Moikka!
Pieneen herkutteluhetkeen sopii tälläinen minttusuklainen täytekakku. Tämä kakku on samanlainen kuin se jonka tein viime kesänä serkkuni ylioppilasjuhliin, eli alkuperäinen isompi kakku löytyy täältä.
Pohjana on 2 munan gluteeniton sokerikakkupohja kaakaoisena, kostutuksena Frezza Mocca-juomaa ihan vähän, eli vain n. 8 teelusikallista per kerros. Välissä superminttusuklaatäyte, päällä ganache ja reunoilla suklaakermapursotukset. Kakku riittää noin 8 hengelle.
Minttusuklaatäyte 18cm kakkuun:
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/3 dl sokeria
2 rkl vihreää minttulikööriä
3 liivatelehteä
60 g Marabou minttukrokanttisuklaata
pieni pisara vihreää elintarvikeväriä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
3. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
4. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
5. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Suklaaganache:
30 g tummaa suklaata
30 g maitosuklaata
1/3 dl kermaa
Marmorointiin valkoista suklaata
1. Kuumenna kermaa kulhossa mikrossa ja rouhi suklaat pieniksi.
2. Kun kerma on kuumaa lisää rouhittu suklaa ja sekoittele varovasti. Lämmitä massaa aina tarvittaessa niin kauan, että suklaat on sulaneet.
3. Kaada kakun päälle.
Suklaakerma:
3 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl tomusokeria
Samalla kun vatkaat kermaa, sihtaa joukkoon pikku hiljaa kaakaojauhe ja tomusokeri.
Kakku ennen päällisiä.
Terveisin Taru
Vau mitä suklaakakkuja täällä! Olen paatunut suklaaholisti. Pitääpä laittaa korvan taa. Tuo minttutäyte sopisi mahtavasti meidän kaverusten 30v synttäreille ;)
VastaaPoistaKiitos Kakkumonsteri :) Tuo minttutäyte on kyllä todella ihanaa, niin täytekakussa kuin juustokakkunakin, että ihan sydämestäni sitä kyllä suosittelen ;D
PoistaNäyttää ja kuulostaa ihan järjettömän hyvältä!
VastaaPoistaKiitoksia Tita, mahdottoman hyvää on ja ihanan minttuista :)
PoistaKiitos paljon Heidi :) Nuo minttukrokanttisuklaan hiput tuolla täytteessä ovat aivan ihania ja mintun makua saa säädeltyä liköörin määrällä. Yleensä laitan aika paljon likööriä... ja suklaata... ;D
VastaaPoistaTämä on ihan taivaallista <3
Upea kakku! Ihan täydelliset pursotukset ja marmorointi.:)
VastaaPoistaKiitos Katja! Makukin on tässä kakussa kohdallaan ;D
PoistaVautsi mitkä pursotukset! Miten tuollaiset tehdään?
VastaaPoistaKiitos! Googleta kuvahaulla "ruusupursotus" tai "rose piping" niin saat hienoja kuvia ja ohjeistustakin! Youtubessa on myös useita videoita tuollaisten tekemisestä. Ja harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa ;)
PoistaKiitos! En arvannut, että tekniikka on noin yksinkertainen, kun ovat niin upean näköisiä. Sain juuri kakun täytettyä ja huomenna teen pursotukset. Mahtaisiko sitä uskaltaa kokeilla noita ruusuja vai jätänkö toiseen kertaan... :)
VastaaPoistaOle hyvä :) Kyllä nuo melko simppelit on tehdä, mutta usein kun yritän itse selittää niiden tekoa, niin saan vaan ihmetteleviä ilmeitä ;D Siksi nuo videot on ainakin todella käteviä näiden opettelussa! Jos et kovin kovaksi vaahdota kermaa niin se kestää kahdesti pursottamisen. Jos menee pieleen niin ota veitsellä tai lastalla ruma ruusu pois ja tee uusi! Rohkeasti vaan kokeilemaan ;D
PoistaTein ruusupursotukset ja ihan kelvolliset niistä tuli. Ainakin sellaiset, että kehtaan tänään vieraille tarjota :D Seuraavalla kerralla onnistuu jo varmaan paremmin kun tiedän missä voi mokata.
PoistaHieno juttu! :D
Poista