Tarun Taikakakut

torstai 29. elokuuta 2013

Valkosuklaa-Limejuustokakku (18cm)

Moi!
Tässä ohje ihanaan lime-valkosuklaajuustokakkuun joka on tehty 18cm vuokaan ihan perusohjeella eli 2dl kermaa ja 200g tuorejuustoa. Tämän kakun täyte on hiukan erilainen kuin tämän aiemmin tekemäni. Täytteen sokerin määrän jokaisen täytyy maistella itse, koska limejä on erikokoisia ja -makuisia. Minulla sokeria meni 3/4 dl. Koristeeksi höyläsin juustohöylällä valkosuklaata. Kakku riittää noin 8 hengelle. Tämän tekee nopeasti ja  tämä on tosi hyvää! :)


Lime-Valkosuklaajuustokakku: 18cm vuokaan
Pohja:
100 g kaurakeksejä
40 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
200g tuorejuustoa
0,5-1 dl sokeria
yhden limen kuoriraaste ja mehu (n.0,5dl)
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä

Kiille:
1,5-2 dl vettä
0,5 dl limen mehua
1 tl sokeria
pisara vihreää elintarvikeväriä
2 liivatetta

Juustokakkujen tekovinkkejä täältä.

Sekoita murennettujen keksien sekaan voisula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokerit. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. (valkosuklaa palaa todella helposti joten sekoita sitä sulatuksen aikana 20 sekunnin välein! Valkosuklaa sulaa myös todella nopeasti) Lisää varoen tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon sekaan. Raasta limen kuori täytteeseen. Lämmitä limenmehu kattilassa tai lasissa mikrossa kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana täytevaahtoon. Laita täyte keksipohjan päälle ja
anna hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita hyytelöä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi sekä mausta sokerilla. Jätä kuitenkin mehu aika kirpeäksi. Lisää väriä tikulla ihan vähän kerrallaan. VINKKI: Tee mehu valkoiseen astiaan jotta sinun on helppo katsoa värjätessä, että miltä väri näyttää kakun päällä. Ota mehusta muutama ruokalusikallinen erikseen kattilaan (tai lasiin mikrossa) ja lämmitä se kiehuvaksi, lisää mehuun liotetut liivatelehdet ja kaada tämä kuuma mehu kylmän loppumehun joukkoon. Pidä ruokalusikkaa täytteen päällä ja kaada mehu lusikan kautta täytteen päälle ohuena nauhana. Näin estät täytteen ja kiilteen sekoittumisen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Ihana :) Jälleen herkullinen makuyhdistelmä, makea ja kirpeä samassa kakussa! Taatusti hyvää :)

    Tuo valkosuklaalla koristelu on kiva idea. Nopea ja helppo, mutta kuitenkin koristeellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä limekakku on sellainen turvallinen ikisuosikki ja aikaisempi ohjeeni olikin tosi kauan ykkösenä top10:ssä, kunnes kinderpiirakka meni ohi. Tämä on todella hyvää! :)
      Koristelu on kyllä helppo, niinkuin ne suklaaspritsauksetkin, helpolla tavalla saa nopeasti koristeet :)

      Poista
  2. Oi, valkosuklaa toimii niin leivonnaisissa. Aivan taas syötävän näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Tämä on kyllä tosi hyvää, lime ja valkosuklaa sopii niin mainiosti yhteen!

      Poista
  3. ooh, ihanan näköinen ja kuuloinen! Just tekeillä sunnuntaiks valkosuklaatäytekakku, vois siihen täytteeseenkin laittaa limeä joukkuun. Ettei olis niin makea. Mun on pakko tätä reseptiä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Suosittelen kyllä tätä, on tosi hyvää :) Lime tasapainottaa niin hienosti makeaa valkosuklaata, joten sopisi sun kakkuunkin :)

      Poista
  4. Vaikka en vihreästä väristä niin perusta, olen aina ihastellut tämän värisiä kakkuja....tekemättä on vaan itsellä. Kaunis kakku, todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Tuossa päällisessä saa olla aina kyllä tarkkana ettei vihreää tule liikaa, väristä tulee helposti liian vihreä ja sitten se on kyllä jo äklö :D

      Poista
  5. Kuinka olet saanut juustokakusta noin korkean? Kokeilin samankokoiseen vuokaan tällä ohjeella ja siitä tuli todella matala :( noin puolet kivassa näkyvästä. Olisiko vinkkiä kuinka tulisi samanlainen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa miksi sinun kakku jäi matalaksi. Mittasitko oman vuokasi koon?

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊