torstai 25. tammikuuta 2018

Omar-juustokakku (26cm)

Hei!
Tein tyttären syntymäpäiväjuhliin tätä omar-juustokakkua jota aiemmin jo testasin. Tytär tykkää tosi paljon Omar-karkeista niin olihan niistä tehtävä kakkua hänen juhliinsa 😍 Tein aiemmin ohjeen 24cm kakkuun, mutta koska se ei riitä meidän suvun kokoiselle porukalle niin ohjetta oli suurennettava. Jos jollakulla on tarvetta näin isoon kakkuun niin nyt olis valmis ohje tyrkyllä 😃 Tästä kakusta ollaan kyselty että onko tämä oikeasti hyvää (😲???), niin kiteytän yhteen lauseeseen mielipiteeni -> Kakku on niin hyvää, että joka kerta kun sitä syön niin vähän järkytyn miten hyvää ja pehmoista se voikaan olla!!! 😅😁


Omar-juustokakku ∅26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
2 + 4 dl kermaa
1½ pss (60kpl) Omar-karkkeja
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
6 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti ∅26cm irtopohjavuoan pohjalle jossa on pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoilla kalvot tai reunat on öljytty ja tomusokeroitu. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Tee ensimmäisenä Omar-karkeista kastike lämmittämällä 2 dl kermaa kattilassa johon annat karkkien sulaa (minä vähän pienensin karkkeja veitsellä). Jätä kastike sitten jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Kiehauta 6 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää neste sitten ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.

Minä ostin pupu-teeman takia tähän tuollaisia pieniä porkkanoita.


Terveisin Taru

26 kommenttia:

  1. Mulla on edelleenkin tää testaamatta... :0
    Täytyykin ottaa listalle, että pitää testata pikimmiten! Sun kehut ei ole kyllä koskaan olleet turhia. Aina olen sun resepteillä onnistunut! :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt sun täytyy skarpata ja testata tätä kakkua pian! 😄 Sulla on hei hyvä maku! 😃😉💕

      Poista
  2. Ja mä voin myös luvata että tämä kakku on äärettömän hyvää!!! Testattu ollaan jo pariinkin otteeseen 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ollut kyllä mukava kuulla, kiitos! 😊

      Poista
  3. Samaa mieltä Nannen kanssa, sun kehut ei varmasti ikinä ole turhia! 😄 Tää näyttääkin jo niin ihanan herkulliselta, että eihän se voi muuta olla 😍👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos meillä onkin sama maku? 😄 Ja mä kyllä sanon rehellisesti mielipiteeni aina. Harvemmin silti tulee tehtyä mitään huonoa kun jo aika hyvin reseptistä pystyy päättelemään miltä leivonnainen maistuu 😄😁 Tää on kyllä todella hyvää! 😋

      Poista
  4. Oi, onpas pehmoisen ja herkullisen näköistä. :)

    VastaaPoista
  5. Minä kans jemmaan tämän ohjeen heti toteutettavaksi, kunhan on syöjiä... omarkarkit ovat herkkua, joten miksipä ei tällainen kakkukin olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen jemmaamaan ohjeen, on sitten niin hyvää kakkua että! Tässä jo huomasin miettiväni että mihin tätä seuraavaksi tekisin 😄

      Poista
  6. Kakkua täytyy pikimmiten testata, aivan syötävän hyvälle näyttää;-) Oletko kokeillut pakastaa kakkua? Voisin leipasta pakkaseen kesän juhlia varten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa hei ihmeessä, tästä on tosi paljon tykätty! 😊 En oo pakastanut mutta kaiken järjen mukaan sen pitäisi onnistua. Jos testaa niin olis kiva jos poikkeaisit kertomassa miten kävi! 😍

      Poista
  7. Moi,tein omarkakun etukäteen pakkaseen poikani lakkiaisia varten. Hyvin onnistui pakastaminen!
    Koristeet tosin kannattaa laittaa vasta kun kakku on kokonaan sulanut. Toffeen väri vähän levisi puoliksi sulaneen kakun päällä, mutta sen sain hyvin korjattua.
    Oli ihanat juhlat ja tämä kakku sai hurjasti kehuja👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi mahtava kuulla! Kiitos paljon kommentistasi Marja K! 😄

      Poista
  8. Mulle tulee täytteestä välillä sellaista liivatepaakkuista, osaisitko auttaa mistä se johtuu? Seuraan ohjetta tarkalleen aina. Tämä ei ole siis sinun ohjeestasi johtuvaa vaan teen itse jotain väärin :( :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tiina!😊 Mä tiedän mitä tarkoitat ja se on niin järkyttävän ärsyttävää ettei voi sanoin kuvailla. Mulla on siis usein käynyt noin mutta yleensä pakastemarjojen kanssa. Eli liivate jähmettyy liian nopeaan niin se jää täytteeseen sellaisiksi erilaisiksi kokkareiksi tai nauhoiksi. Tämä johtuu siitä että massojen lämpötilaerot on liian suuret. Eli mousse on liian kylmää ja liivateliemi liian kuumaa. Mulla käy näin yleensä juuri pakastettujen marjojen kanssa kun sulatan ja soseutan marjat liian kohmeisina niin ne tekevät sitten moussesta liian kylmän. Ja sitten hätähousuna laitan liivatteet suoraan hellalta sinne joukkoon... kokeile siis ensi kerralla sitä että annat liivateliemen hetken olla ja sekoittele sitä samalla ettei siihen tule mitään kalvoa. Toivottavasti tästä oli apua sulle! 😊

      Poista
  9. Moi! Osaatko sanoa monellekko hengelle tästä kakusta riittäisi? T:Marjut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tämä isompi kakku on noin 20-25 hengen kakku. Riippuu silti vielä syöjien ruokahalusta 😊

      Poista
  10. Mikähän meni pieleen kun tämä juoksettui liivatteen lisäämisen jälkeen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi että sulla kävi noin! En osaa kyllä sanoa syytä siihen. Olisko liivatevesi ollut liian kuumaa.

      Poista
  11. Moikka!
    Tein just kakun,huomenna juhlat...Siivotessa huomasin että yksi liivatelehti jäänyt kattilaan,mitä luulet jähmettyyköhän nyt kunnolla? Kyllä harmittaa unohdus...:(
    Helppo kakku oli kyllä tehdä ja varmasti maukas!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kerennyt vastaamaan sulle, anteeksi siitä. Mutta kakku on melko pehmoinen normaalistikin joten luulen että kakkusi on ollut aikas pehmeä. Ja kakku vielä pehmenee huoneenlämmössä lisää. Toivottavasti on kuitenkin pysynyt kasassa 👍😁

      Poista
  12. Hei,

    Tuleeko kermaa yhteensä 6dl?
    T. Hömppä ��

    VastaaPoista
  13. Voisiko tähän lisätä rahkaa eli korvata osan kermasta tai tuorejuustosta esim päärynäkinuskirahkalla tai ihan tavallisella. Missä suhteissa tekisit muutoksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en välttämättä lähtis vaihtamaan rahkaa tähän kakkuun kun rahka on hapan niin voisko se riidellä kermakarkin makeuden kanssa. En tiedä, nää on makuasioita 😁 Mutta jos vaihdat niin suoraan vaikka yks 200g tuorejuusto pois ja tilalle 200g rahkaa. Ei vaikuta liivatteen käyttöön mitenkään 😊👍

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊