sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Marianne-vadelmahyydykekakku (∅26cm)

Moi!
Tähän kakkuun olikin kiva palata! Tämä kyseinen kakku on nimittäin aivan ensimmäinen hyydytetty kakku jota olen ikinä tehnyt ja tästä kerrasta on aikaa ainakin 10 vuotta 😄 Muistan sen kerran aivan selvästi. Tein silloin jouluksi tälläisen. Ihmeteltiin miehen kanssa miten voi olla näin hyvää kakkua 😂 Tällä kertaa ei kyllä ihan niin paljoa tykätty... on varmaan maku vuosien saatossa muuttunut 😁 Tämä kakku tehdään rahkaan eikä tuorejuustoon niin tässä on sellainen raikas maku joka voi jakaa mielipiteitä. Nyt tein tätä vanhemman tyttäreni 7-vuotissynttäreille jotka vietettiin eilen. Ja pakko sanoa vielä tähän että mihin ihmeeseen kaikki aika meni!? Tuntuu että vasta imetin pientä vauvaa ja nyt hän täytti jo seitsemän!? 😮💖

Ohje on kopioitu Fazerin sivuilta täältä.
Olen muutellut aineksia kuitenkin niin että sain isomman ∅26cm kakun.
Koristelin kakun Oreo-keksin muruilla ja karkeilla.


Marianne-vadelmahyydykekakku ∅26cm


Pohja:
300 g suklaakeksejä esim Oreo tai Domino
75  g voisulaa

Täyte:
4 dl vispikermaa
300 g (2 pss) Fazer Marianne Crush -rouhetta
500 g (2 prk) maitorahkaa
9 kpl liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä

Vadelmahyytelö:
400 g vadelmia
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1 dl punaista mehua

Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. 
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota neljä liivatelehteä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai mielummin yön yli.

Vinkki! Jos haluat pakastaa kakun, niin pakasta kakku ilman pintahyytelöä. Anna kakun sulaa hitaasti jääkaapissa ja valmista pintahyytelö. Valuta hyytelökerros vuokaan kakun päälle. Pinta hyytyy nopeasti kylmän pohjan ansiosta.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Ompas herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu! 😊 Tämä on mukavan värinenkin vadelman ansiosta.

      Poista
  2. Hei mä olen kans tehnyt tätä joskus kauan sitten, omille synttäreilleni. Tykkäsin sillon kovasti, mutta ehkä pitää myöskin vähän verestellä muistoja, että onko vielä yhtä hyvää.
    Ja suuren suuret onnittelut sinne!! <3 Äkkiä se aika tosiaan menee ja juurikin lapsista sen aina huomaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin kyllä ettei tämä enää ollut niin hyvää kuin ekalla kerralla... mutta tässä on tullut niin paljon tehtyä kaikkia herkkuja että oon varmaan tullut vahingossa ronkeliksi 🤔🤣
      Kiitos paljon onnitteluista ❤❤❤

      Poista
  3. Niin se maku muuttuu.. :) Hyvältä kyllä kuulostaa.. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa 😊 On tuo niin pirteän näköinenkin!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊