Tarun Taikakakut

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tyrnijuustokakku (22 x 32 cm)

Heippa!
Tein äidille syntymäpäivälahjaksi tyrnijuustokakun samalla ohjeella kuin aiemminkin, mutta isompana. Tässä ei mennyt ihan nappiin tuo kiille, koska reunavuoka oli huono tähän tarkoitukseen. Reunat kun ei olleet tiiviit niin puolet mehusta valui vuoan kahdesta nurkasta pois. Kakun keskeltä täyte sitten paistoi hieman läpi, mutta korjasin asian pursotuksilla ja mandariineilla. Ihan kiva oli minusta näinkin :) Joskus ne suunnitelmat muuttuvat, eikä aina välttämättä huonompaan suuntaan! Pursotuksiin meni 2 dl laktoositonta vispikermaa. Koristeena purkillinen säilykemandariinia.
Tämä tyrnikakku on mielestäni kyllä tosi hyvää :D


Tyrnijuustokakku: 22 x 32 cm

Pohja:
350 g kaurakeksejä
170 g voita

Täyte:
6 dl vispikermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/4 dl (laimentamatonta) tyrnimehua 
noin 3,5 dl sokeria (maun mukaan) 
4 tl vaniljasokeria 
10 liivatelehteä 

Kiille: 
1 dl (laimentamatonta) tyrnimehua 
3 dl vettä 
n. 4-6 rkl sokeria 
5 liivatelehteä

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 22 x 32 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa vaahtoon tuorejuusto. Ota mehusta 1/2 dl lasiin sivuun ja sekoita loput mehut vaahdon joukkoon. Kiehauta mehu lasissa mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Sekoita pienessä kulhossa tyrnimehu, vesi ja sokeri. Sekoittele ja anna sokerin sulaa. Maistele mehun maku itsellesi sopivaksi. Kiilteen mehu saisi olla kirpsakkaa, se raikastaa kivasti pehmeää ja makeaa täytettä. Kaada mehu täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.


Mukaan lähti myös Leilan kinuskikeksejä, ovat ihan sairaan hyviä! :)

Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Hieno kakku, aivan kuin jostain konditoriosta haettu :) Tuo on totta. Aina asiat eivät suju alkuperäissuunnitelman mukaan, mutta usein lopputulos voi olla niin parempikin :)

    Noita kinuskikeksejä voisikin koittaa jossain vaiheessa. Itse en tuollaisista kovista kekseistä normaalisti välitä, mutta jos nuo kerran maistuvat kunnolla kinuskille, niin niiden on pakko olla hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :D Tuo on kyllä sellaisen levykakun näköinen :)

      Kokeile ihmeessä noita! Jos paistaa minimiajan, niin kekseistä tulee sitkeämpiä. Näitä paistoin täydet 15 minuuttia ja tulivat reunoilta melko rapeiksi, keskeltä jäivät aavistuksen sitkeiksi. Olen itse ihmetellyt miten nämä keksit voivat olla niin kinuskisia, tuoksu paistettaessa on jo huumaava :) Kai se voi, sokeri ja siirappi yhdessä vaikuttaa :D

      Poista
  2. Ihan mielettömän kaunis kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaisa :D Tyrnin värikin on kyllä mahtava :)

      Poista
  3. Voi miten upean näköinen kakku ja nimenomaan noin koristeltuna.... ihanan värinen tuo pinta...oranssifanin mielestä tietenkin...kuten minä olen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Luonnosta ne parhaat koristeet ja värit löytyy ;)

      Poista
  4. Komea kakku ja niin pirteän värinen! Hienosti olet saanut korjattua "ongelmat", sillä kakku näyttää ihan täydelliseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Onnistuin kyllä kivasti siistimään kakun ...ja jääkaapin! ;D

      Poista
  5. Ihanan kuuloista, kun tuohon kakkuun olet laittanut tyrniä. Se sopii siihen varmasti hyvin. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Napsu :) Tyrni sopii juustokakkuun aivan ihanasti. Tyrnin kirpeys ja kakun makeus ja pehmeys sointuvat upeasti yhteen :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Nanne :D Tämä oli kyllä kiva kokeilu tehdä noin iso juustokakku jos ei lasketa sitä mehun karkailua pitkin jääkaappia... ;)

      Poista
  7. Voi että onkin kaunis kakku. Tuo pursotus ja mandariinit on ihan nappiin tuossa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kauneusvirhettä tuolla pursotuksella peittelin ja oli onni onnettomuudessa, kun siitä tulikin niin nätti koristelu :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊