sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Daim-mutakakku

Moi!
Kahvipöytään piti loihtia helppoa herkkua, eikä kahta kertaa tarvinnut miettiä mitä teen. Tämä on todella helppo kakku ja kaiken voi tehdä etukäteen, tai kakku on pakkokin paistaa jo edellisenä päivänä. Kakkua ei nimittäin saa irti vuoasta kirveelläkään ennen kuin se on kunnolla kylmä ja silloinkin kakku pitää varovasti irrottaa veitsen kanssa vuoan pohjasta. Ohje kakkuun löytyy täältä. Koristeena spritsausta tummalla suklaalla, daim-rouhetta ja pieniä suffeli puffi snacksejä. Tämä on mielestäni ihan maailman parasta herkkua ;D




Kuvausten takia otin lusikalla palan tuosta edestä josta kakku on parasta, mutta oikeasti kakku on aina pakko syödä väärinpäin eli aloitan aina tuolta "kuivemmasta" päästä ;D Mitenköhän mutakakun saisi kokonaan mutaiseksi niin ettei edes tuo reuna kerkeäisi kypsymään... taitaa olla mahdotonta ;D

Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Luumukka! Tämä on kyllä ihan taivaallista suklaaherkkua :D

      Poista
  2. *slurps* Tiesitkö että on laissa kiellettyä julkaista tälläisiä herkkuja omassa blogissa.....?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, tämä oli vähän harkitsemattomasti tehty... toivottavasti kakku ei aiheuta kenellekään sitä leipovalle riippuvuutta ;D

      Poista
  3. Namskis mumskis, näyttää ihan järjettömän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tita! Tämä kakku on tosi ihanaa ja olenkin tehnyt näitä todella monta, niin omiin kuin muidenkin tarpeisiin ;)

      Poista
  4. Lurpsis, kuola vaan valuu, kun katselen tuota kuvaa kakusta! Aivan ihanalta herkulta vaikuttaa ja pakko päästä pian kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Heti kun näin kommenttisi, tuli sellainen olo, että sinäkin olisit tätä joskus tehnyt...?? Tämä ohje on se Mia Öhrnin ja se on Leivotaan-lehdessä julkaistu joskus.

      Poista
  5. Tätä herkkua olen käynyt kiireissäni kuolaamassa vaikka kuinka usein... voi kun olis syöjiä, niin vois tehä....no, vielä joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet käynyt kuolaamassa ;D Toivottavasti saat joskus tilaisuuden kokeilla tätä, on meinaan todella ihanaa herkkua :)

      Poista
  6. Daim on ehkä kaikkein parasta ja mutakakkukin ihanaa. Tätä joutuu melkein kokeilemaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yhdistelmä on tosi mahtava! Suosittelen kyllä kokeilemaan. Kun kakku on juuri tehty (ja vielä seuraavanakin päivänä) daimrouhe rouskuu ihanasti tuolla suklaakermavaahdon joukossa ja se yhdistettynä suussa sulavan mutakakun pehmeyteen on vastustamatonta ;D

      Poista
  7. Oiij että taivaallisen näköinen kakku! Daim on myös yks mun suosikkikarkeista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna ;) Taivaallista tämä olikin! Siksi tätä on aina silloin tällöin tehtävä ;D

      Poista
  8. Arvaapas Taru, mitä tänään oli pakko ostaa kaupasta....no Daimia ;). Minä ostan usein Hembakat -lehden, joka vastaa tuota Leivotaan -lehteä. Siinä oli joskus tosiaan Mia Öhrnin mutakakkuohjeita useampia. Tein silloin sellaisen, jossa oli Center -suklaata pohjassa ja ajattelin tehdä myös tuon Daim- kakun, mutta sen teko jäi suunnitteluasteelle. Nyt kun törmäsin blogissasi tähän Daim- kakkuun, jota olit hehkuttanut useampaan otteeseen, niin on PAKKO kokeilla tätä huomenna :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin on yksi tuollainen Hembakat-lehti eksynyt :) Nehän on Leivotaan-lehden kanssa ihan samoja, ohjeet taisi olla pikkusen eri järjestyksessä tai vastaavaa. Joo, en voisi enempää kehua tuota Daim-mutakakkua ja varsinkaan tuota suklaa-daim-kermaa... ah ja nam ;D Ihanaa, että päätit kokeilla ja kiva, että mun myyntipuheet tepsi ;D Tuu ihmeessä sitten kertomaan mitä tykkäsit kakusta!

      Poista
    2. Taru, nyt on kakku kokeiltu ja melkein syötykin. Upposi hyvin koko perheelle. Mulla on pohjaosaltaan hyvinkin samanmakuinen mutakakun ohje, jossa ei ole jauhoja kuin 1 rkl perunajauhoja ja 1 muna enemmän, muuten aika samanlainen. Eli tuo on lisäksi gluteeniton. Enpä osaa sanoa, kumpi mutakakku on parempaa. Molemmat hyviä. Laitoin muuten paistovaiheessa kaksinkertaisen leivinpaperisuikaleen kakkuvuoan ympärille ja sidoin sen paistinarulla kiinni. Mielestäni reuna pysyy sillä tavalla pehmeämpänä. Laitoin ohjeen blogiini ja linkitin siihen blogisi.

      Poista
    3. Hienoa! Kiva, että maistui porukalle :) Pitääpä joku kerta kokeilla sun vinkkiä!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊