tiistai 27. helmikuuta 2018

Pellillinen maukasta jauhelihapiirakkaa

Moi!
Tein mieheni juhliin kahta erilaista suolaista piirakkaa ja tässä toinen niistä. Heitin vähän hatusta molemmat piirakat, mutta kun hyviä aineksia yhdistelee niin eihän siitä helposti ainakaan huonoa voi tulla! Ja vielä oman maun mukaisia täytteitä laitoin niin totta kai ihania piirakoita tuli! 😄 Käytin pohjassa osittain grahamjauhoja jotta pohja olisi maukkaampi ja ruokaisempi. Pohjan päälle laitoin ensin nestemäisen täytteen tuorejuustosta, ranskankermasta ja kananmunasta jonka maustoin sinapilla ja tomaattipyreellä. Päälle vielä jauhelihaa jonka maustoin ihanilla yrteillä ja päälle vielä mehukasta tomaattia, nam!!! 😋


Pellillinen maukasta jauhelihapiirakkaa

Täysjyväinen rahkavoitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele uunipellille.
Pohja onnistuu myös gluteenittomista jauhoista!

Täyte 1.
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 reilua tl sinappia
2 reilua tl tomaattipyrettä
2 dl juustoraastetta

Sekoita vispilällä kaikki nestemäiset ainekset sekaisin ja lisää lopuksi juustoraaste.
Levitä täyte pohjan päälle.

Täyte 2.
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso kynsi valkosipulia
1 tl suolaa
1 tl viispippuria
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
kourallinen basilikaa 
---
3 tomaattia
2 dl juustoraastetta

Pilko sipuli ja laita paistinpannulle oliiviöljyn kanssa. Purista mukaan vielä valkosipulin kynsi. Paista sipulit pehmeiksi. Lisää sitten mukaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Laita jauhelihaseos edellisen täyteen päälle. Pilko sitten kolme tomaattia (poista kannat!) ja asettele piirakan päälle. Laita lopuksi päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa alatasolla n.30 minuuttia.

Terveisin Taru

lauantai 24. helmikuuta 2018

Mieheni 40-vuotissyntymäpäivän täytekakut

Moi!
Mieheni 40-vuotisjuhlat on nyt juhlittu! 💕 Koko juhlapäivän ajan vieraita riitti, kun meillä oli ns. avoimet ovet koko päivän 😃 Laitan ensimmäisenä kuvat täytekakuista. Tein kaksi pienempää kakkua ettei tarvitsisi seisottaa yhtä isoa koko päivää tarjolla. Tein kakut rakkaudella niin pitihän niistä tehdä sydämen malliset! 😍 Koristeissa päädyin marjoihin ja numeroihin. Kukatkin olisi ollut tosi kauniita, mutta tällä kertaa niitä oli vain maljakoissa 😊

💕 Onnea vielä rakas ihana mieheni! 💕



Tein siis kaksi täytekakkua. Molempiin tuli 4 munan vaalea sokerikakkupohja. Kakut tein sydämen malliseen vuokaan joka vastaa 24cm irtopohjavuokaa. Kakut kostutin vaniljalla maustetulla maidolla. Täytteiksi tein mustikkatäytteen ja vadelmatäytteen. Ohjeisiin pääset klikkaamalla täytteiden nimiä. Tein täytteet yksinkertaisina ja jaoin ne vaan kahden kakun kesken. Pursotuksiin meni yhteensä litra kermaa. Koristeeksi tein numerot suklaasta ja laitoin monenlaisia marjoja. 


Nappasin juhlahulinassa omasta kakkupalastani kuvan 😁 ei mikään kaunis kuva, mutta kakku oli ihanaa ja tosi maukasta! Varsinkin mustikka maistui oikein kunnolla! 😋

Terveisin Taru

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Rapeakuorinen punajuurileipä 2 kpl

Moi!
Innostuin viimeksi tekemistäni porkkanaleivistä niin paljon, että oli pakko kokeilla leipää myös punajuuresta! En uskaltanut laittaa koko määrää punajuurta ettei leivistä tulisi liian punaisia, mutta hyvin olisi voinut laittaa kaikki puoli litraa punajuurisosetta. Petyin kyllä kuinka vähän sose värjäsi leipää, mutta jos nyt en välitä leivän ulkonäöstä vaan nautin sen terveellisyydestä! Punajuuri ei hirveästi näissä maistunut joten leipä menee läpi lapsillekin hienosti 😉 Näistä juuresleivistä on kyllä sanottava, että WAU! mikä mahtava tapa lisätä leipään kuituja roimasti! 😃💕



Punajuurileivät 2 kpl
4 dl 100% punajuurisosetta (Bonne)
1 dl vettä
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä

Lämmitä punajuurisose kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja samalla siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia. 
Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.

Terveisin Taru

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Onnenkengät / Hevosenkengät

Moi!
Tälläisiä onnenkenkiä halusin meidän tulevalle 40-vuotiaalle tehdä onnen tuojiksi ❤😙 Ohjeen löysin Makunautintoja Mimmin Keittiöstä-blogista täältä. Minä laitoin taikinaan kaikki 4dl jauhoja ja aika tiukka taikina tuli... Sain kyllä rystyset valkoisena puristaa pursotuspussia, mutta ei se haitannut koska pikkuleipien kuvio pysyi taikinan vahvuuden takia tosi hyvänä 😄 Nämä ovat ihania voin makuisia muropikkuleipiä! 😋


Onnenkengät / hevosen kengät
(ohjeella tulee n. 50 kpl pikkuleipiä)

200 g voita
1 dl sokeria
1 iso muna
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun sulatettua tummaa suklaata (menee vajaa levy) ja halutun värisiä nonparelleja/strösseleitä

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi, pehmeäksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää seokseen muna ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Tee koepikkuleipä varmistaaksesi jauhojen sopiva määrä..... ja tietenkin koepikkuleivän on oltava sen mallinen mitä aikookin tehdä. Muotoile pikkuleivät halutun mallisiksi ja paista ne n. 180 asteisessa uunissa keskitasossa kypsiksi eli noin 10 minuuttia. Ole varovainen paistossa, tummuvat helposti liikaa. Nosta pikkuleivät jäähtymään tasaiselle alustalle. Koristele hevosenkenkien päät sulatetulla suklaalla ja ripottele halutun värisiä nonparelleja tai stösseleitä tai kookoshiutaleita sulan suklaan päälle koristeeksi. Anna pikkuleipien jähmettyä rauhassa huoneenlämmössä.

Minä sain ohjeella noin 60 pikkuleipää. Pikkuleivät koristelin dippaamalla kärjet tumman suklaan ja maitosuklaan seokseen. Päälle ripottelin nonparelleja. 

Tein tänään myös kinderpiirakkaa. Se on aina yhtä varma tarjottava juhlissa! 😊
Terveisin Taru

perjantai 16. helmikuuta 2018

Daim-pikkuleivät

Heips!
Minä valmistaudun täällä taas juhliin 😁 Mies täyttää ensi viikolla 40-vuotta ja pitäähän silloin järjestää sukulaisille kunnon kahvitus! Pikkuleipiä kokeilen taas uusia. Näitä näin joskus Mimmillä ja vaikuttivat maukkailta. Ohje oli kopioitu Tarjuskan TaikinaTaivaasta täältä ja sieltä minäkin ohjeen kopion. Ohjeen alle lisäsin omat huomioni. Nämä olivat oikein mureita pikkuleipiä rapsakoilla Daim-sattumilla! Nam! 😋


Daim-pikkuleivät:
200g voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl/100 g (koko pikku pussi) Daim-rakeita (2kpl á56g patukkaa)

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa voimakkaaasti. 
2. Sekoita kuivat aineet ja Daim rakeet keskenään, sekoita taikinaaan.
3. Ota taikinasta ruokalusikalla kakkusia leivinpaperille tai pyöritä palloiksi ja paina pikkuleivän muotoon. 
4. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia

Pikkuleivistä kannattaa tehdä pieniä (n. 12kpl /pelti) sillä ne kohoavat ja leviävät paistaessa, taikinasta tulee n. 33-35kpl.
(minä sain taikinasta 48 pikkuleipää ja olivat juuri kivan kokoisia)

Ohjeella tulee siis 4 pellillistä pikkuleipiä.
-------------------------------------
Minä tein taikinan kaksinkertaisena ja sain 96 kpl pikkuleipiä. Laitoin taikinaan 4 kpl Daim-patukoita kun en löytänyt kaupasta rakeita. Jaoin tuplataikinan siis kahdeksaan osaan ja jokaisen niistä pyöritin pötköksi ja jaoin 12 osaan. Sain tuplaohjeella 8 pellillistä pikkuleipiä. Näistä tuli juuri kivan kokoisia näin.


Terveisin Taru

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ystävänpäivä-whoopies

💖Hyvää ystävänpäivää kaikille!💖

Nämä ihanan pehmoiset suklaakakkuset täytettynä raikkaalla vadelmakreemillä 
kruunaavat kahvihetken ystävän kanssa 💖


Whoopies-Leivokset 
 25-35kpl täytettynä

125g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 muna
4 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120-150g ranskankermaa
1 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna nopeasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen nesteitä ja kuivia aineita. Laita taikina pursotuspussiin ja pursottele pellille leivinpaperille haluamasi kokoisia kasoja (tai tee lusikalla nokareita). Kasat muuttuvat noin puolitoista kertaisiksi. Yhdelle pellille tulee 12 kakkusta ja taikinasta tulee noin 4 pellillistä. Taikinakasat leviävät uunissa tasaisiksi kakuiksi.

Paista 180'c keskitasolla n.11 minuuttia.

Vadelmakreemitäyte:
150 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
4 dl mansikkatomusokeria
1dl (100g) vadelmaa soseena

Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min.) lisäten tomusokeria 1-2dl osissa. Lopuksi vatkaa joukkoon vadelmasose muutamassa erässä.
Vadelmasosetta saa olla melkein tuo 1dl, että täytteestä tulee raikas. (Jos käytät ulkomaista vadelmaa muista keittää vadelmia 2 min. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kreemiin lisäämistä.)

Laita kreemi pursotuspussiin ja pursota kreemiä  kakun puolikkaalle ja paina toinen kakku päälle. Koristele jos haluat. Minulla on tässä sulatettua candy meltsiä, nonparelleja ja koristerae sydän.

Täältä löydät monta erilaista whoopies-täyteohjetta!


Terveisin Taru

perjantai 9. helmikuuta 2018

Rapeakuorinen porkkanaleipä 2kpl

Moikka!

Mulla oli Bonnen 100% porkkanasosetta litran purkki ja halusin testata siitä leipää. Vähän jännityksellä vaihdoin hetken mielenjohteesta kaikki nesteet kerralla porkkanasoseeseen, vähensin jauhojen määrää ja ajattelin että tulee mitä tulee 😅 Ja tuli hyvää! Jestas sentään! Aivan ihanaa! Pehmeää ja maukasta leipää! Ja leipähän on kuin aurinko! 🌞😙


Porkkanaleivät 2 kpl
5 dl 100% porkkanasosetta (Bonne)
50 g hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
2 rkl juoksevaa luomuhunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
9 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä 

Lämmitä porkkanasose kädenlämpöiseksi ja liota tuorehiiva siihen (kuivahiivassa noudata pakkauksen ohjetta). Lisää öljy, juokseva hunaja ja suola. Lisää lähes kaikki jauhot ja samalla siemenet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 20 minuuttia. 

Vaivaa sitten taikinasta ilmat pois ja leivo kaksi leipää. Aseta leivät pellille ja ripottele päälle jauhoja ja tee leipien pintaan terävällä veitsellä viillot. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia. Lämmitä tällä aikaa uuni 250 asteeseen ja aseta uunin pohjalle vesiastia. Paista leipiä tässä lämmössä keskitasolla 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.

Mikä väri! ❤ 

Terveisin Taru

maanantai 5. helmikuuta 2018

Angry birds-täytekakku (22x32cm) ja kinuskidonitsit

Moi!
Veljeni pojan 6-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin reilu viikko sitten ja tein juhliin tälläiset herkut. Täytekakkuun veljen vaimo toivoi kolmen suklaan juustokakustani kaksi täytettä joihin oli meillä tyttäreni synttäreillä joskus ihastunut. Täytteisiin upotin toiveesta suomalaisia marjoja. Molemmat täytteet oli todella hyviä ja suussa sulavia! 😋 Lisäksi tein kinuskidonitseja minikokoisena jotka myös olivat todella maukkaita! Ohjeen päivitin jo aiemmin, löydät sen tästä. Itse tein ohjeen tuplana ja sain sillä 49 donitsia. Donitsit vilahtivatkin jo Instagramissa! 😉
💙 Onnea vielä 6-vuotiaalle Einolle! 💙



Täytekakkuun tein 10 munan vaalea sokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla.
Väliin tein kolmen suklaan juustokakustani tummasuklaatäytteen ja valkosuklaatäytteen.
Tummasuklaatäytteeseen laitoin 400g suomalaisia vadelmia ja valkosuklaatäytteeseen laitoin noin 300g mustikkaa.
Päälle tuli vohvelikuva joka oli epäonnisesti hieman rikki ja repeili sitten kerman päällä aika rumasti. Pursotuksiin meni non 8 dl vispikermaa.
Päälle laitoin erilaisia värisokereita ja tikkarin johon tein sulatetulla candy meltsillä numeron 6.




Terveisin Taru

Minidonitsit kinuskilla 16 kpl

Hei!
Tässä ohje ihaniin minidonitseihin joissa on paksu kinuskikuorrute! Kinuskiin sulatetaan lopuksi valkosuklaata jonka ansiosta kinuskista tulee paksua. Taikinan ohje on alunperin Ulla Svenskin. Donitsien paistamiseen tarvitset joko donitsikoneen tai donitsipellin. Minulla on donitsikone. Se on tosi näppärä vehje jota olen käyttänyt jo kymmeniä kertoja! 
Nämä donitsit ovat tosi maukkaita ja herkullisia! Ihania miniherkkuja joita voi napsia vaikka useamman! 😋



Minidonitsit 16 kpl 
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeria 
1/4 tl suolaa 
1 dl sokeria 
50 g voita sulatettuna 
1 dl maitoa 
1 kananmuna

Sulata voi ja sekoita joukkoon muna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset nopeasti keskenään sekaisin. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki pois, pursota rinkulat donitsikoneen aukkoihin. Paista donitseja noin 5 minuuttia tai kunnes vaikuttavat kypsiltä. Anna donitsien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
(jos sinulla on donitsipelti (minikokoinen) niin voitele kolot ja paista donitseja noin 5-10 minuuttia 200 asteessa)

Kinuski n.16 donitsiin 
1 dl vispikermaa 
1 dl fariinisokeria
2-3 palaa valkosuklaata

Keitä kermaa ja sokeria teflonkattilassa tai pannussa, niin kauan että kinuski on vesilasitestin mukaan valmista. Minulla meni tämän määrän keittämiseen noin 15-20 minuuttia. Kun kinuski alkaa olla valmista, se hieman paksunee. Siinä vaiheessa voit tehdä niin sanotun vesilasitestin. Vesilasitestissä kinuskia tiputetaan pisara kylmään veteen, jos kinuski liukenee veteen, se ei ole valmista, mutta jos lasin pohjalle jää kiinteä pisara, kinuski on valmista. Lisää lopuksi kinuskin joukkoon valkosuklaa ja sekoittele kunnes palat ovat sulaneet joukkoon. Kuorruta donitsit nopeasti tämän jälkeen.

Valkosuklaata ei ole pakko laittaa, mutta se paksuntaa kinuskia niin että sitä tulee donitsiin enemmän 😋

Muutamalla palalla tummaa suklaata saat donitseihin raidat.

Terveisin Taru

perjantai 2. helmikuuta 2018

Kuvia tyttären 6-vuotissyntymäpäiväjuhlien tarjoiluista

Moi!
Nyt tulee kuvapläjäys tyttäreni synttärijuhlien tarjoiluista! 😀

Suloisen pupu-porkkanakakun ohjeen löydät täältä. Kävin muuten lisäämässä pupukakku postaukseen leikkauskuvan joka oli aiemmin unohtunut 😊
Omena-Britakakun ohje löytyy täältä.
Omar-juustokakun ohje löytyy 26cm täältä ja 24cm täältä.
Hauskojen pupu-keksitikkareiden ohje löytyy täältä.

Nämä ihanat pupuastiat ostin Confetista Tampereen Pirkkalasta. Ystävällinen Susanna auttoi astioiden kanssa ja sain Tampereella asuvien sukulaisten kautta astiat tänne Poriin juhliin. Olin näistä tosi onnellinen, ne sopivat niin hyvin näihin pupujuhliin! 😍

Suolaisena tarjottavana oli saaristolaisleipää (ohje) ja kylmäsavulohirullia (ohje).
Toinen suolainen oli vanhat kunnon kinkkuhyrrät (ohje) joita ei olekaan hetkeen tullut tehtyä.

 Pupu-pikkuleivät löydät täältä.
Omenaiset lusikkaleivät löydät täältä.

Askartelin taas tarjottaville tälläiset infolappuset. Näiden teko on kyllä ihan mun lempihommaa! 😄 Pupun kuva on netistä löydetty. Kuvassa yhdistyi ihanasti sankarin kaksi lempiasiaa, puput ja linnut 😍 Mies puolestaan askarteli suunnitelmieni mukaan noille lapuille uudet pidikkeet. Ostin kaupasta miniliitutauluja pitkissä tikuissa (yrteille tarkoitettuja) joihin mies teki jalustat. Laput kiinnitin kyltteihin pienillä pyykkipojilla. Kivat tuli! 😊


Terveisin Taru