Moikka!
Tein viime jouluna tälläistä saippuaa "vahingossa", kun värjäsin massan tosi ruman keltaisen ruskeaksi, enkä meinannut ensin keksiä mitä siihen laittaisin ettei menisi 1/2 kg saippuamassaa hukkaan. Niinpä laitoin siihen kahvinpuruja ja piparkakkumaustetta ja voi että siitä tuli ihanaa saippuaa! :) Nyt sitten tuota oli tietenkin tehtävä lisää. Laitoin 1/2 kg saippuamassaa 1 tl kanelia, 1 tl piparkakkumaustetta ja 2 rkl kahvinpuruja. Kahvinpuruina käytin suklaa-vanilja-karamelli-kahvia. Saippua tuoksuu ihan joululta!
Purujen ansiosta tämä on melko karheaa saippuaa, sopii mielestäni keittiöön hyvin.
Terveisin Taru
Kyllä ne mausteet kivasti tuossa tuoksuu, silloin varsinkin kun massa on vielä kuumaa :) Ihanan jouluinen tuoksu :)
VastaaPoistaOnpas hieno idea! Vois olla myyjäisissä hyvä myyntivaltti tällaiset saippuat.
VastaaPoistaKiitos Tita :) Nämä on kyllä ihanan tuoksuisia! Minä silti olen varmaan vähän hullaantunut kaikkiin tekemiini saippuoihin ja saippuan tekemiseen! Tykkään kaikista kovasti ;D
PoistaTosi kiva idea. Olenkin miettinyt pitäisikö jouluksi kokeilla saippuan tekoa. MItä käytät muottina?
VastaaPoistaKiitos Maria :) Kokeile ihmeessä! Tämä on niin ihana harrastus ja tähän jää kyllä koukkuun :) Mulla on kotona ihan silikonisia muotteja, leivontaan tarkoitettuja ja jääpalamuotteja. Nuo sydämen malliset saippuat teen silikoniseen muffinssien tekoon tarkoitettuun muottiin. Vinkkinä kerron heti, että jos käytät leivontaan tarkoitettuja muotteja, niin leipoa niillä ei sitten enää voi... saippua maistuu leivonnaisissa vaikka kuinka pesisi muotin.
PoistaItse aloitin saippuan teon litran maito- ja mehutölkkeihin. Massa kovettuu näissä noin 10 tunnissa jonka jälkeen purkki revitään saippuapalikan ympäriltä pois ja palikasta voi leikata veitsellä sopivia paloja.