Moi!
Jes! Nyt se onnistui! Ihana sitruunajuustokakku mun makuun!
Kun kuulin, että saan vieraita, tiesin heti minkä kakun teen! Edellinen sitruunajuustokakkuni oli aivan liian voimakasta mun makuun ja asia jäi vaivaamaan. Otin siis uusinta kierroksen sitruunan kanssa. Nyt otin kaikki varman päälle ja suunnittelin kakun reseptin huolella :)
Tykkäsin muuten tosi paljon taas tuon Bastogne-keksin ja sitruunan yhdistelmästä. Ensimmäinen suupala otti hieman kielen alta, mutta makuun tottui heti. Viimeksi sitruunan happamuuteen ei tottunut millään ja jokainen pala otti kielen alta, hah! ;D
Tämä kakku oli lempeä ja raikas, pirteä ja pehmoinen, hyvää!
Lempeä sitruuna-vaniljajuustokakku 24cm
Pohja:
200 g LU Bastogne-keksejä
80 g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g (1 prk) mascarpone-tuorejuustoa
200 g (1 prk) Valion vaniljarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muutama pyöräytys vaniljamyllystä
muutama pyöräytys vaniljamyllystä
1 dl sitruunan mehua (n. 2 sitruunaa)
1 sitruunan raastettu kuori
6 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka, sitruunan kuori ja puolet mehusta. Kiehauta loput sitruunan mehusta ja liota pehmenneet ja puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
(Kermapursotuksiin menee noin 1dl kermaa)
Huomioita:
-Sitruunat ovat kovin erikokoisia ja eri tavalla mehukkaita, siksi merkitsin mehun määrän deseinä.
-Voit käyttää myös kaupan valmista leivontaan sopivaa makeuttamatonta sitruunatäysmehua.
-Sokerin määrää kannattaa tarkastella itselle sopivaksi.
-Voit myös lisäillä tai vähentää sitruunan mehua riippuen siitä millaisesta mausta itse pidät.
-Laitoin täytteeseen myös sitruspuristimeen jääneet hedelmälihat (2 tl).
-Kakkuun kannattaa ehdottomasti käyttää korkearasvaista tuorejuustoa, näin täytteestä tulee täyteläinen. Rasvan määrä vaikuttaa myös kakun happamuuteen. Mascarpone on korkearasvaisin tuorejuusto, se sisältää merkistä riippuen noin 40% rasvaa.
Tein yksi päivä äidille pellillisen ihanaa kinderpiirakkaa, ohje siihen löytyy täältä. Kinderpiirakka on tosi herkullista aina ja aina vaan... ;D
Terveisin Taru
Oioi, mitä herkkuloita ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti! Ihania on molemmat! :D
PoistaVarmasti on hyvää tuo sitruuna-vaniljajuustokakku, eikä tuo kinderpiirakkakaan näytä ollenkaan huonolta!
VastaaPoistaKiitos! Nyt kyllä tykkäsin kovasti tuosta sitruunajuustokakusta. Pikkuhiljaa lisäilin sitruunan mehua ja maistelin, niin sain täytteestä just passelin :) Kinderpiirakka on aina vaan yhtä ihanaa ja suosittua :)
PoistaOih, taas yksi ihana kakku! Kerma reunalla kruunaa koko unelman. :)
VastaaPoistaKiitos Leena ♥ Tuo kerma omalta osaltaan pehmensi vielä kakun makua ja tykkäsin, että se sopi siihen todella hyvin :)
PoistaUuh mitä herkkuja :D Ja saat uusia herkkuohjeita, sillä voitit sen Emman uuden kirjan. Laitan spostia sinulle viikonlopun aikana :D.
VastaaPoistaKiitos Sari! Ei oo totta! Aivan mahtavaa! Jee! ;D En malta odottaa, että pääsen lukemaan Emman kirjaa :)
PoistaSitruunaa ei saa kyllä olla liikaa.. Tämä kuulostaa oikein hyvältä! Ja kinderpiirakkaa taidankin tehdä heti tänään, ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä ja pakkasessa olis tilaa.. :)
VastaaPoistaNyt tämä maku oli mulle sopivan makuinen ja helpolla jokainen saa kakkuun itselleen sopivan määrän sitruunaa. Tuo mascarpone on avainasemassa tässä, se pehmentää ihanasti kakun makua. Tosi hyvää oli :) Tuo kinderpiirakka on aina yhtä ihanaa! Olisi ollut kiva tuotakin maistaa, mutta toisaalta hyvä että pellillinen lähti muualle... ;)
PoistaVoi että, olisinpa saanut olla vieraanasi, olisi nuo herkut minullekkin maistuneet :P Ohje vaikuttaa ihanalta!
VastaaPoistaOlisit ollut tervetullut herkuttelemaan! :D Mulla jäi tuo kinderpiirakka kaivelemaan, kun en siitä päässyt tällä kertaa nauttimaan. Pitää varmaan itsellekin tehdä joku päivä ;) Tuo sitruunakakku oli samanlainen kuin vadelma-vaniljajuustokakku, se vaan parani vanhetessaan ja maistui päivä päivältä vaan paremmalta, nam! :)
PoistaEdellisen sitruunakakun inspiroimana minun oli pakko leipoa tällä viikolla itselleni sitruunakakku. Mascarponen maku on kyllä paljon pehmeämpi kuin tavallisen tuorejuuston.
VastaaPoistaMascarpone on kyllä hyvää tuorejuustoa! Rasvaprosentissa piilee sen salaisuus... ;) Kiva kun sait itsellesikin sitruunaherkkua ;D
PoistaIhana :) Mascarpone tuo ihana täyteläisyyttää ja tosiaan taittaa sitruunan kirpeyttä. Tosi herkullisen ja kauniin näköinen kakku, jälleen :)
VastaaPoistaKiitos paljon Suklaapossu! Tuon mascarponen (tai minkä tahansa tuorejuuston) rasvaisuus kivasti tasapainottaa tuota sitruunan happamuutta. Totesin sen silloin siinä tyrnijuustokakussakin. Tämä oli nyt hyvää kakkua ja varmaan huomasitkin, että sokerin määrä on huomattavasti pienempi kuin edellisen kakun (joka oli vielä pienempi!) ja silti tämä kakku oli ihanan pehmoinen ja raikas. Olin kyllä tyytyväinen tähän :)
PoistaNam, täytyypä testata! Mascarpone, sitruuna ja vanilja on mun lemppari raaka-aineita, joten tämä on varmasti kakku mun makuun! :)
VastaaPoistaKiitos kommentista Heidi :) Tämä oli tosi ihanaa! Upposi omaan makuun tosi hyvin! Noin ihanista raaka-aineista ei voi kyllä saada huonoa aikaiseksi ;D
PoistaOn kyllä herkun näköistä ja kiva, että nyt sait omaan makuusi tässä sitruunan maun kohdalleen, eikä ollut sinulel liian kirpeää, kuten edellinen versio. Minä vähän luulen, että se kirpeämpi olisi enemmän minun makuuni :). Minä käytän tuorejuustoista eniten nimenomaan Mascarponea, siinä on vielä parempi maku, kuin tavallisissa tuorejuustoissa. En oel edelleenkään tehnyt tuota Kinder -piirakkaa, vaikka kieltämättä sekin näyttää oikein hyvältä. Täytyypä jossain vaiheessa leipasta.
VastaaPoistaKiitos Raili! Tämä oli kyllä niin hyvää ja parani vaan vanhetessaan :D Mascarpone on kyllä ihan omaa luokkaansa! Kokeile ihmeessä kinderpiirakkaa, taitaa olla tällä hetkellä suomen suosituin leivonnainen! Tänäänkin on kinderpiirakka-ohjetta luettu yli 1300 kertaa ja kello on vasta neljä! ;D
PoistaUpeita luomuksia jälleen. Sano ystävä hyvä miten saat tuon marmoroinnin niin siististi tehtyä? Tuo tummempi suklaa kun tahtoo jähmettyä niin nopsaa...ja sulla tuskin näkyy edes vedettyjä viivoja, niin taidokasta työtä. Antaisitko hieman vinkkiä ?
VastaaPoistaKiitos paljon Kaisa :) Onhan tuossa muutama kikka. Itse teen näin: kun kreemi on kovettunut, sulatan suklaat. Maitosuklaan sulatan lasikulhossa mikrossa ja sitten laitan 4 palaa valkosuklaata minigrip-pussiin, pussi kiinni ja pussi tulikuumaan veteen niin että suklaat jäävät pinnan alle. Sitten vasta kun valkosuklaa on sulanut, laitan maitosuklaan kreemin päälle kolmessa erässä. Samantien leikkaan minigrip-pussin kulmaan pienen reiän ja vetelen piirakan pintaan valkosuklaaraidat. Sitten nopeasti marmoroin pinnan coctailtikulla. Tämän jälkeen pamautan peltiä pöytää vasten pari kertaa, tämä tasoittaa pinnan. Paitsi jo kovettuneet kohdat, mutta suurin osa tasoittuu jos on ollut nopea :D Oliko apuja??? :)
PoistaKinderpiirakkkaa en ole vieläkään kokeillut, vaikka monta kertaa olen sitä miettinyt En ole rkertakaikkiaan rohkaistunut, koska en saa tuota kaunista koristelua ikinä tehtyä :D
VastaaPoistaKinderpiirakka on sairaan hyvää! Kokeile ihmeessä! Lapsetkin rakastavat sitä tosi paljon, kun on niin makeaa :) Tuolla kinderpiirakan ohjeessa mulla on useampi erilainen koristelu-vaihtoehto! Kurkkaappa! Voit valita itsellesi sopivimman ;D
Poista