tiistai 29. tammikuuta 2019

Katkaraputahna ja tonnikalatahna

Moi!
Tälläisiä herkkuleipiä tein tyttäreni 7-vuotissyntymäpäiville. Nämä oli sitten niin käteviä ja älyttömän herkullisia täytteitä ja leipiä! Oli näppärä viipaloida patongit pakkaseen valmiiksi ja ottaa ne sitten sieltä juhlapäivän aamuna pöydälle sulamaan. Täytteet tein jo juhlia edeltävänä iltana jääkaappiin maustumaan. Muutamaa tuntia ennen oli sitten kiva vain täyttää leivät ja koristella ne jääkaappiin tekeytymään. Leipiä myös teki nopeasti lisää. Leivät olivat kovasti tykättyjä niin vieraiden kuin meidän mielestä! 👍 Mun mielestä varsinkin tonnikalatahna oli oikein maukasta! Sitä teen varmasti vielä uudestaan ihan vaan omiin voileipiini 😃

Katkaraputahna / Toast Skagen-täyte leivälle:
600 g katkarapuja
2 prk (á 150g) ranskankermaa
2-3 dl majoneesia
1 sitruunan mehu
1 punasipuli
1-1½ dl tilliä silputtuna
suolaa ja mustaa pippuria

Sulata katkaravut. Minä sulatin kiehuvassa vedessä nopeasti kiehauttaen ja jätin valumaan lävikköön. Pilko punasipuli aivan pieneksi. Sekoita kulhossa loput ainekset ja lisää sitten sipuli ja katkaravut. Sekoita hyvin. Voit halutessasi antaa täytteen maustua yön yli jääkaapissa. Laita täytettä haluamasi leivän päälle ja koristele vaikka tillillä ja sitruunalla.

Täyte riittää noin 40 pieneen leipään/patonkiin!



Tonnikalatahna / tonnikalatäyte leivälle:
2 prk tonnikalaa paloina vedessä
2 prk (á 200g) tuorejuustoa
1 dl majoneesia
1 dl ruohosipulia silppuna
1 punainen paprika
2-3 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
suolaa ja mustaa pippuria

Pilko paprika aivan pieneksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa hyvin yhteen. Voit halutessasi antaa tahnan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Laita täytettä haluamallesi leivälle ja koristele vaikka kurkulla ja tomaatilla.

Täyte riittää noin 40 pieneen leipään/patonkiin!






Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näköisiä ja kätevän kokoisia pikkusuolaisia. Ja varsinkin tuo tonnikalatahna vaikuttaa sellaiselta, että sitä kokeilemme. Nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu 😊 Me tykättiin näistä tosi paljon ja varsinkin tuosta tonnikalatahnasta. Sitä voi hyvin tehdä vaikka puolikkaan satsin ihan omaan käyttöön leivän päälle 😋

      Poista
  2. Oi nam! Onko tonnikalatäytteessä tuorejuusto maustamatonta vai millaista makua käytit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli hyviä! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! 😊 Käytin maustamatonta tuorejuustoa.

      Poista
    2. Okei! Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  3. Näyttää kyllä hyvältä! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Nämä oli kyllä ihastuttavan herkullisia pieniä leipiä 😄

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊