torstai 27. joulukuuta 2018

Joulu 2018

Hei!
Hyvää joulun jälkeistä aikaa kaikille! Unohdin täällä blogissa toivottaa teille hyvää joulua kun laitoin toivotukset instaan... Nyt saattekin kerralla nähdä kaikki jouluiset herkut ja jutut tässä postauksessa 😁 Kerron kaikesta tarkemmin jokaisen kuvan alla 😊

Tässä tämä vuoden piparkakkutalomme 😍 
Itsellekin tähän muistiin että taloon, pohjaan ja hahmoihin riittää 1/3 osaa tästä taikinasta

Tässä sitten jouluaattomme herkut kahvin kanssa 😋😋😋
Tein kaikki herkut pikkuisina jotta jokainen jaksaisi maistaa kaikkea. Tämä lajitelma olikin varsin mukava kahvikupposen kanssa. Kaikki tykkäsivät! 
Ohjeet löydät alla olevista linkeistä:
Bebe-leivokset (ohjeella tulee 48 miniä)
Juustokakkupiirakka kinuskilla (tulee 24 miniä, täyte tehdään puolikkaana)


Näitä luumurahkasarvia tein kahvipöytään kun ystäväni saapui kylään. 
Ohje näihin löytyy tästä linkistä.

Lumiukko-marengit tein ihan perusmarenkiohjeella johon ohje löytyy tästä linkistä.
Pursotin kolme palleroa päällekkäin ja tein tummalla suklaalla kädet, napit ja silmät. Nenä on oranssiksi värjättyä valkosuklaata.

 Keijupuutarhaan muutti jouluksi perintötontut ja muutama uusi mehitähti ♥
Kukka-asetelman tein pienestä tulilatvasta, hyasintista, mehitähdestä ja muratista. Tässä on koristeena tyttären tekemä paperinen Suomen lippu ja perintönä saatu hassu joulupukki ♥ Lasten mielestä hänellä on kissan viikset 😄

 Tämän kakun tein Tapaninpäivänä kun jouluiselle kahville saapui miehen sukulaisia.
Ohje on Liisa Westerbergin Makeaa-kirjasta. Ohjeen kakkuun olen kopioinut blogiini ja se löytyy täältä. Tähän pitkulaiseen kakkuun muuttelin kyllä jonkun verran ainesten määriä.
Kakku on liivatteeton, se hyytyy pipareiden avulla. Ja on kyllä tosi herkullista! 😋


Terveisin Taru

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Banaanisuklaakakku (2l)

Moi!
Tuunasin yksi päivä banaanikakusta suklaisen version ja mukaan meni myös mantelirouhepussien loppuja. Kakuista tuli oikein hyviä! Banaanin maku on kyllä hieman hallitseva ja minusta tuntui ettei suklaisuus hirveästi maistunut vaan enemmän banaani. Siksi ajattelin että suklaarouhe tai muu vastaava sopisi kakkuun myös hyvin. Tein yhden ison 2 litraisen kahvikakun ja kaksi pientä jakamalla yhden taikinan kahtia pikkuisiin kakkuvuokiin. Kakku on maukasta ja mehevää 😋


Banaanisuklaakakku: 2 litran vuokaan
2 kananmunaa
3 dl sokeria
8 rkl maitoa
100 g sulatettua voita
4 pienehköä banaania
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta

Voitele ja jauhota 2 litran vetoinen vuoka. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen sulatettu voi jossa on maito ja kuivia aineita. Muusaa banaanit ja sekoita lopuksi taikinaan. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.


Terveisin Taru

perjantai 7. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän vadelmakääretorttu

Hei!
Vielä näin myöhässä toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää! 

Meillä itsenäisyyspäivä on tuplajuhlapäivä kun miehellä on silloin nimipäivät 😊 Siksi usein tuleekin tehtyä jotain herkkua. Tällä kertaa tein kääretortun vadelmatäytteellä (ohje alempana). Koristeeksi laitoin valkosuklaata, vadelmia, pensasmustikoita ja pelargonian kukkia. Lisäksi tein savulohitahnaa ruissipseille. Savulohitahnan ohje löytyy täältä. Näitä on tullut tehtyä miljoona kertaa, tahna on ihan järkyttävän hyvää ja se yhdistettynä rapeaan ruissipsiin on lyömätön yhdistelmä 😋


Vadelmatäyte:
1 prk kermaa
1 prk ranskankermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vadelmia soseena

Vatkaa kerma ja yhdistä joukkoon loput aineet. Lisää lopuksi muutamassa erässä vaniljakreemijauhe.



Terveisin Taru

maanantai 3. joulukuuta 2018

Tomaattinen lämminsavulohipiirakka (24cm)

Moi!
Tässä oiva suolainen herkku vaikka itsenäisyyspäivään tai pikkujouluihin! Oli nimittäin älyttömän hyvää! Tomaatti raikasti ihanasti savukalaa ja tilli nyt on aina ihanaa! Tilli toikin oikein raikkaan tuulahduksen ja muiston kesästä! 😋


Tomaattinen lämminsavulohipiirakka (24cm)

Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
(vajaa ½ tl suolaa)
3 rkl kermaa*

Täyte:
n. 200 g lämminsavulohta
juustoraastetta (port salut)
tilliä
kirsikkatomaatteja
2 dl kermaa*
1 kananmuna
1-2 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria

Nypi voi, jauhot (ja suola) ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Painele noin 24cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Ripottele pohjataikinan päälle hieman juustoraastetta ja lisää sitten päälle savukala ja lisää kalan vielä päälle hieman juustoraastetta. Lisää sitten tilli ja puolitetut kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa loput kermat, kananmuna, mustapippuri ja tomaattipyre ja kaada seos sitten piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Terveisin Taru