kerran, mm todella suklaisena, mariannella maustettuna ja ihan tavallisenakin. Laitan nyt vielä tästä juttua koska kokeilin jotain uutta. Jääkaapissa oli pari päivää päiväyksen yli mennyt Valion luumu-kanelirahka joka piti hukata, samoin minulla oli päiväyksen yli menneitä kananmunia. Paras paikka hukata nämä ainekset oli mm. tämä kyseinen kakku. Kakku maistui yllättävän paljon luumulta. Ihanan mehevä kakku oli ja varmasti luumun ystävän mieleen :)


Luumuinen Sydämen surujen kakku:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
200 g Valion luumu-kanelirahkaa
50 g (reilu rkl) maitorahkaa/turkkilaista jogurttia tms.
1/2 dl maitoa
2 munaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan maito, sulatettu rasva ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai yleiskoneen lapavatkaimella tai taikinakoukulla. Taikina on todella vahvaa. Paistetaan voidellussa ja jauhoitetussa 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Kokeilin myös Mimmin blogista löytämääni vinkkiä. Kuinka moni on mahtanut pähkäillä suklaisen tai tumman kahvikakun vuoan jauhotuksen kanssa??? Minä olen! Perinteisesti sydämen surujen kakku jauhotetaan kookoshiutaleilla, mutta kun en niistä itse piittaa niin olen sitten käyttänyt muita. Mm. korppujauhoja, vehnäjauhoja, kaakaojauhetta (josta tulee aivan kamalaa suttua!), mannasuurimoita (ystävän vinkki ja sopii muuten ihan täydellisesti vaaleaan kakkuun ja esim. sokerikakkupohjaan)... Mistään en ole tykännyt tumman kakun päällä koska kaikki tuntuvat jäävän rumasti kakun pintaan. Mimmi oli jostain kuullut, että tummataikinaisen kahvikakun vuoan jauhotukseen sopii ruisjauhot ja pitihän niitäkin kokeilla. Ja ai että tuli nätti pinta! Kauniin ruskea eikä kakussa maistunut ollenkaan ruis! Ihan mahtava vinkki, kiitos Mimmi :D

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Näyttääpäs todella mehevältä ja mikä parasta vanhaksi menevät ainekset saa hyötykäyttöön:) Tuorejuustot, rahkat ja erilaiset kasvirasvasekoitteet kyllä säilyy yllättävän pitkään päiväyksen jälkeenkin. Hyvä vinkki tuo ruisjauholla leivittäminen. Nykyään tulee käytettyä aina vehnäjauhoja, oli kakku mikä hyvänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hapanmaitotuotteet säilyy todella kauan! Aina kannattaa haistaa ja maistaa ennenkuin heittää mitään pois. Mustikka-jogurttipiirakan tein maustamattomasta jogurtista jonka päiväys oli 23.12. (3 vkoa vanhaa) eikä se ollut mennyt miksikään! Piirakka on syöty ja hengissä ollaan ;D

      Poista
  2. Tosi mehevän näköinen kahvikakku....kunhan on syöjiä tasen, voidaan meilläkin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile ihmeessä! Maistui yllättävän paljon luumulta vaikka luumua oli vaan rahkassa.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊