Moi!
Tein mieheni juhliin kahta erilaista suolaista piirakkaa ja tässä toinen niistä. Heitin vähän hatusta molemmat piirakat, mutta kun hyviä aineksia yhdistelee niin eihän siitä helposti ainakaan huonoa voi tulla! Ja vielä oman maun mukaisia täytteitä laitoin niin totta kai ihania piirakoita tuli! 😄 Käytin pohjassa osittain grahamjauhoja jotta pohja olisi maukkaampi ja ruokaisempi. Pohjan päälle laitoin ensin nestemäisen täytteen tuorejuustosta, ranskankermasta ja kananmunasta jonka maustoin sinapilla ja tomaattipyreellä. Päälle vielä jauhelihaa jonka maustoin ihanilla yrteillä ja päälle vielä mehukasta tomaattia, nam!!! 😋
Pellillinen maukasta jauhelihapiirakkaa
Täysjyväinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele uunipellille.
Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!
Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!
Täyte 1.
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 reilua tl sinappia
2 reilua tl tomaattipyrettä
2 dl juustoraastetta
Sekoita vispilällä kaikki nestemäiset ainekset sekaisin ja lisää lopuksi juustoraaste.
Levitä täyte pohjan päälle.
Täyte 2.
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso kynsi valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl viispippuria
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
kourallinen basilikaa
---
3 tomaattia
2 dl juustoraastetta
Pilko sipuli ja laita paistinpannulle oliiviöljyn kanssa. Purista mukaan vielä valkosipulin kynsi. Paista sipulit pehmeiksi. Lisää sitten mukaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Laita jauhelihaseos edellisen täyteen päälle. Pilko sitten kolme tomaattia (poista kannat!) ja asettele piirakan päälle. Laita lopuksi päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa alatasolla n.30 minuuttia.
Terveisin Taru