maanantai 25. marraskuuta 2013

Mangotäyte 24-26cm täytekakkuun (laktoositon)

Mangotäyte:
200 g Valion mangotuorejuustoa (laktoositon)
200 g Valion vaniljarahka (laktoositon)
2 dl Valion laktoositonta vispikermaa
425 g säilykemangoa (eli purkillinen)
1/2 dl tomusokeria

1 dl mangohilloa (Jam it!

Hillo sivellään kakkupohjille ennen täytettä! Mulla menee aina koko purkki... siis n.2dl

1.Valuta säilykemango siivilässä ja pilko se paloiksi.
2.Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa.
3.Vatkaa tuorejuusto ja rahka keskenään ja yhdistä kermavaahto
käännellen joukkoon.
4.Sekoita säilykemangon palat vaahtoon varovasti. (hajoavat muusiksi helposti)


Ohje on Mansikkamäen Eben ja alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta.



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Pitääpä muistaa tämä täyte, kun kakkua teen ens kerralla. Olen nyt vasta "löytänyt" nuo Jam it hillot ja käyttänyt niitä muutamiin leivonnaisiin ja jälkkäriherkkuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt tätä kymmeniä kertoja ja on kyllä ihan mahtavan makuista. Sopii erityisesti kinuskipäällysteiseen kakkuun :) Olen tehnyt vieraillekin tästä kakkuja ja aina olen saanut mahtavia kehuja :) Varmasti pitäisit tästä!

      Poista
  2. hei haluaisin tehdä tämän täytteen mutta tulisi sokerimassa kakun päälle minkä laista voikreemiä suosittelisit kakun pintaan tämän täytteen kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Uskoisin, että ihan tavallinen vaniljalla maustettu kreemi kävisi tähän. Itse en tee lähes koskaan massakakkuja niin kävin hakemassa reseptin sulle Kinuskikissalta:
      http://www.kinuskikissa.fi/kreemit/

      Sokerikreemi:
      (yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

      125 g voita tai margariinia
      1 tl vaniljasokeria
      250 g (= 4 dl) tomusokeria
      1 rkl vettä

      Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Moi Anna-Maija! Kyllä tuo sokerikakkupohja kannattaa kostuttaa, noin 1dl kostutusta per kerros on varmasti aika hyvä määrä. Mukavaa kesän alkua sinulle!

      Poista
  4. Siis mitä? Vatkaa kerma tomusokerin kanssa? Kirjaimellisesti vai, vaiko että kerma ensin vaahdoksi ja sit tomusokeri sen jälkeen sekaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerma kannattaa vaahdottaa aina sokerin kanssa. Se vaahtoutuu sokerin kanssa paremmin. Tomusokerin tilalla käy myös tavallinen sokeri.

      Poista
    2. Tuota en tiennytkään, kiitos vastauksesta. Nyt on siis toinen ongelma olen joka kaupasta etsinyt tuota mangotuorejuustoa ja jam it hilloo ja missään ei myydä, mistä voin ostaa noita?

      Poista
    3. Mäkin olen etsinyt tuota mangotuorejuustoa enkä ole sitä myöskään löytänyt. Luulen että sen valmistus on lopetettu. Tähän käy myös ihan maustamaton tuorejuusto. Jam it-hilloja myy ainakin isommat marketit.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊