Moi!
Tein mökkiviemisiksi pientä suolaista herkkua. Nämä ovat mukavan helppoja ja nopeitakin tehdä. Täytevaihtoehtoja on monta ja vain mielikuvitus on rajana. Ihania suolapaloja kahvipöytään ja juhliin :)
Kinkkuhyrrät: n.24kpl
1 esikaulittu ja laskostettu voitaikina
n. ½ prk aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 pss savukinkkusuikaleita (150-200g)
1 prk ananasmurskaa
n. 2 dl paahdettua sipulia
paljon juustoraastetta
purjoa
pippuria
Sulata voitaikina ohjeen mukaan. Kaulitse taikinasta iso levy, levitä päälle noin ½ pakettia tuorejuustoa ja ripottele tämän päälle kunnolla juustoraastetta. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, pilkottua purjoa ja paahdettua sipulia. Puristele ananaksesta mehua pois ja ripottele sekin vielä päälle, lopuksi rouhi pippuria ja vielä juustoraastetta. Rullaa taikina varovasti rullalle ja leikkaa se n. 2cm siivuihin. Asettele hyrrät varovasti pellille. Tästä taikinasta saa noin 24 hyrrää eli 2 pellillistä. Paista 225 asteessa noin 13-14 minuuttia.
Terveisin Taru
Nam, onpa herkullisen näköisiä kinkkuhyrriä! Näitä ei olekaan jostain syystä tullut koskaan tehtyä. Helppoa tarjottavaa & mukavan pientä naposteltavaa. Tämä ohje menee varmasti testaukseen!! :)
VastaaPoistaKiitos Nanne :) Näitä on kyllä helppo tehdä, kun käyttää kaikkea valmista purkista ja pussista :) Tonnikala-paprika on myös ihana yhdistelmä! Juustoa vaan paljon makua antamaan ja se toimii samalla "liimana" täytteille.
PoistaOn kyllä maukkaan näköisiä! Taidan tehdä vauvan ristiäisiin yhdeksi suolaiseksi tarjolle! Kiitti vinkistä :)
VastaaPoistaKiitos Maikki :) Nämä sopivat kyllä hienosti ristiäisiin tarjottavaksi! Ovat kivan näköisiä ja helposti syötäviä :)
PoistaTosi herkullisen ja kauniin näköiset hyrrät :) Jostain kumman syystä näitä ei ole tullut tehtyä aikoihin, vaikka ovatkin tosi helppoja ja nopeita valmistaa. Ja todella herkullisiakin. Mun lemppareita on paprika+kinkku ja aura-metvursti-yhdistelmät, nams!
VastaaPoistaKiitoksia :) Maailmassa on niin miljoona ihanaa reseptiä, leivonnaista ja ruokaa, että väkisin joku herkku joskus unohtuu tai niitä tulee harvemmin tehtyä. Siihen sitten vielä kaikki uudet ihanat jutut ja ideat mitä päähän pälkähtää! ;D Mullakin meni yli vuosi, kun olen näitä hyrriä viimeksi tehnyt! :)
PoistaTein näitä syntymäpäiväjuhliin. Taikina ehti sulaa liian veltoksi ja täytettä tuli liikaa. Mutta pistin ne muffinivuokiin niin pysyi kasassa. Meidän uunissa paistui n. 25 min. Tuli hyviä. kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKiva kuulla että tykkäsit! Kiitos kommentistasi! 😊
PoistaKaikkea on tullut leivottua mutta tämä on jäänyt kokeilematta,tätä seuraavaksi.
VastaaPoistaNäitä kannattaa kyllä kokeilla! Ovat tosi ihania! 😊
PoistaNam! Näyttävät tosi herkullisilta. Mietin kun ainesosissa mainitaan aurinkokuivattutomaatti, mutta itse ohjeessa ei. Laitetaanko tomaatit samaan aikaan kinkun ja purjon kanssa. Uskoisin että näin on. Ja sit sekin vielä, että kuinka paljon on 1/2 purkkia? Niitä kun on eri kokoisia, mutta oman maun mukaan kun laittaa, ni varmaan onnistuu ihan hyvin. :D
VastaaPoistaKiitos! 😊 Kaikki "irralliset" täytteet voi laittaa samaan aikaan. Näiden tekemisestä on useampi vuosi mutta muistaisin että mulla oli sellainen Pirkan lasipurkki noita aurinkokuivattuja tomaatteja. Mutta siis jokainen saa laittaa näihin mitä tykkää! Nämä täytteet on vaan mun mielestä ihana yhdistelmä 😊 Pitäisköhän munkin tehdä näitä taas joku kerta... 🤔😄
PoistaOliko tuossa ohjeessa aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto?
VastaaPoistaJuu on 😊
PoistaMinkä kokoista voitaikinalevyä ohjeessa on käytetty? Esimerkiksi Myllyn paras voitaikinapaketissa on 5 levyä, yhteensä 500g, riittääkö täyte vain yhteen levyyn?
VastaaPoistaOhjeessa käytetään isoa esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa. Se on pakattu muoviin. Lue tarkkaan pakkaukset kaupassa vaikka kyllä hyrrät onnistuu noihin pieniinkin levyihin. Niissä on vaan enemmän hommaa...
Poista