Tarun Taikakakut

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Devil's food cake mango-passionmoussella (20cm)

Heippa!
Päässä on hautunut pari ideaa joihin tarvitsin kaksi Nigella's Devil's food cake-pohjaa. Ensimmäinen pohja päätyi kakuksi mango-passionmoussella :) Tämä kakku oli pehmeän suklainen ja mousse raikasti ihanasti suklaista pohjaa. Lemoncurd maistui vahvasti ja sopi kyllä kakkuun. Se mihin toinen pohja päätyi, se selviää myöhemmin! ;) 

Pahoitteluni kuvien pimeydestä...


Pohjan päälle sivelin ensin lemoncurdia.

Mango-passionmousse:

Blå Bandin mango-passionmoussepussin ainekset (1 dl maitoa) vatkattuna ohjeen mukaan

2 dl kermaa vatkattuna
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunan mehua


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa kun vatkaat vaahdot. Yhdistä mango-passionvaahto ja kermavaahto. Kiehauta sitruunan mehu lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää varovasti ohuena nauhana vaahtoon. Pursottele tai levittele heti kakkupohjan päälle.

Päälle höyläsin juustohöylällä maitosuklaata.


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Aijjai, mitä herkkua :) Tämä näyttää ja kuullostaa ihanalta yhdistelmältä :) Kivannäköisesti tuo päällismousse pursotettu :) Itsellänikin on tuo Nigellan pohja ollut mielessä ja tekis mieli tehdä siitä parikin juttua. Se oli niiiin hyvä pohja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli kyllä kiva elämys ja kivahan aina on uutta koittaa :)
      Pursotuksessa nuo kärjet jäivät rumiksi, siksi päällä on suklaalastuja ;D Silti, tuo on aina yhtä hauskaa kun saa tilanteiden mukaan olla luova ja kekseliäs. Aina lopputulos ei ole juuri sitä mitä oli ajatellut, vaan ehkä jopa parempi ;D
      Tämä pohja on ihan täydellistä kamaa! Nyt osasin ottaa ajoissa uunistakin :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen! Kivaa vaihtelua tuo hieman erilainen pursotuskoristelu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Pursottelemalla tuohon sai paaaljon täytettä ;D

      Poista
  3. Kyllähän on mehevän ja herkullisen näköistä! Tässä toisella kädellä pyyhin kuolaa suun pielistä ja toisella kirjoitan.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ;D Tämä oli kivan eksoottista ja suklaista. Tuo pohja on helppo ja uskomattoman hyvää!

      Poista
  4. Oiiiijh, kuinka ihanan näköinen kakku! :) Ja varmasti suussa sulavaa!!
    Mun makuun ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :D Tänä kesänä on tullut tehtyä paljon marjoista ja omenista leivonnaisia niin tälläinen eksoottinen kakku oli ihanaa vaihtelua välillä :)

      Poista
  5. Kävin tätä kakkua jo viikolla pikaisesti ihastelemassa, vaan oli olevinaan niin kirus etten malttanut kommentoimaan... ihanalle näyttää koko kakku ja tuon pohjan aion testata ihan pikinmiten. Vaikka noissa yllä olevissa popseissa....niitä kun voi tehdä pinememmänkin määrän... meillä leijailee kans nyt aika ihana tuoksu. KTein ekaa kertaa siskolta saatua suklaa/kaakaokakkua mitä hän oli tehnyt viime viikonlopun häihin....kunhan jäähtyy, nautiskelen paksun palan kahvikupposen äärellä. Laitoin karjalanpaistin just uuniin, niin saapa vähän aikaa kierrellä blogeja ja kommentoidakin. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Testaa ihmeessä tuo pohja, se on tosi pehmeää. Tykkään silti, että parasta se oli ihan siinä suklaalla kuorrutetussa alkuperäisessä kakussa. Vaikka tässäkin oli tosi ihana :) Tuo lemon curd oli myös liian hallitseva muuten pehmeässä kakussa.
      Mä tein kanssa noita popseja vaan 10, siihen meni 2/5 yhdestä pohjasta, loput pakastin. Sieltä saa sitten tehdä joskus lisää jos iskee makeanhimo ;)
      Hyvältä kuulosti sun päivä :) Meilläkin oli tänään karjalanpaistia! Ihanaa viikonloppua myös teille :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊