Moikka!
Kun tein tätä kakkua, mulla oli sellainen viikonloppu, että kaikki meni mönkään. Tiedätte varmaan. Hajotin moccamasterin lasikannun, tiputin lattialle 2dl passionpyrettä, poltin 3 litraa hernekeittoa pohjaan ja keitin raparperikiisseliä melkein tunnin täysillä. Se ei palanut pohjaan, mutta hella oli melkoinen näky, kun keittiöön menin... huh... niin ja tämä kakku meni aivan päin prinkkalaa! Ensin pohja jäi raa'aksi ja huomasin sen vasta siinä vaiheessa, kun kaadoin päälle kinuskissa pyöritetyt suolapähkinät, kun ne valahtivat kakun sisään ja raaka taikina pulpahti päälle... pistin kakun takaisin uuniin pähkinöineen kaikkineen ja sainkin sen pelastettua vaikka se kypsyikin ehkä liikaa. Sitten tein ganachen kaksi kertaa väärin, vaikka olen senkin tehnyt miljoona kertaa oikein. Ja piloille mennyttä ganachea ei sitten pelasta mikään. Toinen piloille kovettunut ganache jouti silti piirakan päälle koska suklaata ei enää ollut. Kakusta tuli tuon suklaan takia ruma niin peittelin sitä sitten pähkinöillä ja kinuskikastikkeella. Loppujen lopuksi kakku oli ihan nätti ja maistuikin hyvältä. Sain vieraaltammekin kehuja, että kakku oli ollut todella hyvää :) Kuinkakohan hyvää se olisi onnistuessaan...???
Elämää Koivurannassa-blogin Nannekin teki tälläisen ja se löytyy täältä.
Nannen blogissa voi käydä katsomassa miltä kakkupalan kuuluisi näyttää ;D
Ohje on Pullahiireltä kopioitu ja se löytyy täältä.
Kinuski-suolapähkinäpiirakka
"snickers-piirakka"
120 g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
150 g ranskankermaa
Päälle:
2 ½ dl suolapähkinöitä
1 dl valmista kinuskia/kondensoitua maitoa
200 g maitosuklaata
(1/3 dl kermaa)
Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä se 20 cm voideltuun kakkuvuokaan. Voit pingottaa leivinpaperin vuoan (irtopohjavuoka) pohjalle, joka helpottaa kakun siirtämistä tarjoilulautaselle. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan. Kakku saa jäädä kosteaksi keskeltä. (minä pidin tätä uunissa noin 45 minuuttia)
Sekoita kinuski ja suolapähkinät keskenään ja levitä seos lämpimän kakun päälle. Sulata suklaa ja levitä se vielä kinuskipähkinöiden päälle. Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä.
Suklaakuorrutteesta tulee aika kova, joten suklaata sulatettaessa voi sekaan lisätä noin 1/3 dl (lämmintä!) kermaa. Tällöin suklaa jää hieman pehmeämmäksi.
Terveisin Taru
Nam, herkulta näyttää! Ei uskoisi miten paljon vastoinkäymisiä matkassa oli! :) Joskus vaan kaikki menee päin honkia.. Olen kanssa joskus tehnyt snickers-kakkua ja on se vaan niin älyttömän hyvää!
VastaaPoistaKiitos Raisa! Pakko tehdä tämä uudestaan, niin paljon kiinnostaa millaista tämä on, kun se onnistuu ;D
PoistaNäyttää hyvältä ja maistuu varmasti herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos Kati :)
PoistaVoi Taru, tiedän todellakin tuon tunteen! :D Kakkusi kyllä näyttää todella hyvältä, eikä uskoisi, että siinä on ollut mutkia matkassa... Itsekkin ajattelin tehdä nyt viikonloppuna snickers-jäätelökakun, mutta kelpaisi palanen tuosta sinunkin kakustasi :P
VastaaPoistaKiitos Maiju :) Joskus vaan kaikki ei mene hyvin... ja joskus ihan kaikki menee päin mäntyä ;) Snickers-jäätelökakku kuulostaa taivaalliselta!
PoistaTuo kuullostaa niin tutulta! Kun jokin menee mönkään niin usein myös kaikki muu tökkii :) Mutta siitä huolimatta kakkusi näyttää oikein herrrkulliselta! :P
VastaaPoistaJoo on se kumma, kun tuntuu, että kaikki tapahtuu aina samaan aikaan! ;) Oli oikea huonon tuurin viikonloppu... Kiitos! :)
PoistaVoi vitsi, miten lohduttavaa kuulla, että kokeneillakin leipojilla on hankalia hetkiä :). Minä tein tässä jokunen aika sitten ihan perus-peruskakkupohjan ja onnistuin saamaan siihen ihan hirveän kraaterin keskellä - arghh!!
VastaaPoistaJoskus on sellainen sählinki päällä, että sattuu ja tapahtuu. Varsinkin silloin, kun lapset pyörii jaloissa ;D
Poista