keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Omar-britakakku / Britakakku omarvaahdolla

Moi!
Mulla oli syntymäpäivät viime viikolla ja leivoin muutaman kakun 😋 Tein pari tälläistä britakakkua joihin väliin tuli Omar-karkeista täyte. Inspiraatio tai idea voi putkahtaa välillä ihan ihmeellisistä jutuista. Kun mietin tätä britakakun tekoa, sain kommentin omarjuustokakkuuni ja heti välähti että mitenköhän tämä menisi britakakun välissä! 😄 Makumaailma tuntui heti sopivalta! Vadelmat vielä kruunaisi koko jutun! 😀 Ja kyllä olikin hyvää! Kakun päälle laitoin kermapursotusten lisäksi kotimaisia vadelmia, pelargonian kukkia ja sitruunamelissan lehtiä.
Ohjeella tulee yksi Britakakku vaikka mulla on kuvassa kaksi, mä tein ohjeen tuplana ☺

Lopussa värikästä silmäniloa puutarhaystävilleni ❤ 



Britakakku Omar-täytteellä:

Pohja:
150 g voita 
1 ½ dl sokeria 
4 kpl keltuaista 
2 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 ½ dl kevytmaitoa 

Marenki:
4 kpl valkuaista 
2 dl sokeria 
(3/4 dl mantelilastuja) 

Omartäyte:
150 g Omar-karkkeja
1 + 2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Tee ensin pohja. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Erottele keltuaiset juomalasiin ja kerää valkuaiset yksi kerrallaan vatkauskulhoon. Laita valkuaiset sivuun. Mittaa voi ja sokeri toiseen kulhoon. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita välillä, mutta vältä turhaa vatkaamista. Voitele leivinpaperi ja levitä taikina nuolijalla ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

(minä vatkasin pohjataikinan ja marengin samaan aikaan, marenki vatkaantui yleiskoneessa ja taikinan tein käsivatkaimella)

Pese vatkaimet ja kuivaa ne huolellisesti ennen kuin ryhdyt vatkaamaan marenkia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla sitä kallistettaessa. Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla. Ripottele mantelilastut marengin pinnalle ja paista britakakkulevyä 175-asteisessa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti.

Anna britakakkulevyn jäähtyä (mieluummin kylmässä) ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluvadille.

Tee Omar-karkeista kastike lämmittämällä 1 dl kermaa kattilassa miedolla lämmöllä johon annat karkkien sulaa (tämä kestää noin 10 minuuttia). Jätä kastike sitten jäähtymään, käytä vaikka kylmäkallea jäähtymisen nopeuttamisessa. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne sileäksi. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Lisää vatkaten joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita massa pursotuspussiin ja pursottele pohjan päälle. Voit myös ihan vaan levittää täytteen pohjan päälle. Nosta varovasti toinen pohja täytteen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin pari tai seuraavaan päivään. Koristele kakku halutessasi kermavaahdolla, marjoilla ja syötävillä kukilla.





Terveisin Taru

perjantai 24. heinäkuuta 2020

Possukakku ja possumuffinssit (mansikkakakku ja mansikkamuffinssit)

Moi!
Kummityttömme, veljeni tytär täytti heinäkuun alussa 6-vuotta ♥ Sain tehdä hänelle mieleisensä kastamiset. Tyttö toivoi possu-aiheisia juttuja ja hetken suunniteltuani kysyin olisko tälläiset kivat ja olihan ne! Koska massajutut ei oo mun juttu niin taas mentiin kermapursotuksilla 😃 Toteutin kakun samalla tyylillä kuin aiemmin tekemäni pandakakun. Koristeet tein sitten sokerimassasta. Muffinssit tein samalla tyylillä. Kuvateksteissä kerron lisää! Kyseessä oli kuitenkin ihan mansikkakakku ja mansikkamuffinssit 😊

Onnea vielä rakkaalle kummitytölle ♥♥♥

Äiti-possu ja pikku-possu 😄🐷🐽♥

Koristeet tein sokerimassasta. Silmien keskustat on lakritsista leikatusta viipaleesta tyllalla otettuja paloja. Niitä keskustoja sitten pyörittelin vaikka mistä, mutta tämä oli selkeästi paras 😃 Korvat on tehty sydämen mallisella piparkakkumuotilla.

Kakkuun tein 6 kananmunan vaalean sokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla. Väliin tuli mansikkahilloa, paljon tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa jossa oli pikkuisen rahkaa joukossa. Päälle sitten vielä vaaleanpunaiseksi värjättyä kermavaahtoa ja koristeet 😊


Muffinssit tein tällä ohjeella. Ovat siis mansikkamuffinsseja. Taikinan joukossa on tuoreita mansikan paloja. Päällä on mansikkatomusokerilla maustettua kermaa. Possun kasvot tein valmiista sokerisilmistä ja kärsä ja korvat on vaahtokarkeista 😊 Kärsään piirsin elintarviketussilla sieraimet. Alempana vaihekuva ja ohje.

Kukkuu! 😍


Muffinssien koristeet tein vaahtokarkeista leikkaamalla vaahtokarkin ensin puoliksi. Toiseen puolikkaaseen piirsin sieraimet elintarviketussilla ja toisen puolikkaan leikkasin vielä puoliksi ja siitä sain korvat. Helppoa ja herkullista 😍 Alla kuva muffinsseista ennen koristelua.


Terveisin Taru

maanantai 20. heinäkuuta 2020

Tyttäreni 6-vuotissyntymäpäivien tarjoilut

Moi!
Tässä vihdoin yhteenveto tyttäreni 6-vuotissyntymäpäivistä. Juhlat pidettiin siis poikkeusolojen takia kahdessa erässä. Ensin on kuvia ensimmäisistä juhlista ja lopuksi toisista. Askartelin itse viirinauhan ja infolaput tarjottavista. Kukat hain omasta pihasta ja luonnosta. Jonkin verran ostin rekvisiittaa kuten 6-ilmapallon (ei näy kun yhdessä kuvassa alaosaa...) ja panda-ilmapallon. Kutospallon voin käyttää sitten tammikuussa uudestaan kun vanhempi tyttö täyttää yhdeksän! 😆 Pandateemaa sain myös serveteillä 🐼💕

Tarjolla oli nämä herkut!
Klikkaa nimeä niin pääset ohjeeseen!

Lisäksi oli karkkia ja kaupan karjalanpiirakoita, itsetehtyä raparperimehua ja sekamehua.







🐼Seuraavat kuvat ovat toisista pienemmistä juhlista🐼

Kaikki tarjottavat olivat samoja, pienempiä vain.



Tälläiset infolaput tällä kertaa 😊

Kaikki kukat keräsin omalta pihalta, paitsi lupiinin. Lupiinilla ei ole asiaa meidän pihaan ja aina kun haen sitä tien pielestä niin ajattelen tekeväni hyvän työn kun poistan kukkia luonnosta siementämästä 😃 Kauniita kyllä ovat! Kestävät maljakossa vaan melko vähän aikaa. Nyt kun oli juhlat kahtena päivänä niin kukat sai sitten jo heittää pois...

Terveisin Taru

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Pandakakku - Pandasynttärit

Moi!
Tässä tyttäreni 6-vuotissyntymäpäivän täytekakku. Hän halusi pandakakun 😄 Me päädyttiin tällä kertaa pitämään kahdet juhlat. Juhlat pidettiin siis kesäkuun puolessa välissä. Silloin oli vielä epävarmaa koronan takia, eikä minusta kyllä vieläkään eletä ihan normaalia aikaa. No mutta lähes kaikki piti sitten tehdä kahtena kappaleena 😬😅 Selvisin kuitenkin tarkalla suunnittelulla ja isolla pakastimella hyvin hommasta! 😃 Molemmat juhlat meni hyvin ja mukavaa oli!


Nämä kakut ovat ensimmäisistä juhlista joissa oli enemmän vieraita. 
Tässä kakussa oli 26cm 6 kananmunan vaalea sokerikakkupohja
Kostutus maidolla. Väliin tuli itsetehtyä vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä
Päällä vispikermasta pursotukset. 
Koristeet ovat sokerimassaa. 

Tämä kuva on toisista juhlista joissa oli vähemmän vieraita. 
Tässä täytekakussa oli 20cm 3 kananmunan vaalea sokerikakkupohja. 
Täytteenä myös itsetehty vadelmahillo ja diplomaattikreemi. 
Näiden juhlien valkosuklaa-raparperijuustokakku oli 18cm.

Tässä molempien täytekakkujen koristeet.

Terveisin Taru

perjantai 10. heinäkuuta 2020

Nyhtöpossupiirakka (26cm)

Moi!
Tyttären pandasynttäreillä tarjottiin toisena suolaisena tätä Kakkuviikarin nyhtöpossupiirakkaa. Nyhtöpossun tein itse tällä omalla ohjeella. Muutin joitakin ainesosia oman mielen mukaisiksi, muuten ohje on kopioitu Kakkuviikarilta. Kiitos ohjeesta 😊 Ja tosi hyvää oli!


Nyhtöpossupiirakka:

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
n. 250 g nyhtöpossua
3-4 karamellisoitua punasipulia
sokeria, suolaa

2 dl kermaa
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
ruohosipulia
½-1 tl suolaa

1. Nypi pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se sitten voidellun piirakkavuoan (halk. 26cm.) pohjalle ja reunoille.

3. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista voissa niin, että sipulit pehmenevät ja saavat ruskeaa väriä ihan reilustikin. Mausta sipulit suolalla ja sokerilla.

4. Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja suola keskenään massaksi. 

5. Voit halutessasi esipaistaa pohjaa n. 5-10 ( ei pakollista). Kaada pohjan päälle juusto-kermaseos. Ripottele pinnalle nyhtöpossu ja karamellisoidut punasipulit. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35-40 minuuttia, tai kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta ruohosipulia.

Terveisin Taru

maanantai 6. heinäkuuta 2020

Kylmäsavulohi-tortillarullat

Moi!
Tyttären 6-vuotissyntymäpäivillä toisena suolaisena tarjosin näitä tortillarullia. Nämä oli kyllä tosi hyviä! Sain näistä myös vierailta paljon kehuja 😊 Itse olen ihan hulluna kalaan ja varsinkin kylmäsavuloheen ja graaviin loheen. Näitä olis voinut vaan napsia ja napsia 😄 Ja olivat vielä superhelppoja tehdä! Suosittelen 👍
Ohjetta katselin Nannella täällä. Muuttelin vähän aineksia. Omalta pihalta hain juuri parhaassa satoiässä ollutta ruohosipulia ja lehtisalaatin vaihdoin rapeaan jääsalaattiin. Kiitos Nanne ohjeesta ❤😊



Kylmäsavulohi-tortillarullat:
1 pkt isoja tortillalevyjä
1 prk tuorejuustoa
½ pkt Kipparin savujuustoa
jääsalaattia
ruohosipulia
150 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
tuoretta tilliä

Voitele tortillalevyt kokonaan tuorejuustolla.
Täytä levy vain puoleen väliin asti ja rullaa kiinni aloittaen täytepäädystä. Puolikas, voideltu rulla kiinnittää rullan itseensä.
Leikkaa noin 1,5cm siivuja, siten että rumat päädyt leikataan säästellen ensin pois.


Tässä kuvassa näkyy muutama kalkkunarulla jotka tein varoiksi jos joku ei tykkäisi kalasta. 

Terveisin Taru