keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kinderpiirakka / Suklaapiirakka

Moikka!
Tein Kinderpiirakan. Tämän kokeilemista olen pitkittänyt kauan koska muissa blogeissa on puhuttu, että tämä olisi äklön makeaa. No, sain tätä veljeni vaimon tekemänä ja olihan se makeaa, mutta niin ihanaa! :) Ihanan helppo tehdä, pohja on uskomattoman pehmeä ja suklaa on aina ihanaa :D Tämä on piirakka kaikille makureille! ;D

Jätän aina kreemistä keltuaiset pois koska niitä ei siinä välttämättä tarvita. Keltuaisten sanotaan tekevän kreemistä silkkisempää, mutta minä en eroa ole huomannut. Kun kreemi tehdään tomusokerista, se on joka tapauksessa hieman karheaa. Ja jos teet piirakkaa vieraille, täytyy muistaa että toiset eivät halua syödä raakaa kananmunaa. Valkuaiset menee myös haaskuun, ellei jaksa tehdä niistä vaikkapa marenkia. Mutta jokainen tehkööt niin kuin parhaaksi näkee :)


Marmoroidun pinnan teen näin: kun kreemi on kovettunut, sulatan suklaat. Maitosuklaan sulatan lasikulhossa mikrossa ja sen jälkeen laitan 4 palaa valkosuklaata minigrip-pussiin, pussi kiinni ja pussi alaosa tulikuumaan veteen niin että suklaat jäävät pinnan alle. Sitten vasta kun valkosuklaa on sulanut, laitan maitosuklaan kreemin päälle kolmessa erässä. Samantien leikkaan minigrip-pussin kulmaan pienen reiän ja vetelen piirakan pintaan valkosuklaaraidat. Sitten nopeasti marmoroin pinnan coctailtikulla edestakaisilla vedoilla. Tämän jälkeen pamautan peltiä pöytää vasten pari kertaa, tämä tasoittaa pinnan. Paitsi jo kovettuneet kohdat, mutta suurin osa tasoittuu jos on ollut nopea.

Gluteenittomaksi piirakan saat vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen. Gluteeniton versio on aivan ihanan pehmoista, mutta murenee ehkä hieman enemmän kuin tavallinen :)


Ohje on kopioitu Feetun blogista. Feetun ohje löytyy täältä.
Feetun blogista kun peruuttelin linkkejä taaksepäin niin ohje näyttäisi olevan alunperin Älä tule paha kakku-blogista täältä.

Kinder-Piirakka (PELLILLINEN)
6 dl sokeria (5dl riittää)
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:
200-250 g maitosuklaata sulatettuna

Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.


Koristelu: Valkoista suklaata tai nonparelleja




Terveisin Taru

95 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle! Pitää kokeilla! :) T. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen lämpimästi! Lasten on helppo tehdä pohjataikina, ei tarvita vatkaimia ja taikina muistuttaa kuraa ;D

      Poista
  2. Tätä on kyllä pakko kokeilla joku päivä ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, mutta annan varoituksen: tämä on sairaan hyvää ja häviää tosi nopsaan parempiin suihin! ;D
      Tämä on suosituin teksti mitä mulla täällä blogissa on. Se, että pohjassa on enemmän sokeria kuin jauhoja, kertoo jo jotain... ;)

      Poista
  3. Onko ohje minkä kokoiselle piirakkavuoalle? Ajattelin tehdä tätä pojan synttäreille niin pitäisi tehdä varmaankin pellillinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anonyymi, ohje on mitoitettu siis normaalille 50cm uunin pellille.

      Poista
    2. Hei,olisiko sinulla ohjeita suklaan sulatukselle. Mulla tää ei ikinä onnistu,kun molemmat suklaat menee kovaksi korpuksi ja maitosuklaa repii myös kovettuneen ja kylmänkin kreemin mukaansa.ja valkosuklaa on myös kirppua.suklaat siis ilmeisesti juoksettuu.

      Poista
    3. Hei Mira. Suklaat kannattaa sulattaa miedolla lämmöllä mikrossa. Mun mikrossa on prosentteina lämmön teho niin sulstan suklaat 75% teholla. Kannattaa myös sekoitella usein. Itse otan suklaan pois mikrosta ennenkuin kaikki on sulanut, loput pienet palaset sulavat ympärillä olevan sulaneen suklaan avulla loppuun. Ja kuten Ohjeessa lukee, kannattaa maitosuklaa levittää muutamassa erässä eikä kaataa kerralla kreemin päälle. Valkosuklaa kannattaa sulattaa myös varovasti koska se palaa helposti. Molempia suklaita kannattaa sekoitella mikrossa 20-30 sekunnin välein. Toivottavasti näistä oli apua sulle.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan, tää on sairaan hyvää! :D

      Poista
  5. Uijui, mun on ehk pakko kokeilla tehä tämmönen gluteenivapaana. Muutenkin ihania reseptejä sulla.

    Lisäsin blogisi blogilistaani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sanna ja kiitos kommentista :) Kokeile ihmeessä tätä ja kerro sitten onnistuiko gluteenittomana. Varmasti moni tahtoisi tietää vastauksen :)
      Minäkin linkitän sinut :)

      Poista
  6. Ihanalle näyttää, kuinka sait noin kauniisti leikattua palat? Itsellä tahtoo aina suklaa halkeilla ja tulla epätasaisia reunoja paloihin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Piirakka ei saisi olla jääkaappikylmää leikattaessa, suklaahan on silloin tosi kovaa. Kannattaa antaa piirakan ensin jäähtyä kokonaan kylmäksi jääkaapissa ja sitten ennen leikkaamista piirakka saisi olla huoneenlämmössä hetken, vaikka noin 15 minuuttia, että suklaa hieman pehmenee.

      Poista
  7. Olipa tosi hyvää! Pakkohan se oli kokeilla, kun ohjeeseesi törmäsin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu, että maistui! Tämä piirakka on nykyään sellainen hitti, että sitä on useampien pakko päästä kokeilemaan ;) Ja toiset (kuten minä) tekee sitä sitten vähän useamminkin ;D

      Poista
  8. Voikohan tätä pakastaa? Meinasin sunnutain ristiäisiin, mutta koska hommaa on reilusti pitäisi tämä tehdä etukäteen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä voi pakastaa, eivät mene miksikään. Sulattaa kannattaa huoneenlämmössä tai jääkaapissa, ei ainakaan mikrossa ettei kreemi ja suklaa sula.

      Poista
  9. voiko ton suklaa päälisen tehdä pandan maitosuklaasta vai miksi kaikissa ohjeissa on fazerin sinistä? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaan merkillä ei ole väliä, kunhan sitä on 200g. Ohje on kopioitu suoraan Feetun blogista joten se on täällä sellaisenaan.

      Poista
  10. Ja tää piirakka maistuu siis kinderille? ��☺
    -mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mari. Tää maistuu suklaalta ja erittäin makealta. Suklaan alla on voi-sokerikreemi joka tekee piirakasta makean. Pohja on pehmoinen ja suklaan makuinen. Aivan sairaan hyvää mun mielestä ;D

      Poista
  11. Täällä juuri odotellaan kreemin kovettumista että pääsen suklaata sulattamaan, en malta odottaa lopputulosta :-) ! Kuulostaa ainakin ihanalle♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta pääset herkuttelemaan siis ;D Itse tykkään tästä tosi paljon, nytkin on ainekset ostettuna valmiiksi. Tämä on ihanteellista myös pakastaa, kun maut vaan tuntuvat paranevan pakastuksessa, siksi teen tätä usein vierasvaraksi pakkaseen. Tämä ei myöskään päivien saatossa mene huonoksi tai kuivaksi vaan pysyy aina yhtä makoisana, kun sen säilyttää suljetussa rasiassa :)

      Poista
  12. Minäkin huomasin, että maku paljon parempi pakkasen jälkeen, ite vetelen vähän kohmeisena :-D

    VastaaPoista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Hela! :) En osaa kyllä auttaa asiassasi. En tiedä paljoakaan gluteenittomasta leivonnasta. Tavallisessa versiossa tärkeää on, että pohja on jääkaappikylmä ennen kreemiä ja että kreemi on kovettunut kunnolla kylmässä ennen suklaata. Gluteeniton piirakkapohja on höttöisempi ja siksi siinäkin on varmasi tärkeää, että pohja on jääkaappikylmä ennen kreemin levitystä. Toivottavasti piirakkasi onnistuivat! :)

      Poista
  14. Käytätkö oikeaa voita vai leivontamargariinia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuin tuolla ylempänä lukee, mielestäni pohjasta tulee parempi ja pehmeämpi kun sen tekee margariiniin. Käytän yleensä sitä rasvaa jota sattuu jääkaapissa olemaan.

      Poista
  15. Tein tällä ohjeella viime viikolla, ja voin sanoa että meni kyllä samantien. Lapset ja mies tykkäs, ja koko ajan pyytävät tekemään lisää. Mutta ainekset(suklaa) maksaa sen verran ettei viiti koko ajan tehdä. Laitoin tuohon siis 2 kpl fazerin sinistä ja vaaleaa leivontasuklaata koristeeksi päälle, siittä tuli kiva sitruunan maku. Säilytin jääkaapissa niin oli suklaa aina kivan rapsakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin ihanaa herkkua, ei ihme, että perhe pyytää lisää :) Minäkin tykkään syödä tätä jääkaappikylmänä juuri tuon takia, että suklaa napsuu kivasti. Kreemikin tahtoo huoneenlämpöisessä olla liian pehmeää. Ihanaa herkkua kuitenkin aina! :D

      Poista
  16. Oli kyllä hyvää��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain! Ei tämä turhaan ole tällä hetkellä suomen suosituimpia leivonnaisia ;)

      Poista
  17. Miten ihmeessä mahtuu tuo pellillinen pakasteeseen jähmettymään;o Parvekkeelle tottakai jos semmonen löytyisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole tätä ohjetta tehnyt, enkä myöskään ole laittanut piirakkaa pakkaseen. Vaikka se kyllä mahtuisi, kun mulla on iso arkkupakastin ;D Laitan aina piirakan jääkaappiin ja pidän sitä siellä niin kauan, että se kylmä.

      Poista
  18. Mulla ei toi suklaamäärä riittänyt mitenkään peittoamaan tuota kreemiä kokonaan :( No, kohta pääsee maistamaan, toivottavasti maku korvaa ulkonäön ;) Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suklaa kannattaa laittaa muutamassa erässä ettei se jähmety yhteen kohtaan. Ei tuo suklaan levitys munkaan lempihommaa ole, mutta jotenkin siinä aina joten kuten onnistuu :) Reunat jää kyllä aina kamaliksi, mutta ne leikataankin miehelle syötäväksi ;) Maku varmasti korvasi ulkonäön! Tämä on ihanaa herkkua! ;D

      Poista
  19. Onko tuo kreemin voi siis sulatettuna vai missä muodossa se vatkataan sokerin kanssa sekasin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan pehmeä, eli huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdotetaan vatkaamalla vaaleaksi vaahdoksi. Itse harvoin jaksan antaa voin pehmetä rauhassa huoneenlämmössä ja usein sorrunkin käyttämään voipalaa nopeasti mikrossa niin ettei se sula vaan vain pehmenee :)

      Poista
  20. Pohja uunissa 60 cm pellillä, lisäsin kaikkia ainesosia kertomalla ne 1,2:lla - katsotaan kuinka käy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtava juttu! :) Kerrothan sitten miten meni, niin muutkin isomman uunin kanssa leipovat saavat apuja!?

      Poista
  21. Hyvin kävi :) Piirakasta tuli muhkea 60 cm pellille. Maku vie kielen mennessään, ulkonäkö hieman amatöörimäinen, seuraavalla kerralla osaan levittää valkosuklaapursotukset rennommin rantein ;) Kiitos herkullisesta ohjeesta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla! Tää on kyllä niin hyvää, että varmasti saat vielä harjoitella koristelua ;D Ole hyvä ja kiitos itsellesi näistä tiedoista :)

      Poista
  22. Oli super hyvää! Taidan leipoa koulun myyjäisiinkin, oli niin hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Tee ihmeessä, varmasti menee kaupaksi! Moni on tosi kiinnostunut tästä ja jos itse ei halua leipoa isoa pellillistä niin varmasti ostaa mielellään pari palaa! ;D

      Poista
  23. Kiitos tästä taas ! Tein juuri kinderpiirakan, vielä en ole maistanut, mutta näyttää ainakin tooooosi hyvältä ! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Hienoa, että piirakkasi näyttää hyvältä! Voin kertoa, että maistuu myös! ;D

      Poista
  24. Tätä täytyy kokeilla nyt pääsiäisenä :) Amatööri kysyy vielä, että minkä avulla levität kuorrutussuklaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Ihan nuolijalla levittelen. Siinä pitää olla varovainen ettei alla oleva kreemi sula suklaan joukkoon. Suklaan levitys kannattaa tehdä nopeasti ja parissa erässä, itse teen sen kolmessa erässä. Herkullisia hetkiä kinderpiirakan kanssa ;D

      Poista
  25. Viikonloppuna tehdään niin tätä! Voisiko tuon pohjan tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja laittaa kreemin ja suklaat vasta seuraavana päivänä vai onkos siinä joku juju et kaikki vaan samana päivänä suosiolla? :) Entäs tuon valkosuklaakoristeiden tekeminen, kannattaako tehdä silloin kun sininen on vielä jähmettymäisillään vaiko voiko sen surutta tehdä vasta kovettumisen jälkeen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä valinta! ;D Pohjan voi tehdä edellisenä päivänä tai kaikki kerralla. Kunhan pohja on jäähtynyt ennen suklaiden laittoa. Molemmat suklaat voi laittaa yhtä aikaa (itse teen niin aina) tai jos haluat voit tehdä ne myös eri päivinä. Tuo pinnan marmorointi ei onnistu jos maitosuklaa on kovettunut, mutta nuo "huiskitut" viirut voi laittaa kovalle suklaalle. Leipomisen iloa! :)

      Poista
  26. No nyt vihdoin tein Kinder -piirakkaa minäkin. Olet hehkuttanut sitä sen verran paljon blogissasi, että pakkohan se oli :). Vähensin suklaapohjasta 1 dl sokeria pois, enempää en uskaltanut vähentää, koska olisi saattanut vaikuttaa rakenteeseen. Makeaa oli siltikin, mutta hyvää ja helppotekoista. Perhe jo vinkkasi, että tätä saa tehdä toistekin, kunhan eka erä saadaan tuhottua. Osan laitoin kyllä pakkaseen, kun ei ollut vieraita oman perheen lisäksi tätä jakamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä kun kerkesit ja kiinnostuit! Eikös vaan ollut hyvää! Ei ihme, että on suosittu leivonnainen :) Hyvä tietää tuo, ettei sokerin vähentäminen vaikuttanut koostumukseen. Tuossa on mahdoton määrä sokeria kyllä! Kiva kun tykkäsitte ja ohjeesta oli teille iloa :)

      Poista
  27. Ajattelinpas kokeilla kun kaikki niin suosittelee tätä piirakkaa.. nyt on pohja paistumassa uunissa ja tässä odotellaa vielä tovin aika kun pääsee maistelemaan... olen toki tällästä joskus maistanut jonkun luona mutta nyt päätin et nyt mää teen itse tätä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on hyvää! Nautinnollisia hetkiä sinne ;)

      Poista
  28. Jesssh! Vihdoinkin ohje jolla onnistuin saamaan kuohkean pohjan ilman vatkausta! Kiitosss! Lopputulos oli "supernopeasti katoava" :b

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tämä kinder-piirakka on kyllä melko makoisaa ;D

      Poista
  29. Ihanan helppo ohje tämmöselle tumpelollekin! :) Joutuu tekemään toisenkin kerran...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Vaikka onhan tuossa vaiheita, mutta silti piirakka on tosi helppo. Pienikin lapsi pääsee taikinan tekoon, kun vatkaimia ei tarvita :) Tämä on sellaista herkkua kyllä, että useamman kerran "joutuu" tekemään ;D

      Poista
  30. Tulipas itselläkin kyseistä reseptiä kokeiltua ja ehdottomasti todella onnistunutta! Linkkasin omaan blogiinikin ja sinun blogisi suosittelujen kera. Ihanan inspiroiva blogi, kiitos :-) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ihanasta kommentistasi! :) Mahtava kuulla, että piirakka onnistui!

      Poista
  31. Kuinka kauan menee kinder-piirakan teossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän on hirveän vaikeata vastata... Kaikki riippuu onko käytössäsi pohjan viilentämiseen ja kreemin viilentämiseen apuja eli pakastinta, jääkaappia tai kylmäkalleja. Jos on oikein nopea niin piirakka voi olla valmis 1-2 tunnissa.

      Poista
  32. Hei ohjeessa lukee ylhäällä, että jätän KELTUAISEN pois koska en jaksa tehdä valkuaisista marenkia? Ja sitten kuitenkin voikreemissä 2 keltuaista....hm.. Eli siis kumpi jää pois? Valkuainen?���� nimimerkillä onneton kokki��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En laita koskaan kreemiin keltuaisia koska niiden vaikutus kreemissä on niin vähäinen ettei sitä edes huomaa jos ne jää pois. Ja näin ollen ei mene haaskuun valkuisia. Asia on tuossa blogitekstissä hieman epäselvästi ilmaistu joten korjasin asian ja sain samalla kirjoitettua asiasta paremmin. Kiitos sinulle kommentistasi ;D

      Poista
    2. Okei, kiitos sinulle☺�� harvoin leivon mitään makeeta ja kun leikkiin ryhtyy niin haluaa käyttää kaikki konstit jotta onnistuu ☺

      Poista
  33. Tää on kyllä ihanaa ja meidänki perheen lemppari :) teen aina gluteenuttomana. Pohjasta tulee ihanan kostea ja hyvin koossa pysyvä kun laittaa n.1dl riisijauhoja. Lisäksi itse laitan vähän perunajauhoja ja loput semperin fin mix jauhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun jaoit kokemuksesi! :) Kinderpiirakka on kyllä niin hyvää, että se on jäänyt pysyvästi meidänkin "ohjelmistoon" ;D

      Poista
  34. Kiitos ohjeesta. Olisi vain tuo suklaan levitys vinkki pitänyt lukea päivällä kun piirakka tein eikä nyt kun se on jo tehty ja tosiaan suklaa hieman ehti jämähdellä. NO hyvää se silti on ja poika on mielissään kun saa synttäreilleen toivomaansa piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Nanni! Tuo suklaa jähmettyy kyllä aika nopsaan kylmän kreemin päälle, mutta vaikka pinta jäisikin röpelöiseksi niin maku ei muutu onneksi mihinkään! ;D Mukavia ja herkullisia juhlia teille!

      Poista
  35. Kiitos loistavasti reseptistä. Ainut miinus, että minulta sukulaiset tilaa tätä harva se viikonloppu :D suklaan tuplasin suosiolla, onnistuu minun taidoilla paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Miia! Mulla kävi aikoinaan ihan samalla tavalla! ;D Tämä on muuten blogini suosituin ohje! Ihmiset ei vaan kyllästy tähän, kun tämä on niin herkullista! :D

      Poista
  36. Hyvä ohje ja aina onnistuu.
    Vähennän pohjan sokerimäärää reilusti ja kuorrutteen teen tummaan suklaaseen.
    Ilmeisesti tummasuklaa jähmettyy nopeammin ja olenkin laittanut suklaata 200g, jotta saan sen riittämään pohjalle nätisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla ihmisten kokemuksia 😊 Mäkin laitan aina vähemmän sokeria, noin 4-5dl ja aina vaan tulee hyvää piirakkaa. Liiankin hyvää tämä on 🤣

      Poista
  37. Tein tänään tällä ohjeella ja kerrankin pohja, joka ei oo rutikuiva! Vähensin vähän jauhoja ja lisäsin kaakaota. Kreemistä jätin keltuaiset pois ja tilalle laitoin n. 2rkl karamelli-siirappia, voi pojat ku tuli hyvää!
    Kiitos ohjeesta, tallennan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos Jutta kommentistasi! Tämä on kyllä ihan paras ohje 😍 Mä vähennän nykyään kyllä sokerin 5 desiin ja yhtä hyvää on. En myöskään käytä keltuaisia kreemissä koska eroa ei huomaa ja säästyyhän siinä pari munaa 😄 Sun keksintö laittaa karamelli-siirappia kreemiin kuulostaa aivan ihanalta! 😋😍👍

      Poista
  38. Hei! Voiko tätä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Voi pakastaa. Ja on muuten ihanaa suoraan pakkasesta kahvin kanssa! 😊 Suklaa on kylmänä ihanan rapsakkaa!

      Poista
    2. Hienoa, kiitos! ������

      Poista
  39. Kiitos ohjeesta! Olen tässä kuussa tehnyt tätä jo kolmesti, enkä saa tarpeekseni :') En toki ole kolmea pellillistä yksin syönyt vaan vienyt mm. tupareihin ja töihin. Muillekin on tuntunut uppoavan, koska tätä on vaatimattomasti kehuttu sanoilla "taivaallinen" ja "jumalaisen herkullinen".

    Pohja on ihanan helppo tehdä ja silti siitäkin tulee herkullinen! Kiitos! Aioin tehdä jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! 😊 Tämä on siis tosi ärsyttävä piirakka koska tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon 🤣 Jotkut sanoo että tämä on liian makeaa mutta ei se mua ole estänyt 😂 Kiitos kommentistasi! 😊

      Poista
  40. Tein tämän gluteenittomana ja ilman nuita keltuaisia.(En pysty syömään kananmunaa raakana) Tulee huikean hyvä. Kiitos ohjeesta. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! 😀 Mä oon myös tehnyt tätä gluteenittomana ha hyvin toimii 👍 Kiitos kommentistasi ja ole hyvä 😊

      Poista
  41. Voiko
    Voikreemiin laittaa valkosuklaata mitä mieltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan lämpimänä. Suklaan pitäisi olla huoneenlämpöistä. Mausta en osaa sanoa...

      Poista
  42. Miksi minulla tulee lättänä pohja? Käytin glut. jauhoja mutta muutoin tein ohjeen mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoa mitä keksin on että taikinasta on jäänyt leivinjauhe pois... oon myös tehnyt useasti gluteenittomana ja aina on onnistunut.

      Poista
  43. Onko uunin pelti minkä kokoinen? Meidän uuni itsessään 60cm leveä

    VastaaPoista
  44. Voikohan pohjan tehdä edellisenä iltana ja päällisen sitten aamulla vai kuivahtaakohan pohja liikaa.. Kun täytyisi huoneenlämmössä se yön yli säilyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit tehdä noin mutta joudut peittämään pellin jotenkin, joko pussilla tai tuorekelmulla. Muuten pohja kyllä kuivuu.

      Poista
  45. Hei olen nyt suunitellut leipovani kinderpiirakkaa ja mietin voiko sen tehdä fazerin sinisestä suklaasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo fazerin sininen on parasta maitosuklaata, sitä mä aina käytän 😊👍

      Poista
  46. Hei! Miten saat leikattua piiraasta noin kauniita, siistireunaisia paloja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jonna! Piirakka ei saisi olla jääkaappikylmää leikattaessa, suklaahan on silloin tosi kovaa. Kannattaa antaa piirakan ensin jäähtyä kokonaan kylmäksi jääkaapissa ja sitten ennen leikkaamista piirakka saisi olla huoneenlämmössä hetken, vaikka noin 15-30 minuuttia, että suklaa hieman pehmenee.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊