Tarun Taikakakut

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mansikkajuustokakku Vadelmilla

Hei!
Tänään ylitettiin 50 000 käyntiä tässä blogissa! Wau!
Kiitokset kaikille lukijoille ja kävijöille! :D

Tässä raikas mansikkajuustokakku ja ohje siihen. Mascarpone on rasvaisin (n.45%) tuorejuusto mitä myydään ja sen takia siitä saa kyllä ihana pehmeitä leivoksia aikaiseksi :) Koristeena omasta pihasta maukkaita villivadelmia ja vispikermasta pursotukset. Ihanan raikasta ja pehmeää :) Lime ei maistunut kakussa ollenkaan, luulen että se vain vahvisti mansikan makua :) Tein kakun taas suoraan lautaselle. Juustokakun tekovinkkejä löytyy tästä linkistä.


Mansikkajuustokakku 24cm vuokaan
150g kaurakeksejä
70 g voita sulatettuna

2 dl kermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
250 g mansikkaa soseena
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/3 dl limen mehua
7 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita siihen sulatettu voi. Painele 24cm vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen notkistettu mascarpone, jogurtti, sokerit ja mansikkasose. Kiehauta limen mehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada limen mehu ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluummin  yön yli. Koristele haluamallasi tavalla! Pursotuksiin riittää 2 dl kermaa vatkattuna.



Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku koristeluineen. Kyllä kakusta jotain puuttuu, jos ei siitä koristeluja ole. Itse en lukeudu maskarbonefaneihin, vaan voihan sitä muuta juustoa käyttää....en tiedä mikä siinä mulla tökkii....näin on ollut aina. Taukoaisi sade sen verran, että vadelmapuskiin pääsis...pakko mennä, kun ollaan oltu reissussa ja ovat olleet nyt keräämättä monta päivää. Ovatpahan rauhassa päässeet kypsymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla tulee ihan väkisin nuo pursotukset juustokakkuihin ;) Jospa kartat mascarbonea siksi, että sitä ei saa laktoosittomana. Siinä olisi markkinarakoa nyt jollekin. Moni leipuri nimittäin tahtoo laktoosittoman mascarponejuuston! :)
      Enkä ole löytänyt philadelphiaa laktoosittomana. Ainoa maustamaton ja laktoositon on violan ja sekin vähärasvainen (13%)...
      Minäkin odotan että sateet loppuisi ja saisin hakea vadelmaa. Lähistöllä on luomutarha jonka puskat notkuu vadelmia, mutta vesisateen takia niitä ei voi poimia. Heti kun aurinko kuivaa marjat, minä ryntään ostoksille :) Omat vadelmapensaat on niin uusia, että olen saanut niistä vaan yhden marjan! Toisenkin näin, mutta linnut kai söi...

      Poista
    2. Olen joutunut noudattamaan laktoositonta ruokavaliota vasta reilun vuoden verran ja ennen sitä yritin kyllä käyttää mascarponea.....jokin siinä suutuntumassa, mikä on muista hyvää ei vaan natsaa mulle....markkinarakoa kyllä olis monissakin tuotteissa laktoosittomina.

      Nyt mää lähen pullataikinan tekoon....

      Poista
  2. Onpa kauniin ja herkullisen näköistä. Mascarpone-tuorejuusto on minulle hieman vieras. Kerran olen kokeillut juustokakkua siitä tehdä. Oli kyllä hyvää. Täytysi käytää ja kokeilla mascarponea enemmänkin. Voisin joskus kokeilla tätä sinunkin kakkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mascarpone on varmaan tullut parhaiten ihmisten tietoon siitä, että se on italialaisen tiramisu-jälkiruoan tärkeä raaka-aine. Sitä voi käyttää ihan tavallisen maustamattoman tuorejuuston tapaan, siinä on paljon rasvaa, joten se on todella pehmoista. Ihan kaikista kaupoista sitä ei saa, mutta K-kauppoihin se juuri tuli, kun Pirkalta tuli oma mascarpone. Tätä kakkua suosittelen kyllä! Ihanaa oli :)

      Poista
  3. Onnittelut 50 tuhannen rikkoitumisesta! Hieno saavutus!

    Herkullisen näköinen kakku! Pidän todella paljon mascarponesta. Varsinkin juustokakkuihin sillä saa ihanaa pehmeyttä. Vaikka mascarpone on rasvaista, ei tulos ole lainkaan raskas, kun seurassa on jotain raikasta (käyttämiäsi sitrusta, mansikkaa tai vaikka mangoa..).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Olen kyllä tosi iloinen tästä kiinnostuksen määrästä :)
      Se on muuten jännä ettei mascarpone tee kakuista raskaita! Pehmeitä kylläkin :)

      Poista
  4. Onpa kyllä herkullisen näköinen kakku! Niin ihanaa kun voi taas koristella kaikki leipomukset ja muut herkut tuoreilla marjoilla, näyttää niin kivalta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! On kyllä leipurin kulta-aikaa tämä kesä! Kakusta saa mahdottoman kauniin, kun päälle laittaa kasan tuoreita marjoja ;)

      Poista
  5. Ihastuttavan viettelevä...eikä taatusti ole saippuaa :D !
    Terkuin nami-hiiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nami-Hiiri ;D Vadelmia olisi varsin vaikea muotoilla... :)

      Poista
  6. Upea kesäinen kakku!!
    Onnea kävijämäärästä... minäkin sitä kasvatan aika usein ;) Sopiiko, että linkitän sinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Linkitys sopii enemmän kuin mainiosti! Minäkin linkitän sinut :) On ihanaa löytää blogeja lähiseuduilta :)

      Poista
  7. Mascarpone on ihan parasta noihin juustokakkuihin ja kylläpä on taas niin herkullisen näköinen tuo sinun kakkusi ja nuo saippuat, siis niin suloisia, tosi ihania antaa vaikka lahjaksikkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Saippuoita menee tosi paljon lahjaksi ja jouluksi teinkin ison kasan lahjapakkauksia joissa oli saippuakuppi ja yksi tai kaksi saippuaa. Olivat suosittuja! :) Ikeasta ostin kymmeniä saippuakuppeja, metallisia ja puisia, olivat nättejä :) Harmi että lähimpään Ikeaan on turhan pitkä matka...

      Poista
  8. Hei Taru! Mascarponessa oleva neste.. Kuuluuko se kaataa pois vai sekoittaa hyvin? Miksi vaikka mascarpone olisi ollut huoneenlämmössä, sen lisäämisen jälkeen massasta tulee rakeinen? :( lisäksi vielä, hurautatko sähkövatkaimella ainekset sekaisin vai käsin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Mascarponen neste ei haittaa yhtään, itse joskus kaadan sen pois ja joskus annan mennä vaan täytteen sekaan. Sitten tuosta rakeisuudesta. Tuorejuusto pitäisi aina "notkistaa" ennen täytteeseen laittoa, niin kuin tuossa ohjeessa lukeekin. Se tarkoittaa sitä, että tuorejuusto sekoitetaan yksinään jossakin kulhossa tai lautasella kunnolla, koska muuten se saattaa jäädä pieniksi paloiksi kermaan. Tämä koskee kaikkia tuorejuustoja. Minä hurautan ainekset sähkövatkaimella sekaisin, mutta ei liikaa ettei vaahto lätisty.
      Onnea ja iloa leipomiseen! :)

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊