torstai 28. helmikuuta 2019

Kantokakku / Suklaakakku (ø24cm)

Moi!
Pääsin tekemään kakkua tuttavamiehen syntymäpäiville ja keksin tehdä hänelle tälläisen kantokakun. Minusta nämä kantokakut on tosi hauskoja kakkuja! 😃 Tein kakkuun (ø24cm) 4 kananmunan sokerikakkupohjan kaakaoisena. Kostutin pohjan maidolla. Täytteeksi tuli ihanan täyteläinen suklaatäyte. Päälle tuli kaakaokermavaahtoa (3dl kermaa+3rkl kaakaojauhetta+3rkl tomusokeria). Suklaiset kaarnakoristeet tein tummasta suklaasta sivelemällä n.100g sulatettua suklaata leivinpaperille niin että suklaa peitti puolet paperista. Sen jälkeen paperi rullataan ja laitetaan jääkaappiin kovettumaan. Kun paperin avaa, suklaa napsuu rikki tuollaisiksi paloiksi. Mä en nyt temperoinut suklaata mikä olis kyllä kiva ollut että suklaa olis ollut napsahtavaa. Päälle tein haarukalla vuosirenkaat. Sitten vielä lopuksi pensasmustikoita, puolukoita ja mintun lehtiä viimeistelemään metsätunnelma 😊




Tässä kakku vielä sisältä.

Terveisin Taru

keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Täyteläinen suklaatäyte 24-26cm täytekakkuun

Täyteläinen suklaatäyte 24-26cm täytekakkuun:
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata

100 g maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaat lautasella mikrossa ja jätä jäähtymään pöydälle. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa tuorejuusto ja sulatettu suklaa yhteen. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa. Jaa mousse täytekakun kahteen väliin.

Voit halutessasi lisätä kaksi liivatelehteä (+2 rkl vettä) jos haluat täytteen olevan jämäkämpää tai teet esimerkiksi kerroskakkua.

Tämä on täyteläistä ja suklaista. Maitosuklaa on yksin tosi makeaa joten suosittelen käyttämään ainakin puolet tummaa suklaata. Myös kokonaan tummasta suklaasta tehty on hyvää!


Terveisin Taru

tiistai 26. helmikuuta 2019

Ihanat omenalimput (2 kpl)

Moi!
Kävin äidin reseptivihkolla ja kaikenlaisia reseptejä tuli kuvattua kännykkään! 😀 Tässä niistä ensimmäinen, ihanan makeat omenalimput aniksella! Nam! Tämä leipä oli minusta seuraavana päivänä parhaimmillaan kun maut olivat tasaantuneet. Nämä oli kyllä helpot ja herkulliset limput! 😋


Omenalimput 2 kpl
5 dl vettä (alkuper. maito)
50 g hiivaa
½ dl siirappia
½ dl oliiviöljyä (alkuper. 50g voita)
2 dl omenaraastetta
2 tl suolaa
1 rkl anista
10 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl spelttijauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sitten siirappi, oliiviöljy, suola, anis ja omenaraaste. Lisää sitten jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä liinan alla noin 20-25 minuuttia. Leivo sitten taikinasta ilmat pois ja tee kaksi leipää pellille. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja anna leipien kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Paista leipiä sitten n. 40 minuuttia. 

Huom! 30 minuutin kohdalla ota leivät ulos uunista ja
voitele siirappivedellä (2 rkl siirappia ja 2 rkl vettä).

Terveisin Taru

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Tyrni-kinuskitäytekakku nakuna (24cm)

Moi!
Tämän kakun tein miehelleni hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Kakussa oli 4 kananmunan vaalea sokerikakkupohja jonka kostutin maidolla. Välissä oli ihanan raikas tyrnitäyte jonka kehittelin Bonnelta saamani tyrnisoseen inspiroimana. Bonnen sose on 100% marjasosetta ja se on vahvempaa kuin tyrnimehu, mutta täyte onnistuu hyvin myös mehusta. Kakun päälle keitin kinuskin (2dl kermaa+2dl fariinisokeria). Päälle pursotin lopuksi tyrnillä maustettua kermavaahtoa (1dl+2rkl) ja vielä näiden päälle laitoin pienet kinuskikasat. Oli älyttömän hyvää kakkua ja se loppui kyllä liian äkkiä! 😋♥



Terveisin Taru

perjantai 22. helmikuuta 2019

Tyrnitäyte 24-26cm täytekakkuun

Tyrnitäyte:
3 dl kermaa
1 prk (250g) mascarpone-tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1½ dl 100% tyrnisosetta (Bonne) myös mehu käy!
1 tl vaniljasokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää tyrnisose ja sekoita. Lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe muutamassa erässä. Jaa täyte täytekakun kahteen väliin. Anna kakun tekeytyä yön yli.

Kehittelin ohjeen Bonnelta saamani tyrnisoseen inspiroimana. Tämä sose on 100% marjasosetta ja se on vahvempaa koostumukseltaan kuin tyrnimehu, mutta täyte onnistuu hyvin myös mehusta.



Terveisin Taru

torstai 21. helmikuuta 2019

Punajuurisämpylät (18kpl)

Moi!
Sain Bonnelta testiin uuden punajuurisoseen. Tykkään tosi paljon käyttää juuressoseita sämpylöiden ja leipien tekoon joten heti tiesin että tästä soseesta on tehtävä sämpylöitä. Taikina oli älyttömän kauniin väristä! ♥ Sain soseesta tehtyä kaksi kertaa sämpylöitä, kun käytin ½ litran taikinaan vain puolet purkista ja loput laitoin vettä. Väri on jo sillä määrällä kauniin pinkki. Voit käyttää nesteenä myös pelkästään punajuurisosetta, sitten sämpylät ovat vielä voimakkaamman värisiä. Nämä sämpylät ei maistu kyllä yhtään punajuurelta... toisaalta hyvä koska muuten en välttämättä saisi syötettyä näitä lapsille. Nyt he rakastivat näitä! Tytöt sanoivat että nämä ovat prinsessasämpylöitä! 😍 Mikä ovela tapa syöttää lapsille juureksia!


Punajuurisämpylät:
2½ dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
½ dl chia-siemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl hiivaleipäjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
4 dl neljän viljan- tai kaurahiutaleita

Lämmitä kattilassa punajuurisose ja vesi kädenlämpöiseksi. Kaada seos taikinakulhoon ja liota hiiva joukkoon. Lisää joukkoon hunaja, öljy ja suola. Lisää sitten siemenet, hiutaleet ja hiivaleipäjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla vedottomassa lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Vaivaa taikinasta sitten ilmat pois ja leivo taikinasta sämpylöitä. Anna kohota pellillä liinan alla noin 15-20 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia kunnes ovat kypsiä ja kauniin värisiä.


Terveisin Taru

tiistai 19. helmikuuta 2019

Ystävänpäivän laskiaispullat (ja uunifetapasta)

Hei!
Ystävänpäivän aikoihin tein tälläiset laskiaispullat ystävälle joka poikkesi kahville ♥
Hyvin nuo sydämen malliset koristerakeet kestivät uunin! 




Loppuun vielä kasvisruokasuositus, tämä somehitiksikin kehuttu herkku! 
Nimittäin Liemessä-blogin uunifetapasta! On hyvää! ♥

Terveisin Taru

sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Maukas tonnikalapiirakka

Hei!
Tein yksi ilta suolaisenpiirakan sillä ajatuksella että mitä kaapista löytyy ja mikä on menossa vanhaksi. Piirakka onnistui niin hyvin, että laitan ohjeen tänne. Piirakka oli älyttömän maukas! 😋


Tonnikalapiirakka

Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
(vajaa ½ tl suolaa)
3 rkl vettä

Täyte:
1 prk tonnikalaa
paljon tilliä
½ keltainen paprika
1 pieni punasipuli
1½ dl ohuita maustekurkkuviipaleita pilkottuna
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
2 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
tarvittaessa suolaa

Nypi voi, jauhot (ja suola) ja lisää lopuksi 3 rkl vettä. Painele noin 24cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Pilko kaikki tarvittavat aineet ja sekoita kaikki sitten yhteen ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Terveisin Taru

Kuvia tyttäreni 7-vuotissyntymäpäivien tarjoiluista

Moi!
Mulla on ollut vaikeaa saada itseni tietokoneen ääreen joten pikkuisen päivitykset laahaa. Mutta nyt vielä laitan tämä perinteisen kuvakokoelman toisen tyttäreni syntymäpäivän tarjoiluista. Nämä ovat itsellekin tosi kiva muisto tänne blogiin ja näitä on kiva aina jälkikäteen katsella 😊 Vanhempi tyttäreni on syntynyt tammikuussa ja siinä vaiheessa kun kaikki saan katettua niin valo on hävinnyt, mutta ei se haittaa. Jokaisesta leivonnaisesta on otettu aina aiemmin paremmat kuvat 😁
 
Tarjolla oli nämä herkut! Klikkaa nimeä niin pääset ohjeeseen!
♥Marenkipesät oli tehty perusmarenkiohjeella





Tällä kertaa aiheena oli siis Hatchimals-lelut. 
Askartelin tämän näköiset laput ja viirit tällä kertaa. Kivaa puuhaa 😍
Tarjolla oli vielä hirmuinen määrä hedelmiä joita syötiinkin sitten koko loppu viikko 😅


Terveisin Taru

maanantai 11. helmikuuta 2019

Ystävänpäivän unelmatorttu vadelmakreemillä

Heips!
Sain viikonloppuna inspiraation unelmatorttuun joka sopii hyvin nyt tulevaan ystävänpäivään! ♥ Tavallisen unelmatortun ohjeen löydät täältä. Pohjan tein vaaleana lisäten siihen vaaleanpunaista elintarvikeväriä. Ja kreemin nesteenä käytin pelkän veden sijasta myös vadelmia. Vadelmainen kreemi olikin älyttömän hyvää! Tämä oli ihanan pirtsakka kääretorttu! 😍 Pelargonioissakin oli sopivasti puhjennut useampi kukka kääretorttuun koristeeksi 🌺
 

Ystävänpäivän unelmatorttu vadelmakreemillä 

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Vatkaa munat, sokeri ja elintarvikeväri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti ja anna jäähtyä sen ajan kun teet täytteen.

Vadelmakreemi:
1½ dl vadelmia
vajaa ½ dl vettä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
---
200 g voita
(tarvittaessa 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Mittaa kaikki muut ainekset kattilaan paitsi voi ja kiehauta niin että sokeri liukenee nesteeseen. Jätä jäähtymään. Vatkaa sitten 5-10 minuuttia pehmeää huoneenlämpöistä voita. Lisää sitten pienissä erissä vadelmasiirappi ja anna vatkaantua vielä 5 minuuttia. Jos seos juoksettuu, lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa hetki.

Käännä kääretorttu vielä kerran ympäri jotta saat kauniimman puolen siitä näkyviin. Ruskettuneessa pinnassa ei vaaleanpunainen väri näy. Levitä sitten ruskettuneeseen puoleen vadelmakreemi ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Koristeluun tarvitset kourallisen vaaleanpunaisia Candy meltsejä, jotain söpöä strösseliä, vadelmia ja pelargonian kukkia.


Terveisin Taru

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Hatchimals-täytekakut

Moi!
No niin, vihdoin pääsin tyttäreni syntymäpäiväkakun päivitykseen! Tytär halusi lempilelujensa, Hatchimalssien mukaiset syntymäpäivät. Kakusta tuli sitten tälläinen, aikas söpö mun mielestä 😍 Pohja on 6 kananmunan 70%-sokerikakkupohja jonka kostutin maidolla. Oon tehnyt tuolla ohjeella jo vuosia kakkupohjat ja se on aivan paras ohje! Välissä kakussa oli vadelmahilloa raikastettuna vadelmilla ja diplomaattikreemiä. Päälle tein voi-sokerikreemin (300g voita+4½dl tomusokeria ja vaalensin sitä valkoisella elintarvikevärillä. Osa kreemistä kakun päälle ja loput ruusuiksi pinnalle) ja sulatin päälle Candy meltsejä tällä Confetin ohjeella. Ohje olikin mielenkiintoinen, siinä Candy meltsien joukkoon lisätään vettä jotta se pysyy pehmeänä suklaaganachen tyylisenä kakun päällä. En ollut ennen tälläiseen törmännyt! Laitan tähän postaukseen ohjeen kuten minä tein sen. Kakut olivat hyvän makuisia, mutta jäi harmittamaan että tuo sulatettu Candy melts ja kreemi olivat aika raskaita kevyen sokerikakkupohjan ja pehmeän diplomaattikreemin päällä. Olisi pitänyt olla ehdottomasti terävä veitsi kakkua leikatessa jotta palat olisi ollut siistejä. Onkohan sellaisia oikein teräviä kakkulapioita olemassa???


Pehmeästi leikkaantuvat valumat kakkuun Candy meltseillä:
1 pussi (340g) Candy meltsejä
½-1 dl vettä

Kakun koko on halkaisijaltaan 26cm

Sulata ensin 200g candy meltsejä mikrossa. Lisää sitten vettä ½dl. Seos paksuuntuu ja juoksettuu hetkellisesti, mutta kun jatkaa sekoittelua niin massa muuttuu kyllä taas normaaliksi ja juoksevaksi. (Tähän väliin huomio siitä että seoksen väri myös muuttui tummemmaksi, mutta muuttui ylimääräisten meltsien lisäämisen jälkeen taas normaaliksi). Testaa sitten valuttaa kakun yhteen kohtaan teelusikallinen seosta, että valuuko se hyvin. Jos se on liian löysää ja lirahtaa nopeasti alas niin lisää joukkoon vähän candy meltsejä ja sekoita kunnes ovat sulaneet. Testaa taas niin kauan kunnes seos on sopivaa ja valuttele sitten koko kakun reunat läpi. Lopuksi kaada varovasti vähitellen kakun keskelle candy melts-seosta niin että kakun pintakin peittyy. 

------------------

-Tämän jälkeen värjäsin loput kreemit vaaleanpunaiseksi ja pursottelin kakun päälle ruusukkeiksi.
-Koristeena marenkitikkareita ja marenkipesiä ja aitoja Hatchimals-munia jotka sankari sai itselleen lahjaksi.
-Hatchimals-kyltin tein joululta säästämästäni lelupaketista ja grillitikuista 😄



Lisäksi tein lapsia ajatellen Hatchimals-munan näköisen kakun. 
Sisältö oli sama kuin isossa kakussa. Päällinen on sokerimassaa.

Marenkitikkarit ja -pesät tein tällä hyvällä perusmarenkien ohjeella.
Marenkipesiin olisin halunnut ehdottomasti munia täytteeksi, mutta harmillisesti pääsiäsimunat ei ollut vielä myynnissä enkä huomannut niitä viime vuonna hamstrata 😂


Tässä vielä kaikki kolme kakkua ja marenkipesät 😊
Marianne-vadelmahyydykekakkuun pääset tästä linkistä.

Terveisin Taru

sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Hatchimals-pikkuleivät

Hei!
Tyttären synttäreille väkersin tälläisiä pikkuleipiä. Teemana juhlissa oli lelut nimeltä Hatchimals. Tätä teemaa koitin sitten kehitellä leivonnaisiin. Hatchimalssit ovat sellaisia haudottavia munia joiden sisällä on erilaisia suloisia pieniä eläimiä, ovat meillä kovassa huudossa 😄 Pikkuleivistä oli helpointa tehdä Hatchimals-munien näköisiä. Nämä keksihommat ei ole sitten yhtään mun juttu 😁 Tein taas Mansikkamäen ohjeella taikinan ja pikeerit. Ostin näitä varten munan mallisen pikkuleipämuotin. Ohjeella tuli yli 100 pikkuleipää. Laskin piruuttani ajan joka näiden tekemiseen meni. Taikinan tekemiseen ja paistamiseen tunti, noiden sokerimassasydänten tekemiseen meni toinen tunti ja näihin pikeerikoristeluihin meni 5 tuntia! Huh huh! Mitä sitä ei lapsiensa eteen tekisi 😂 Ihan meinas kyllä huumori loppua kun näitä koristelin... hartiat jumissa ja otsa hiessä piipersin pikeerillä, asetin sydämen ja laitoin strösseliä 😂


Näitä pikkuleipiä oli yhteensä kolme tälläistä pellillistä.


Terveisin Taru