Heippa!
Pikkumakeana tyttären 1-vuotissynttäreillä oli näitä minimuffinsseja. Tämän muffinssi-ohjeen löysin Main Sokerisiirappi-blogista. Kuorrutteen ohje on omani ja löytyy täältä. Minun mielestä muffinsseihin kannattaa ehdottomasti tehdä jokin kuorrute, olivat yksinään vähän mauttomia. Kuorrute kruunasi kyllä makunautinnon :)
Mustikkamuffinssit n.14 kpl
4 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Flora Vanillaa
150 g sulatettua voita
n. 5 dl mustikoita
Täytä muffinssipellin kolot paperivuoilla tai asettele silikonivuoat uunipellille. Yhdistä leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään; riittää, että munien rakenne rikkoutuu, eli ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet sekä kaikki muut ainekset taikinaan. Täytä jokaisesta muffinsivuoasta 2/3 vuorotellen taikinalla ja mustikoilla. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Minä tein nämä mininä ja sain ohjeella 48 muffinssia. Paistoaika oli noin 15 minuuttia.
Korvasin ohjeen Flora Vanillan Valion vaniljarahkalla (1dl) ja vispikermalla (½dl).
Koristeena näissä oli pensasmustikoita.
125 g pehmeää voita
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl soseutettua mustikkaa
Vaahdota pehmeä voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää tuorejuusto ja vatkaa se kunnolla joukkoon. Lopuksi lisää sauvasekoittimella soseutettu mustikka ja vatkaa sekin kunnolla joukkoon. Pursottele muffinssien päälle. Tämä määrä riittää hyvin 12 normaalikokoiseen muffinssiin ja tämä riitti juuri mainiosti näihin 48 minimuffinssiin.
Terveisin Taru
Herkullisen näköisiä, nam!
VastaaPoistaKiitos Raisa! Nuo marjaisat kreemit on ihania, makeita ja täynnä makua :)
PoistaVoi kun näyttää taas hyvälle... Ensimmäistä kertaa näin taikinassa flora vanillaa, mielenkiintoista... Pitää melkein testata joskus näitä :) Tuo kreemi näyttää ihanan marjaisalta, nam!
VastaaPoistaKiitos Maiju :) Olis ollut kyllä mielenkiintoista koittaa tuota Flora Vanillaa, mutta mulla se vaihtui kiireiden takia muihin aineksiin. Ensi kerralla sitten :) Me tykätään tuosta kreemistä, se on makeaa, mutta niinhän kreemien kuuluukin olla ;D
PoistaAivan suloisia! :) Olen samaa mieltä, että muffinssit ilman kuorrutetta ovat usein hieman tylsän makuisia. Toki poikkeuksiakin on! :)
VastaaPoistaLämpimät onnittelut pikku prinsessalle! <3
Kiitos Leena! Näihin kyllä kuului kuorrute, se sopi muffinsseihin kuin nenä päähän! Kiitos paljon onnitteluista ♥
PoistaIhanan näköisiä! Tykkään näistä minitarjottavista!
VastaaPoistaKiitos Maarit :) Sama täällä! Kun tarjottavaa on useampaa sorttia niin on kiva tehdä näitä pienempiä herkkuja. Ihmiset jaksavat paremmin maistellakin, kun annokset on pieniä :)
PoistaUskaltaiskohan nämä tehdä pakastemustikoista?
VastaaPoistaHyvin uskallat! Mä käytän aina pakastemustikkaa, kun tuoretta on niin harvoin tarjolla. Pensasmustikat on tässä tuoreita (ja ulkolaisia), mutta nekään ei mene miksikään pakkasessa jos kotimaista on kesällä pakastanut. Noin koristeeksi jos laitat metsämustikkaa niin ne saattaa alkaa valumaan. Kreemissä ja taikinassa ne menee mainiosti :)
PoistaOlen nyt kolmasti tehnyt näitä muffinsseja ja joka kerran saan tuon kreemin juoksettumaan :( Sitä ei taida saada enää pelastettua, vaikka mitä tekee? Olen koittanut tehdä vaikka miten, niin aina kun lisään soseutetut mustikat, niin kreemi juoksettuu..mikä menee pieleen?
VastaaPoistaOnpa harmi kuulla, että nämä on sulla mennyt pieleen! Olen kyllä pahoillani siitä. Kreemi on herkkä juoksettumaan ja siksi mustikan lisäämisessä pitää olla varovainen. Kannattaa lisätä se vaikka kahdessa erässä. Mietin myös että mahtaisiko kreemi pelastua jos siihen lisäisi vaniljakreemijauhetta tai tomusokeria... mutta kokeillut en ole. Toinen tapa tuli mieleeni, että jos tekisi kreemin kuivatusta mustikkajauheesta?? Sitä riittäisi 1-2 teelusikallista tuohon kreemin määrään. Toivon nyt parempaa onnea sinulle :)
Poista