maanantai 29. kesäkuuta 2015

Raparperipiiras mascarpone-valkosuklaavaahdolla

Moikka!
Tein juhannuksena Kinuskikissan ohjeella tälläisen raparperipiiraan. Tämä oli ihan hyvää, mutta vaatisi pienen muutoksen ollakseen todella hyvää. Pohja oli hyvä ja päälle tuleva mascarpone-valkosuklaavaahto oli todella hyvää, mutta raparperihilloke oli liian aromaattista muscovadosokerin takia. Täyte maistui aika paljon fariinisokerilta. Ensi kerralla laittaisin tavallista sokeria niin uskoisin raparperin tällöin maistuvan parhaimmalta. Kaiken kaikkiaan hyvää piirasta ja tuota marcarponevaahtoa on kokeiltava myös jossain muualla :)



Ohje on Kinuskikissalta täältä.

Raparperipiiras mascarponella

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja

Raparperitäyte:
500 g raparperia
25 g voita
1 ½ tl kanelia
1 ½ dl muscovadosokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Mascarponevaahto:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata

Pinnalle:
vaniljansiemeniä (vaniljamyllystä, valmiina jauheena tai vaniljatangosta)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikina kevyesti painellen leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai uunivuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja 4-5 cm:n verran reunoille. (minä vain voitelin piirakkavuoan)
Taittele alumiinifolio kaksinkerroin ja leikkaa siitä kapeita suikaleita. Painele foliosuikaleet tueksi taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä.

Poista foliot ja anna pohjan jäähtyä. Halutessasi voit nostaa jäähtyneen pohjan leivinpaperin avulla vuoasta ja siirtää paperin päältä tarjoilulautaselle.

Leikkaa raparperit noin 5 cm:n pätkiksi. Leikkaa paksummat raparperit muutamaan osaan. Sulata voi pannulla kiehuvaksi. Lisää raparperit, kaneli ja muscovadosokeri. Keitä raparpereita, kunnes ohuimmat varret ovat pehmenneet. Raparperit kypsyvät herkästi liikaa ja hajoavat, joten ole tarkkana. Erota pieni määrä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Anna jäähtyä ennen mascarponevaahdon levittämistä.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula vaahtoon. Levitä raparperitäytteen päälle. Nosta paistos jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta mascarponevaahto jämäköityy hieman. Koristele vaniljan siemenillä.



Terveisin Taru

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kuvia synttäritarjoiluista

Hei!
Tässä vielä kuvia tyttären 1-vuotissynttäreiden tarjoiluista.

Herkullisen kasvispiirakan ohje löytyy täältä.
Maukkaan feta-broileripiirakan ohje löytyy täältä.

Täytekakku kuningatartäytteellä löytyy täältä.
Vadelmaisen vaniljajuustokakun ohje löytyy täältä.

Mansikkamoussen ohje löytyy täältä.

Tarjolla oli myös kinuskikeksejä joihin ohje löytyy täältä
(laitoin taikinaan puolet muscovadosokeria, puolet tavallista sokeria)
Mini-mustikkamuffinssien ohje löytyy täältä.

Terveisin Taru

torstai 25. kesäkuuta 2015

Mansikkamousse jälkiruoka

Moi!
Tälläisiä pieniä mousseja oli tarjolla tyttären 1-vuotissynttäreillä. 
Tämä oli ihanan ilmavaa ja raikasta moussea :)



Mansikkamousse/vaahto
1 kananmunan valkuainen
2 dl vispikermaa
2 dl mansikkasosetta
2-3 rkl sokeria
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi (älä vatkaa liian kovaksi, muuten yhdistäminen on vaikeaa ja valkuainen jää rakeiseksi kerman joukkoon) ja toisessa kulhossa kerma ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta ½ dl mansikkasosetta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada kuuma mansikkasose jossa liivatteet ovat, kylmän mansikkasoseen joukkoon. Yhdistä sitten kaikki mansikkasose ja kermavaahto. Lopuksi nostele varovasti valkuaisvaahto mansikkakerman joukkoon. Kaada astioihin/laseihin ja anna hyytyä useampi tunti.

Tällä määrällä täytin 18 pientä snapsilasia
Päälle pursottelin kermasta ruusukkeita ja koristeeksi laitoin pensasmustikoita.
Jos vaahdon jakaa jälkiruoka-astioihin uskoisin tästä riittävän 8 hengelle.

Täytekakun täytettä jäi ylimääräiseksi niin pursottelin loput siitä näihin snapsilaseihin ja koristelin. 
Kiva idea jos täytettä jää ;)


Terveisin Taru

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Feta-broileripiirakka (pellillinen)

Hei!
Toinen suolainen piirakka tyttäreni 1-vuotissyntymäpäivillä oli tämä feta-broileripiirakka. Tämä piirakka on muunnos Pienet herkkusuut-blogin Maijun feta-broileripiirakasta, muutin pohjan vaan rukiiseen rahkavoitaikinaan. Tämä on todella hyvää! :D


Pohja ja täyte on mitoitettu pellilliseen tai kahteen 26cm piirakkaan!

 Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi. Painele taikinaan hieman reunoja jotta täyte pysyy päällä hyvin.

Pohjan voi tehdä gluteenittomana 
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Täyte:
600 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
Mausteina: mustapippuria, rakuunaa, suolaa ja broilermaustetta
2 kevätsipulia varsineen
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
200 g pehmeää fetajuustoa
2 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl juustokermaa
suolaa

Paista ja mausta fileesuikaleet. Pilko kevätsipulit ja paprikat. Asettele pohjan päälle broilerit, paprikat, kevätsipulit ja lopuksi murustele pinnalle feta. Notkista kulhossa tuorejuusto, lisää sitten munat ja lopuksi juustokerma ja suolaa. Lusikoi tämä täytteiden päälle. Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.


Terveisin Taru

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Herkullinen kasvispiirakka (pellillinen)

Moikka!
Tämä herkullinen ja simppeli ohje on äidiltä. Äiti teki tätä meille äitienpäivänä ja ihastuin heti. Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihanan herkullista! Tärkeintä tämän teossa on ostaa feta pehmeänä palana, Apetinan fetapala on paljon maukkaampaa ja pehmeämpää kuin valmiit pikkukuutiot. Tätä oli tarjolla tyttäreni 1-vuotissynttäreillä.






Pohja ja täyte on mitoitettu pellilliseen tai kahteen 26cm piirakkaan!

Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi. Painele taikinaan hieman reunoja jotta täyte pysyy päällä hyvin.

Pohjan voi tehdä gluteenittomana 
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Täyte:
3 pss / 750g (pakaste) kasvissuikaleita
1 pkt (200g) fetajuustoa
2 munaa
2 prk kermaa
mustapippuria
suolaa

Kuullota kasvikset pannulla, mausta suolalla ja pippurilla ja laita sitten pohjan päälle. Murustele päälle feta. Lusikoi päälle kerma-muna-seos jossa on ripaus suolaa. Paista 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia.

Mulla oli tässä käytössä Apetitin kasvisuikaleet (à 250g) jossa on perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, selleriä ja sipulia. Tähän käy kaikenlaiset kasvissuikaleet.




Terveisin Taru

torstai 18. kesäkuuta 2015

Vaniljajuustokakku vadelmilla (ø26cm)

Heippa!
Tässä suurennettu ohje aivan ihanasta vaniljajuustokakusta vadelmilla joka vaan paranee vanhetessaan. Edellinen 24cm kakku löytyy täältä
Mukavaa juhannusta kaikille täällä poikkeaville! :)




Vaniljajuustokakku vadelmilla ø26cm

Pohja:
300 g Wilhelmiina-keksejä
100 g voita

Vaniljatäyte:
6 dl kermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatangon siemenet
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
½ dl vettä

Väliin 2-3 dl jäisiä vadelmia 
(pyri käyttämään kotimaisia vadelmia)

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Valmista vaniljatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. 
Laita toiseen kulhoon tuorejuustot, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaniljatangon siemenet ja vatkaa sekaisin. Sekoita/vatkaa kermavaahto ja tuorejuustoseos yhteen. 
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen. 
(muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!)
Levitä 1/3 osaa täytteestä keksipohjan päälle tasaisesti ja laita päälle vadelmia murskattuna ja kokonaisina. Laita loput täytteet vadelmien päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielummin yön yli.
Itse laitoin koristeeksi päälle vielä vadelmia.



Terveisin Taru

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Minimustikkamuffinssit mustikkakreemillä

Heippa!
Pikkumakeana tyttären 1-vuotissynttäreillä oli näitä minimuffinsseja. Tämän muffinssi-ohjeen löysin Main Sokerisiirappi-blogista. Kuorrutteen ohje on omani ja löytyy täältä. Minun mielestä muffinsseihin kannattaa ehdottomasti tehdä jokin kuorrute, olivat yksinään vähän mauttomia. Kuorrute kruunasi kyllä makunautinnon :)


Mustikkamuffinssit n.14 kpl
4 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria 
5 dl vehnäjauhoja 
4 rkl perunajauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1,5 dl Flora Vanillaa 
150 g sulatettua voita 
n. 5 dl mustikoita

Täytä muffinssipellin kolot paperivuoilla tai asettele silikonivuoat uunipellille. Yhdistä leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään; riittää, että munien rakenne rikkoutuu, eli ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet sekä kaikki muut ainekset taikinaan. Täytä jokaisesta muffinsivuoasta 2/3 vuorotellen taikinalla ja mustikoilla. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. 

Minä tein nämä mininä ja sain ohjeella 48 muffinssia. Paistoaika oli noin 15 minuuttia.
Korvasin ohjeen Flora Vanillan Valion vaniljarahkalla (1dl) ja vispikermalla (½dl).
Koristeena näissä oli pensasmustikoita.


125 g pehmeää voita
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl soseutettua mustikkaa

Vaahdota pehmeä voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää tuorejuusto ja vatkaa se kunnolla joukkoon. Lopuksi lisää sauvasekoittimella soseutettu mustikka ja vatkaa sekin kunnolla joukkoon. Pursottele muffinssien päälle. Tämä määrä riittää hyvin 12 normaalikokoiseen muffinssiin ja tämä riitti juuri mainiosti näihin 48 minimuffinssiin.


Terveisin Taru

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kerrostäytekakku kuningatar-täytteellä

Moi!
Meillä juhlittiin eilen 1-vuotissynttäreitä. 
Tarjottavien halusin olevan sankarin näköisiä, iloisia ja hempeän värikkäitä ♥ 
Kehittelinkin sitten sellaisen kuningatar-teeman juhliin. Käytin suurimmaksi osaksi kaikissa leivonnaisissa mustikkaa ja vadelmaa. Mansikkaakin vähän lipsahti mukaan :) Kakuksi halusin tehdä kerroskakun. Olen tehnyt aikaisemmin kaksi kerroskakkua ja molemmat siskoni tyttärelle (ruusupursotettu kakku löytyy täältä). Nyt halusin tehdä sellaisen kotona, kun ei ole kuljetustakaan riesana. Tein huhtikuussa kuningatar-hyydykekakun joka oli niin hyvää, että halusin tehdä siitä täytteen kakkuun. Ja se onnistuikin todella hyvin. Täyte sopi kakkuun aivan ihanasti ja oli todella hyvää! Raikasta ja marjaisaa :)




Söpöjä veitikoita ♥ 


Kuningatar-kerroskakku

6 munan 26cm ja 2 munan 18cm vaaleat sokerikakkupohjat
kostutettu maidolla 

Täyte on suurennettu versio tästä kuningatartäytteestä
Kuningatar-täytteen esikuva, kuningatar-hyydykekakku löytyy täältä

Ruusupursotuksiin meni noin 7 dl vispikermaa

Koristeena valmiita pöllö-koristeita ja minivaahtokarkkeja (ostettu Ullan Unelmasta)
Nuo mini-minivaahtokarkit oli aivan ihanan pehmeitä! :D

Alla vaihekuvia:
Kakkujen välissä mulla oli vaan kakkupahvi ja pillit tukena. Pahvi ei toiminut kermakakussa... irrotettaessa se veti mukanaan kermaa ja kakun pintaa. Sain onneksi ylijääneellä kermalla tasoiteltua pinnan. Onko kenelläkään vinkkejä miten kerroskakku kannattaa toteuttaa kermaisena???


Terveisin Taru

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kuningatar-täyte 24-26cm täytekakkuun

Kuningatar-täyte:
4 dl kermaa 
200 g Valion Kuningatar-rahkaa
400 g maustamatonta jogurttia (10% rasvaa)
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
1½ dl mustikkaa soseutettuna
1 dl vadelmaa soseutettuna
6-8 liivatelehteä
½ dl vettä

Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon rahka ja jogurtti. Lisää soseutetut mustikat ja vadelmat. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte täytekakkujen väliin. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli.

Voit lisätä täytteeseen myös kokonaisia marjoja sattumiksi.
Jos käytät vähärasvaisempaa jogurttia joudut ehkä lisäämään sokerin määrää. Kannattaa siis maistella täytettä. Tämä on ihanan raikas ja marjaisa täyte!



Terveisin Taru

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Snickers-piirakka / kakku (ø20cm)

Moikka!
Kun tein tätä kakkua, mulla oli sellainen viikonloppu, että kaikki meni mönkään. Tiedätte varmaan. Hajotin moccamasterin lasikannun, tiputin lattialle 2dl passionpyrettä, poltin 3 litraa hernekeittoa pohjaan ja keitin raparperikiisseliä melkein tunnin täysillä. Se ei palanut pohjaan, mutta hella oli melkoinen näky, kun keittiöön menin... huh... niin ja tämä kakku meni aivan päin prinkkalaa! Ensin pohja jäi raa'aksi ja huomasin sen vasta siinä vaiheessa, kun kaadoin päälle kinuskissa pyöritetyt suolapähkinät, kun ne valahtivat kakun sisään ja raaka taikina pulpahti päälle... pistin kakun takaisin uuniin pähkinöineen kaikkineen ja sainkin sen pelastettua vaikka se kypsyikin ehkä liikaa. Sitten tein ganachen kaksi kertaa väärin, vaikka olen senkin tehnyt miljoona kertaa oikein. Ja piloille mennyttä ganachea ei sitten pelasta mikään. Toinen piloille kovettunut ganache jouti silti piirakan päälle koska suklaata ei enää ollut. Kakusta tuli tuon suklaan takia ruma niin peittelin sitä sitten pähkinöillä ja kinuskikastikkeella. Loppujen lopuksi kakku oli ihan nätti ja maistuikin hyvältä. Sain vieraaltammekin kehuja, että kakku oli ollut todella hyvää :) Kuinkakohan hyvää se olisi onnistuessaan...???


Elämää Koivurannassa-blogin Nannekin teki tälläisen ja se löytyy täältä
Nannen blogissa voi käydä katsomassa miltä kakkupalan kuuluisi näyttää ;D


Ohje on Pullahiireltä kopioitu ja se löytyy täältä

Kinuski-suolapähkinäpiirakka
"snickers-piirakka"

120 g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta 
½ tl soodaa 
150 g ranskankermaa 

Päälle:
2 ½ dl suolapähkinöitä 
1 dl valmista kinuskia/kondensoitua maitoa 
200 g maitosuklaata 
(1/3 dl kermaa) 

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se 20 cm voideltuun kakkuvuokaan. Voit pingottaa leivinpaperin vuoan (irtopohjavuoka) pohjalle, joka helpottaa kakun siirtämistä tarjoilulautaselle. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä. (minä pidin tätä uunissa noin 45 minuuttia) 

Sekoita kinuski ja suolapähkinät keskenään ja levitä seos lämpimän kakun päälle. Sulata suklaa ja levitä se vielä kinuskipähkinöiden päälle. Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä. 

Suklaakuorrutteesta tulee aika kova, joten suklaata sulatettaessa voi sekaan lisätä noin 1/3 dl (lämmintä!) kermaa. Tällöin suklaa jää hieman pehmeämmäksi.


Terveisin Taru

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Jäädytetyt banaanipuikot

Heips!
Näin viime keväänä Railin Celebration Treats 4U-blogissa ihastuttavia banaanipuikkoja, täällä. Meni yli vuosi, että näitä kokeilin... ;) Itse tykkäsin tosi paljon banaanin koostumuksesta jäisenä! Pitäisi vielä kokeilla soseuttaa kohmeista banaania, kun kehuvat sen olevan aivan ihanaa jätskin kaltaista herkkua. Lapset tykkäsivät näistä tosi paljon, mutta luulen, että tuo suklaa vaikutti siihen aika paljon! Itse olisin voinut jättää sen suklaan kokonaan pois ja syödä vain jäistä banaania ;D



Tähän tarvitaan siis vain banaanin paloja tikuissa ja suklaata sulatettuna. Kannattaa tehdä banaanin paloista pienempiä kuin mulla, näissä oli lapsille aika paljon syömistä vaikkakaan kenelläkään ei mitään jäänyt tähteeksi! Ja sitten suosittelen dippaamaan banskut suklaaseen heti eikä pakastamisen jälkeen... Mulla tuo dippaaminen ei nimittäin onnistunut ja jouduin sivelemään näihin suklaan. Itse kokeilen ensi kerralla dipata banaanit ensin suklaaseen ja annan jähmettyä jääkaapissa jonka jälkeen kerään banaanit rasiaan ja sitten vasta pakastan. 



Terveisin Taru

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Mango-banaani-smoothie-jäätelö

Moi!
Olen ihastunut Pirkan luomu hedelmäsoseisiin ja varsinkin mangoon. Soseet löytyvät vauvanruokahyllystä. Ne sopivat smoothiesiin, viilin päälle, maustamattomaan jogurttiin, puuroon, sellaisenaan välipalaksi yms. Ihania 100% luomu soseita! Ja niistä saa aivan ihania jätskejä! :)


Mango-banaani-smoothie-jäätelö 4 kpl
1 pss Pirkan luomu mangososetta
1 banaani
4 rkl turkkilaista luomu jogurttia

Pyöräytä kaikki tehosekoittimessa sekaisin, kaada muotteihin ja pakasta.


Terveisin Taru

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Omena-banaani-smoothie-jäätelö

Moikka!
Tein lapsille taas smoothie-jäätelöä ja tästä tulikin ihanan makuista! Itsekin tykkäsin tästä tosi paljon. Nämä ovat kivoja terveellisiä välipaloja ja jälkiruokia :D



Omena-banaani-smoothie-jäätelö 5 kpl
1 banaani
2 dl Bonnen omenasosetta tai omenaa paloina
1 dl maustamatonta luomu jogurttia

Ja kaikki tehosekoittimessa sekaisin ja muotteihin pakastumaan :)

Terveisin Taru

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Raparperirahkapiirakka murupäällisellä (pellillinen)

Moikka!
Raparperisadon kunniaksi oli pakko tehdä yksi rahkapiirakka. Omasta sadosta ei vielä ole tietoakaan, kun raparperini siirtelyn takia vaan kituuttaa... Nämä raparperit sain tutultani. Tein piirakan ohjeella jonka olen saanut joskus äidiltäni. Samankaltaisia ohjeita on paljon liikkeellä, taitaa olla todella vanha ohje. Jätin alkuperäisestä ohjeesta vain sitruunan mehun pois ja lisäsin raparperin palat. Sitruunarahkapiirakan ohje löytyy blogistani täältä. Molemmat on tosi hyviä, mutta sitruunainen piirakka on vieläkin parasta, vaikkei tämäkään huonoa ollut. Tämä oli mehukasta ja maukasta piirakkaa, ihanilla kirpeillä sattumilla :)


Raparperirahkapiirakka (pellillinen)

Pohja ja murupäällinen:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

2 dl piimää
1 kananmuna

½ litraa raparperin paloja

Rahka:
2 prk (500g) maitorahkaa
2 kananmunaa
2-2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin sulatettu voi. Ota seoksesta 1/3 osaa sivuun ja lisää loppuosaan piimä ja muna. Kaada ja tasoittele tämä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tee rahka: sekoita rahkat, sokerit ja munat yhteen ja kaada seos pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle raparperin palat ja lopuksi päälle sivuun ottamasi muruseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Älä paista yhtään yli ajan ettei piirakka menetä mehevyyttään.


Terveisin Taru

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Iso mansikkakermakakku

Heippa!
Toisena kakkuna naapurin Veikon valmistujaisiin tein perinteisen mansikkakermakakun. Ihanaa herkkua josta kaikki tykkää! Tein kakusta oikein mansikkaisen :)



Iso mansikkakermakakku 22x32cm
9 munan vaalea sokerikakkupohja 22x32cm kostutettuna vaniljamaidolla
(kostutusta kannattaa pakastemansikoiden takia laittaa vähän, 
laitoin tähän kakkuun vajaan desin per kerros, pääsääntöisesti pohjien reunoille)

Väliin:
2 prk eli 800 g mansikkahilloa 
noin 1½ litraa mansikoita paloina (tuore tai pakaste)
6 dl vispikermaa

Päälle:

 5dl vispikermaa riitti, kun reunapursotukset oli ohuet
ulkomaalaisia mansikoita pilkoin päälle 3 rasiaa eli 750g

Alla kuva siitä miten paljon mansikkaa tuli väleihin:


Terveisin Taru