6 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
6-8 rkl vihreää minttulikööriä *
6 liivatelehteä
100 g minttusuklaata (käytän marabou minttukrokanttisuklaata tähän)
pieni pisara vihreää elintarvikeväriä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
3. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Jos haluat alkoholin pois, keitä likööriä kattilassa hetki.
4. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
5. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Minun tekemä juustokakku löytyy täältä.
Alla oleva täytekakku löytyy täältä.
Hei, millä ohjeella olet tehnyt kakkupohjan? Kokoatko kakun vuokaan? Aion tehdä tämän viikonloppuna, joten ohjeet tulisivat tarpeeseen. tv. Mervi
VastaaPoistaHei Mervi!
PoistaOlen tehnyt tähän ihan kaakaoisen sokerikakkupohjan. Ylimmäisen kakun teko-ohjeet löytyvät täältä:
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/superminttu-suklaa-taytekakku.html
Sokerikakkupohjan ohje löytyy täältä:
http://taikakakut.blogspot.fi/2013/07/paras-sokerikakkupohja-ohje-ja-vinkkeja.html
Kokoan kakut aina vuokaan, näin reunoista tulee tosi suorat ja kakku on sitten helppo kuorruttaa.
Tämä kakku on todella hyvää! Leivontailoa sinulle! :)