maanantai 29. huhtikuuta 2013

Whoopies-Leivosten Ohje + Täytteitä

Hei!
Tässä minun resepti whoopies-leivoksiin. Kehittelin tämän monia ohjeita yhdistelemällä. Näitä voi tehdä niin monella tapaa, kakkutaikinoita on paljon. Tämän minä olen todennut parhaaksi. Tällä taikinalla tulee tasaisen kaunis pinta kakkusiin ja näissä on ihanan pehmeä koostumus :)
Lopussa erilaisia täytteitä joita olen whoopies-tutkimusmatkani aikana kehitellyt :)
Whoopies-leivokset voit huoletta myös pakastaa täytettynä ja koristeltuna.
Saat whoopiesista laktoosittoman vaihtamalla kaikki maitotuotteet laktoosittomiin vaihtoehtoihin. Kommenteissa iso tietopaketti laktoosittomista tuotteista.

Lisään tähän postaukseen vielä muutaman linkin joista saa mukavaa yleistietoa whoopieseista.

Wikipedia aiheesta täältä.
(Paras) Helsinginsanomat aiheesta täältä.
Kinuskikissa aiheesta täältä.
Pullahiiri aiheesta täältä.


Vadelmakreemi-Whoopies löytyy täältä.


Whoopies-Leivokset    25-35kpl täytettynä

125g pehmeää voita tai margariinia
1 1/2-2 dl sokeria
--------------------------------1.Vatkataan vaahdoksi
1 muna
--------------------------------2.Vatkaa muna voimakkaasti voi-sokerivaahtoon

4 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta (jos haluat vaaleita pohjia laita kaakaojauheen tilalle 1dl lisää  vehnäjauhoja)
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
--------------------------------3.Sekoita kuivat aineet keskenään

120-150g ranskankermaa
1 dl maitoa
--------------------------------4.Hitaasti sekoittaen lisää vuorotellen muna-sokerivaahtoon kuivia aineita ja nesteitä

Pursottele pellille haluamasi kokoisia kasoja tai tee lusikalla nokareita. Kasat muuttuvat noin puolitoista kertaisiksi. Yhdelle pellille tulee noin 25 kakkusta ja taikinasta tulee reilu 2 pellillistä. Taikinakasat leviävät uunissa tasaisiksi kakuiksi.

Paista  180'c  keskitasolla   n.11 minuuttia.

Tässä kuva pellille pursotetuista kakkusista

Tässä kuvakooste aiemmin tekemistäni Whoopies-Leivoksista:

Bouchewhoopies löytyy täältä.

Mangowhoopies löytyy täältä.

Limewhoopies löytyy täältä.

Mansikkawhoopies löytyy täältä.

Minttusuklaawhoopies löytyy täältä.

 Mini-mansikkawhoopies löytyy täältä.

Mustikka-suklaawhoopies löytyy täältä

Sitruunawhoopies löytyy täältä.

Whoopies Täytteitä
(Nämä kaikki täytteet on mitoitettu niin, että täytettä on suurin piirtein sellainen määrä, että siitä PITÄISI riittää edellä olevaan yksinkertaisen taikina-annoksen whoopies määrään)

Limetäyte:
1 prk mascarponea, 2dl kermaa vatkattuna, 1,5 limen mehu ja raastettu kuori, 2tl vaniljasokeria, 6rkl sokeria. Sekoita kaikki yhteen. Sokeria ja limeä maun mukaan! Maistele!

Vadelmakreemitäyte:
150g pehmeää voita, 5dl tomusokeria, 1/2-1dl (100g) vadelmaa soseena. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min.) lisäten tomusokeria 1-2dl osissa. Lopuksi vatkaa joukkoon vadelmasose muutamassa erässä.
Vadelmasosetta saa olla melkein tuo 1dl, että täytteestä tulee raikas. (Jos käytät ulkomaista vadelmaa muista keittää vadelmia 2 min. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kreemiin lisäämistä.)

Mangotäyte:
200g mangotuorejuustoa, 2dl kermaa vatkattuna, 2tl vaniljasokeria, 2 liivatetta, 2rkl sitruunan mehua. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5min. Keitä mikrossa lasissa sitruunan mehu, lisää liivatteet mehuun ja lisää ohuena nauhana muihin aineksiin.

(Piparminttu)Kreemitäyte:
150g pehmeää voita ja 5dl tomusokeria vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi (n.5min.) (jos haluat piparminttukreemin, lisää vaahtoon 2tl piparminttuesanssia (maun mukaan) ja laita halutessasi joukkoon hieman vihreää elintarvikeväriä)

(Minttu)Suklaatäyte:
1prk philadelphia marabou-tuorejuustoa, 2dl kermaa vatkattuna, (kourallinen pätkistä rouhittuna). Sekoita aineet keskenään.

Sitruunatäyte:
1prk Sitruunatuorejuustoa, 2dl kermaa vatkattuna, ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sokeria maun mukaan.


Täytteet kannattaa pursotella whoopies-kuoreen ja painaa varovasti toinen kuori päälle. Täytettä saa olla reilusti, että se maistuu kunnolla. Koristele haluamallasi tavalla.
TÄYTTEISSÄ ON VAIN MIELIKUVITUS RAJANA! :)

Terveisin Taru

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kinuski-Vadelma-Täytekakku

Hello!
Tein Veetille syntymäpäiväkakun. Poika täytti jo 7-vuotta!! Aika menee niin nopsaan! Kakussa on 6 munan sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaidolla. Täytteenä on Kinuskikissan kinuskitäyte vadelmilla, ohje löytyy täältä. Prismasta löysin suomalaisia puutarhavadelmia pakasteena. Ihania! Olivat melko hintavia, mutta sen arvoisia :) Painoin vadelmat jäisinä kinuskivaahtoon, näin kinuskivaahto ei värjäänny vadelmista. Päälle tein sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta koristeet. Kakku on kokonaan laktoositon. Pursotukset on vispikermaa. Pojan toiveena oli Angry Birds hahmot :)




Mukaan meni myös 24 kappaletta vadelmakreemitäytteisiä whoopies-leivoksia. 
Tein näitä eilen 54 kappaletta! Huh! Osa meni siskoni sisustuskutsuille kahvipöytään :)

Paljon onnea vielä Veeti! <3

Sankarin äiti lisäsi kakkuun vielä hienot kynttilät jotka on kyllä aivan mainiot! :)

Terveisin Taru

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Mango-Whoopies-Leivokset

Hei!
Kokeilunhalu whoopiesien kanssa ei laannu! ;D Tällä kertaa tein mangowhoopieseja. Täytteessä on purkki mangotuorejuustoa, 2dl kermaa, 2tl vaniljasokeria, 2 liivatelehteä liotettuna 2rkl sitruunan mehua. Keskelle laitoin hillosilmän trooppisesta hillosta jossa oli mangoa, ananasta ja omenaa. Liivatteella koitin hakea sitä ettei täyte niin kovin pursuisi ulos syödessä. Pakko sanoa että nämä on niin hyviä! Raikkaita! :)
Pohjan ohje täältä.





Niin ja ONNEA ÄSSÄT JA PORI!!! :D

Terveisin Taru

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Minttu-juustokakku

Moikka!
Meillä oli perhepiirissä lauantaina juhlat ja tein sinne tälläisen minttujuustokakun. Ohje on Ulla Svenskin ja se löytyy Ullanunelman sivuilta täältä. Pursotukset on vispikermaa ja koristeet sokerimassaa. Tätä ohjetta ei ole tarvinnut mitenkään muokata, tämä on aivan ihanaa! :)


pohja:

250 g mintunmakuisia Domino-keksejä 
100 g voita

täyte:

6 dl vispikermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 rkl minttulikööriä
8 liivatelehteä
100 g minttusuklaata

1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
5. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. 



Terveisin Taru

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Muumi Täytekakut Mansikkatäytteellä

Hei!
Tänään pieni Kasper juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Toiveiden mukaan toteutin kakut, eli toinen on pienempi 3 munan sokerikakku ja toinen on hiukan isompi 4 munan sokerikakku. Molemmissa on Kinuskikissan kirjasta raikas marjatäyte mansikasta. Kostutus vaniljamaidolla. Pursotukset on vispikermaa. Kuvat maalasin marsipaanille.
Tässä kohtaa voisi olla hyvä mainita, että aina kun kakussa on marsipaani- tai sokerimassakoristeita, kakkua ei saa missään nimessä peittää. Massat imevät itseensä kaiken kosteuden kakusta ja pahimmassa tapauksessa koristeista on jäljellä vain märät läntit kun kakkua nostetaan pöytään...


Tähänkin kakkuun tulee samat nonparellit kuin pieneenkin kakkuun, sankarin äiti asentaa ne sitten ennen tarjoilua.

Paljon onnea Kasper! :)

Terveisin Taru

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Yli 10 000 kävijää!!!

Heippa kaikki!
Olen pitänyt tätä blogia pari päivää vajaa 3 kuukautta ja eilen pyörähti kävijälaskuri kymppitonnin paremmalle puolelle! Wau! Aivan huima määrä! Heti tietysti piti laittaa sen kunniaksi täytekakkupohja uuniin! Sitähän varten täällä ollaan ;D 
Tein 3 munan pohjan pieneen 20cm vuokaan. Tänään kasasin kakun, väliin laitoin vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä, perushyvää siis :) 
Kiitos kaikille lukijoille ja kävijöille! :D

Diplomaattikreemin ohje:
1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3dl kylmää vettä
Vatkaa purkin ohjeen mukaan keskinopeudella noin 5 minuuttia ja laita jääkaappiin tekeytymään. Sinä aikana vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi.
Lopuksi yhdistä nämä kaksi ja laita kakun väliin :)



Terveisin Taru

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Maapähkinä-Suklaa-Muffinssit

Hei!
Tein maapähkinämuffinsseja Kinuskikissan ohjeella, ohje löytyy tästä linkistä
Nämä muffinssit ovat niiden kaikkien mieleen jotka pitävät Snickers-patukoista :) Suolapähkinät antavat kivaa suutuntumaa. Pursotuksessa Kinuskikissa käyttää maapähkinävoita kerman seassa, minä laitan Nutellaa (hasselpähkinää) ja joka kerta kerma lötkistyy siitä. En tiedä onko näissä levitteissä eroja vai mistä tämä johtuu. Joka tapauksessa tätä on kamala pursottaa ja on aika löysän näköistäkin. Hyviä ja pehmeitä ovat kuitenkin! :D
Minä sain ohjeella 19 hyvänkokoista muffinssia.



Terveisin Taru

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Raparperijuustokakku

Hei!
Tässä raparperijuustokakku, ohje on Kinuskikissalta täältä, alla oleva ohje on kopioitu suoraan Kinuskikissan sivuilta. Kakku on aivan mainio paikka "hukata" raparperia :) Kermapursotukset on tässä kakussa myös oltava, muuten kakusta puuttuu selvästi jotain. Ehkä sekin osaltaan pehmentää vielä raparperin makua.
Suosittelen! :)



Raparperijuustokakku:

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua

Kermavaahto:
1 ½ dl kermaa
1 tl sokeria
2 tl vaniljakreemijauhetta

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunan alaosa (siihen asti, johon pohjataikina ulottuu).
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.
Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.
Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparpereiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä. Huom: vuoan alle kannattaa laittaa foliota suojaksi vuoasta tihkuvan nesteen varalta.
Putsaa vuoan sisäreunoja, mikäli niihin on paistamisen aikana tarttunut jotain. Sivele reunoille kevyesti kasviöljyä – näin valmis kakku on helpompi irrottaa siististi vuoasta.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kermaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri.
Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto sekä tuorejuusto.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Ripottele pinnalle koristeeksi vaniljajauhetta tai vaniljatangon siemeniä.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Sekoita kermaan sokeri ja lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe. Pursota kakun päälle rengas.




Terveisin Taru

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kinderpiirakka / Suklaapiirakka

Moikka!
Tein Kinderpiirakan. Tämän kokeilemista olen pitkittänyt kauan koska muissa blogeissa on puhuttu, että tämä olisi äklön makeaa. No, sain tätä veljeni vaimon tekemänä ja olihan se makeaa, mutta niin ihanaa! :) Ihanan helppo tehdä, pohja on uskomattoman pehmeä ja suklaa on aina ihanaa :D Tämä on piirakka kaikille makureille! ;D

Jätän aina kreemistä keltuaiset pois koska niitä ei siinä välttämättä tarvita. Keltuaisten sanotaan tekevän kreemistä silkkisempää, mutta minä en eroa ole huomannut. Kun kreemi tehdään tomusokerista, se on joka tapauksessa hieman karheaa. Ja jos teet piirakkaa vieraille, täytyy muistaa että toiset eivät halua syödä raakaa kananmunaa. Valkuaiset menee myös haaskuun, ellei jaksa tehdä niistä vaikkapa marenkia. Mutta jokainen tehkööt niin kuin parhaaksi näkee :)


Marmoroidun pinnan teen näin: kun kreemi on kovettunut, sulatan suklaat. Maitosuklaan sulatan lasikulhossa mikrossa ja sen jälkeen laitan 4 palaa valkosuklaata minigrip-pussiin, pussi kiinni ja pussi alaosa tulikuumaan veteen niin että suklaat jäävät pinnan alle. Sitten vasta kun valkosuklaa on sulanut, laitan maitosuklaan kreemin päälle kolmessa erässä. Samantien leikkaan minigrip-pussin kulmaan pienen reiän ja vetelen piirakan pintaan valkosuklaaraidat. Sitten nopeasti marmoroin pinnan coctailtikulla edestakaisilla vedoilla. Tämän jälkeen pamautan peltiä pöytää vasten pari kertaa, tämä tasoittaa pinnan. Paitsi jo kovettuneet kohdat, mutta suurin osa tasoittuu jos on ollut nopea.

Gluteenittomaksi piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen. Gluteeniton versio on aivan ihanan pehmoista, mutta murenee ehkä hieman enemmän kuin tavallinen :)


Ohje on kopioitu Feetun blogista. Feetun ohje löytyy täältä.
Feetun blogista kun peruuttelin linkkejä taaksepäin niin ohje näyttäisi olevan alunperin Älä tule paha kakku-blogista täältä.

Kinder-Piirakka (PELLILLINEN)
6 dl sokeria (5dl riittää)
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:
200-250 g maitosuklaata sulatettuna

Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.


Koristelu: Valkoista suklaata tai nonparelleja




Terveisin Taru

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mansikka-Hyydykekakku

Moi!
Piti tehdä mansikkarahkaa... joka hetken mielijohteesta muuntui hyydykekakuksi! :D Pohjalla on brownies makuisia Dops-keksejä ja voita. Hyydykkeessä on kerma, rahka, 2dl mansikkasosetta ja 5 liivatelehteä. Pursotukset on vispikermaa. Tähdet olen tehnyt suklaasta joskus. (Tein kakun 20cm irtopohjavuokaan) 
Käyhän se näinkin ja ihan hyvää kakkua oli! :)



Terveisin Taru

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Mango-Täytekakku Vauvakutsuille

Moi!
Sain tehdä kakun kaksosia odottavan naisen (yllätys)vauvakutsuille :) Kakussa on 6 munan vaalea sokerikakkupohja, kostutuksena vaniljamaito, täytteenä mangotäyte ja pursotukset on vispikermaa. Kaikki koristeet on sokerimassaa. Värimaailman he toivoivat neutraaliksi koska vauvojen sukupuoli ei ole tiedossa. Minusta värit ovat kivan keväiset :) Luonnossa kakku on hempeämpi. (Jotenkin tuo kuvaus oli taas hankalaa valon kannalta...)



Paljon onnea perheelle!

Terveisin Taru

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Whoopies-Leivokset Vadelmakreemillä

Moi!
Whoopies kokeilut jatkuu. Tällä kertaa ajatus voikreemistä whoopiessa kiehtoi sen helpon syömisenkin takia. Kreemi jähmettyy suht kovaksi ja näin ei pursu ulos whoopiesin sivuilta. Kreemiin laitoin 150g voita, 5dl tomusokeria ja 0,5-1dl kotimaista vadelmaa soseena. Vadelman määrän voi itse määritellä haluamallaan tavalla. Tämä kreemi määrä riitti juuri ja juuri 18 whoopiesiin. Koristeena valkosuklaata spritsattuna, koristeraetta ja pieniä kukkia.
Nämä voi helposti myös pakastaa! Pohjan ohje täältä.
Herkkua!! ;D




Vadelmakreemi: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri valkeaksi vaahdoksi, tähän menee noin 10 minuuttia. Kotimaisen marjan voit  lisätä sellaisenaan voikreemiin ja vatkata joukkoon.

Jos käytät kaupan pakastevadelmaa joka on ulkomaista, muista keittää marjoja pari minuuttia ja anna soseen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kreemiin lisäämistä. Lisää sose pienissä erissä.

Terveisin Taru