torstai 20. syyskuuta 2018

Omenaviinerit

Moi!
Tein yksi päivä tälläisiä omenaviinereitä. Nämä ovat tosi kivoja ja helppoja tarjottavia kahvipöytään. Pari omenaakin saa kivasti käytettyä. Omenoiden alle laitoin omenahilloa ja se toikin näihin kivasti mehevyyttä. Nämä olivat kyllä tosi hyviä! 😊 
(Tällä kertaa tein vaniljakreemiä tuplasatsin kuin mitä ohjeessa on)



Omenahilloviinerit 10 kpl

5 voitaikinalevyä

Vaniljakreemi:
½ dl vaniljakreemijauhetta
1½ dl kylmää vettä

Omenahilloa ja pari omenaa

Vaniljakreemin aineksia vatkataan muutama minuutti ja laitetaan kylmään odottamaan.
Voitaikinalevyt leikataan kahtia ja halutessaan voi voidella reunat kananmunalla. Taikinan päälle pursotetaan vaniljakreemistä rengas ja sen keskelle laitetaan nokare omenahilloa, omenahillon päälle laitetaan muutama viipale omenaa.
Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia ja annetaan jäähtyä.
Päälle voi lopuksi laittaa vedestä/sitruunan mehusta ja tomusokerista tehtyä seosta. 
Minä laitoin tällä kertaa vain tomusokeria.


Terveisin Tau

10 kommenttia:

  1. Näitä täytyy tehdä. Kiitoksia ideasta. Pakastimesta löytyy levyjä joista olen miettinyt mitä tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että innostuit! Mullakin kummitteli voitaikinalevyjä viime joululta 🤣 ne on hyvä saada pois ennen uutta joulua!

      Poista
  2. Ei vitsit mä haluun tämmösiä kanssa! Ihanan helppoa ja nopeaa tarjottavaa tarvittaessa. Näyttävät ihan älyttömän ihanilta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin hyviä! Että testaa ihmeessä! 😋 Kiitos 😍

      Poista
  3. Nams miten herkullisia. Pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Ai kun näyttävät herkullisilta! Pitääkin kokeilla, kun on noin helppo ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Nämä onkin ihania, tosi helppoja ja älyttömän herkullisia. Kokeile ihmeessä! 😄

      Poista
  5. Kiitos sinulle tästä ohjeesta . Nyt kun on omeniakin pitää tehdä . Kreemiä saa varmasti kaupasta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä 😊 Vaniljakreemijauheissa suosittelen Sallisen jauhetta. Se on parasta. Purkissa on ohjeet jauheen käyttöön. Vatkausaika taisi olla siinä aika pitkä, olisko ollut 10 minuuttia. Niin pitkään ei minusta tarvi vatkata, mutta jääkaapissa tekeytyminen on tärkeää.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊