sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Herkullinen kasvispiirakka (pellillinen)

Moikka!
Tämä herkullinen ja simppeli ohje on äidiltä. Äiti teki tätä meille äitienpäivänä ja ihastuin heti. Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihanan herkullista! Tärkeintä tämän teossa on ostaa feta pehmeänä palana, Apetinan fetapala on paljon maukkaampaa ja pehmeämpää kuin valmiit pikkukuutiot. Tätä oli tarjolla tyttäreni 1-vuotissynttäreillä.






Pohja ja täyte on mitoitettu pellilliseen tai kahteen 26cm piirakkaan!

Rukiinen rahkavoitaikina:
250 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi. Painele taikinaan hieman reunoja jotta täyte pysyy päällä hyvin.

Pohjan voi tehdä gluteenittomana 
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Täyte:
3 pss / 750g (pakaste) kasvissuikaleita
1 pkt (200g) fetajuustoa
2 munaa
2 prk kermaa
mustapippuria
suolaa

Kuullota kasvikset pannulla, mausta suolalla ja pippurilla ja laita sitten pohjan päälle. Murustele päälle feta. Lusikoi päälle kerma-muna-seos jossa on ripaus suolaa. Paista 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia.

Mulla oli tässä käytössä Apetitin kasvisuikaleet (à 250g) jossa on perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, selleriä ja sipulia. Tähän käy kaikenlaiset kasvissuikaleet.




Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Kasvispiirakoita tulee harvemmin kyllä tehtyä.. Tämä kuulostaa tosi maukkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee, sen takia ajattelinkin tehdä tätä. Tämä on tuon fetan takia ihanan maukasta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊