perjantai 6. kesäkuuta 2014

Mansikka-kermaviilipiirakka (pellillinen)

Moi!
Pakko oli päästä tekemään jotain... ;) Siivosin pakastinta ja vielä olisi vähän marjoja jäljellä, lähinnä mansikkaa ja puolukkaa. Olen käyttänyt marjoja rahkoihin lähiaikoina, kun leipoa ei jaksa. Nyt tein kuitenkin tätä moneen kertaan nähtyä ja tehtyä piirakkaa. En ole ennen pelkästään mansikasta tätä tehnyt ja oli kyllä ihana versio tämäkin! Tämä piirakka on aina vaan yhtä toimivaa herkkua ;D 
Ohje löytyy tämän linkin takaa.

Uusia lukijoitakin on mukavasti tullut lähiaikoina, tervetuloa kaikille! :)



Piirakka on erittäin mehevää ja kosteaa kuten kuvasta näkyy ;)

Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Tämä on sellaista perushyvää kotiherkkua :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä, kesäistä piirakkaa!!
    Täällä odottelee Masaliisa uuniin pääsyä! :) Oli muuten ihanan samettista se taikina, nam! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nanne :) Toivottavasti masaliisa maistuu! ;D

      Poista
  3. Oih, ihanan näköistä! Pakko kyllä kokeilla tuota pohjaa mahdollisimman pian, sen verran paljon olet sitä kehunut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :D Tämä on ihanaa peruspiirakkaa, mehmoista ja mehevää. Kuuluu kyllä mulla sellaisiin leivonnaisiin joihin palaan aina uudestaan, kun on niin mukavasti muokattavissa ja helppo tehdä. Kun oltiin lapsia äiti teki tätä ihan pelkällä punaherukallakin ja sekin oli aivan ihanaa :) ...toivottavasti sitten tykkäät tästä, kun olen asettanut riman niin korkealle!! :D

      Poista
    2. Nyt tuli testattua ja pakko tulla samantein kertomaan, ettet ole turhaan pohjaa kehunut! Se oli todella pehmeää, mehevää ja ihanan paksu. Maistelimme sitä veljeni perheen käydessä ja veljen vaimo kyseli samantein reseptin perään :D Ainut muutos, siis lisäys jonka tein oli se, että laitoin taikinaan lisänä 1 rkl vaniljasokeria. Ja kermaviilipäällisen sijasta ripottelin pinnalle sokeria. Kokeilin samantein useammallakin marjalla ja kaikilla tuli tosi ihanaa! Kirjoittelen blogiinkin lisää lähiaikoina :)

      Poista
    3. Ihan mahtavaa, että tykkäsitte! (Huh... pyyhin hikeä täällä ;D)
      Minäkin olen laittanut joskus pohjaan vaniljasokeria jos en laita kermaviiliä tai rahkaa päälle, sillä saa kivasti makua piirakkaan. Ja olen myös ripotellut pinnalle muscovado-sokeria, siitä jäi ihania pieniä ruskeita rapeita kohtia marjojen kavereiksi :)

      Poista
  4. Nam! Herkun näköstä. Tätä testaan varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Testaa ihmeessä, saat helpolla hyvää :D

      Poista
  5. Ihanaa! Meillä alkaa jo mansikat huveta pakkasesta... uusia on onneksi kovaa vauhtia tulossa!
    Tsemppiä, vauvauutisia odotellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kirsi :D Ihanaa kun saa taas uusia marjoja! Omasta pihasta ei paljon satoa saa tänä vuonna, mitä nyt amppelimansikat antaa joten olen taas vakioasiakas lähiluomutilalla ;D
      Vauva saisi kyllä jo tulla niin päästään tutustumaan <3

      Poista
  6. Tätä reseptiä olen käyttänyt muutaman kerran ja hyväksi havainnut! Ensin mustikoista ja nyt viimein raparperista, mansikka olisi varmasti namia! Itseäni on ihmetyttänyt lähinnä se, että sinulla tuo kermaviili (vai laitatko rahkaa?, minä olen käyttänyt vain kermaviiliä) näkyy piirakan pinnalla, minulla se uppoaa taikinan väliin... Ulkonäköseikka, ei vaikuta makuun, mutta ihmettelen vain laitanko liian ohuelti vai mitä. T: Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Taina! Kiitos kommentista ja hienoa, että äitini ohje on ollut hyödyksi :)
      Minä käytän molempia, rahkaa ja kermaviiliä, ihan fiiliksen mukaan tai mitä ikinä jääkaapissa sattuu olemaan. Levittelen molemmat aina mahdollisimman tasaisesti joka puolelle.
      Minulle on joskus käynyt niin, että kermaviili tai rahka ja marjat ovat valahtaneet taikinan alle. Tarkoitatkohan tätä? Olen tullut siihen tulokseen, että tällöin en ole laittanut täysiä desejä jauhoja tai olen laskenut ne väärin. Tuon pohjan salaisuus taitaa olla juuri niukka jauhojen määrä ja tästä syystä pohja onkin niin ihanan pehmoinen. Joten luulen, että jos taikina on liian löysä niin päälliset helposti valahtavat läpi. Olen joskus tehnyt niin, että laitoin taikinaan varmuuden vuoksi 7½dl jauhoja ja minusta heti tuntui, että jauhoja oli liikaa :D Tämä kaikki on vain arvailua, mutta toivottavasti tästä oli apua :)

      Poista
  7. Hei, piirakka tuli joku hetki sitten uunista ulos, ja minulle kävi juuri niin, että marjat ja kermaviili on taikinan alla :-( Voisiko tähän olla syynä se, että mansikat olivat vielä jäisiä kun laitoin taikinan päälle? Tosin meillä neiti laittoi jauhot, että en osaa sanoa menikö ne sitten just eikä melkein oikea määrä :-) Onneksi maksu on hyvä, ulonäkö vain ei ole niin kaunis kuin sinun kuvissa :-) T. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Onneksi silti maku on kohdallaan ja jos omassa porukassa piirakan herkuttelette niin ulkonäkökään ei haittaa :)
      Minä laitan lähes aina jäisenä kaikki marjat piirakkaan joten en usko, että syy on siinä. Kiitos kommentista Eija ja toivotaan kauniinpaa piirakkaa ensi kerralla :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊