Tarun Taikakakut

tiistai 27. elokuuta 2013

Omenamuffinssit murupäällisellä

Moi!
Suklaapossu teki niin houkuttelevia omenamuffinsseja, että heti niitä piti päästä kokeilemaan! :) Kopioin ohjeen tähän siten kun minä tein muffinssit, suosittelen kuitenkin tutustumaan alkuperäiseen ohjeeseen joka löytyy tästä linkistä. Tein muffinsseja 12 kappaletta voideltuun muffinssipeltiin ja ihan pikkuisen tulivat yli, mutta ei mitenkään harmillisesti. Sitten jätin alkuperäisen ohjeen hillosilmät pois ja päälle laitoin kermavaahdon vaniljasokerilla maustettuna. Kaikki muffinssien kaurahiutaleet muuttui neljän viljan hiutaleiksi, kun muuta ei ollut, eroa ei huomaa. Nämä ovat todella helppoja ja maukkaita ja pinta on ihanan rapsakka. Nämä myös paranivat vanhetessaan, suosittelen kokeilemaan! :)

Taikina: n.13-14 kpl 
2 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl öljyä 
1.5 dl omenahilloa (käytin omaa omena-karviaissosetta) 
3 dl vehnäjauhoja 
1.5 dl kaurahiutaleita 
2 tl leivinjauhetta 
0.5 tl soodaa 
2 tl vaniljasokeria 
2-3 tl kanelia 

Päälle:
50 g voita sulatettuna
0.75 dl sokeria
1.5 dl pika-kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0.5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Pursottele päälle kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Ohje:
Sekoita kaikki taikinan aineet sekaisin. Jaa taikina vuokiin (13-14 kpl), tai voitele muffinssipellin kolot ja jaa taikina niihin. Sekoita päällisen aineet keskenään ja ripottele muffinssien päälle. Paista 200 asteessa n. 18 min., kunnes tuntuvat keskeltä kiinteiltä ja pinta saanut hieman väriä. Anna jäähtyä ja pursottele kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Hih.. Mekin tehtiin eilen näitä muffinsseja poikien kanssa ja olikin mielettömän hyviä =) Muutama jäi vielä tälle päivällä ja maku oli vieläkin ehkä parempi kuin eilen! Ihania ja niin helppoja tehdä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me kommentoitiin vuorotellen Suklaapossun blogissa ;D Minäkin tykkäsin näistä kylmänä. Tuoreena ois sopinut jäätelö kaveriksi :)

      Poista
  2. Kiva että piditte muffineista :) Ne ovat vähän kuin pieniä kuivakakkuja; maku vain paranee vanhetessaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta! :) Huomasin, että taisin pitää hetken kauemmin noita uunissa, kun sulla oli vaaleampia... meheviä oli silti :) Illalla keksin, että näihin sopisi tosi hyvin porkkanakakun kuorrute! Tuorejuustoa, voita ja tomusokeria, nam! :D

      Poista
    2. Oih, tuota porkkanakakun päällistä pitääkin koittaa jossain välissä! Nams! Itse muuten teen yleensä porkkanakakkuun sulatejuustopäällisen (sopii mielettömän hyvin, kannattaa koittaa!!! Ohje löytyy mun blogista kun hakee porkkanapiirakkaa), mutta luulen tuon tuorejuusto-version sopivan näihin muffineihin paremmin. Voi kääk, nyt iski nälkä! :P

      Poista
    3. Minä taas teen porkkanakakun päällisen aina tuorejuustosta kun en tykkää sulatejuustosta tehdystä :D Makuja on monia ja kerrankin "pääsen" sanomaan etten jostain tykkää, heh! ;D

      Poista
  3. Tein viime jouluna mausteisia omenamuffinsseja murupäällisellä, tällainen hieman riisutumpi versiokin on ollut kokeilulistalla jo kauan! Pitäisi kyllä tehdä.:) Vitsi miten ihanaa, kun omenakausi alkaa.:) Ihan ensimmäisenä on kyllä tehtävä vanhaa kunnon omena-kaurapaistosta & vaniljakastiketta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena-kaurapaistos on kyllä ehdoton herkku! Meillä syödään jäätelön kanssa kuumana :) Se on vielä tekemättä tästä omenasadosta. Mehuakin meinaan vielä tehdä paljon.

      Poista
  4. Voi, nämä ovat taatusti hyviä. Pitää vähän vielä odotella leipomisinspiraatiota, niin kokeilen näitä. Oma lemppari tähän mennessä on tällaiset...http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2012/10/omenamuffinssit-murupaallyksella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat ja kyllä sinun näytti myös niin hyviltä :) Toivottavasti inspiraatio iskee pian ;)

      Poista
  5. Onpas hyvän näköisiä. Jossain vaiheessa syksyä voi minunkin blogiini ilmestyä samoja muffinsseja tällä ohjeella. On kyllä aika houkuttelevan näköisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hyvän ohjeen Suklaapossu teki ja mainoskin oli niin houkutteleva, että useampi näitä heti kokeili :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊