sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Mango-passionjuustokakku (26cm)

Moi!
Tein tämän juustokakun tyttöni 7-vuotissynttäreille. Tämä on paranneltu versio aiemmin tekemästäni mango-passionkakusta joka löytyy täältä. Lisäsin massaan pari passionhedelmää jotta kakku maistuisi enemmän passionhedelmältä. Lisäksi vaihdoin jogurtit rahkaan. Sokeria joutui kyllä sitten myös laittamaan lisää kun passion on aika hapan hedelmä. Teemana meillä oli kimalaiset niin siksi tällainen koristelu ☺ Kakku oli hyvää ja maistui ihanasti passionhedelmältä 😃👍




Mango-passionjuustokakku ø26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (à 200g) Arla persikka-passionrahkaa
2 pss (á 90g) Pirkka luomumangososetta
2 tl vaniljasokeria
1¼ dl sokeria
10 liivatelehteä
6 kpl passionhedelmiä (paseerattu mehu ilman siemeniä)

Kiille:
 n. 2 dl mango-passionhilloa

Päälle:
Persikan puolikkaita kimalaisiksi koristeltuna

Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaavi passionhedelmistä sisukset siivilään jonka alla on kulho. Pyörittele hedelmälihaa siivilässä niin kauan kuin mehua irtoaa ja siemenmassa vaikuttaa kuivalta. Vatkaa kerma ja sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen persikka-passionrahka, passionhedelmämehu ja toinen pussi mangososetta. Yhdistä vaahdot. Kiehauta kattilassa toinen pussi mangososetta. Sulata lionneet liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.

Tee sitten koristeet. Kuivaa persikan puolikkaat talouspaperilla. Sulata toisessa minicrip-pussissa 4 palaa tummaasuklaata ja toisessa yksi pala valkosuklaata. Pursottele kimalaisille raidat ja kasvot. Laita jokaiselle kimalaiselle mantelilastuista siivet. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Levitä kakun pinnalle hillo. Nosta koristeet varovasti hillon päälle.



Terveisin Taru

perjantai 25. kesäkuuta 2021

Tuulihatturulla kinkkutäytteellä

Heips!
Tytön juhliin tein yhtenä suolaisena tuulihatturullia. En ollut ennen näitä tehnyt. Näitä kehuttiin helppona ja maukkaana tarjottavana ja sitä ne kyllä olikin. Rulla vei pienen tilan jääkaapissa ja oli helppo tehdä ja tarjota. Makukin oli kivan raikas ja kevyt. Suolaa mulla olisi saanut olla enemmän täytteessä mutta olivat silti kyllä tosi hyviä 😋 Pohjan ohjeen kopioin K-ruoka sivuilta täältä, täytteen tein omasta päästäni 😊 



Tuulihatturulla kinkkutäytteellä:
125g voita
2½ dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Täyte:
200 g saunapalvikinkkua
1 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
4-6 pientä maustekurkkua
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
ripaussuolaa ja mustapippuria

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.
Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.

Pilko kinkku ja maustekurkku pieniksi paloiksi ja yhdistä mausteiden, ruohosipulin ja tuorejuuston kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se muun täytteen joukkoon. Levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.

Minä viipaloin rullan 15 palaan.

Terveisin Taru

torstai 17. kesäkuuta 2021

Pursotettava munavoi (n.25 pieneen coctailpiirakkaan)

Hei!
Tyttären juhlissa yhtenä suolaisena tarjottavana oli näitä pieniä coctailpiirakoita. Erikseen tarjottava munavoi yleensä sotkee ja sitä on ihmisten syleissä ja pöydillä... Muistelin joskus törmänneeni pursotettavaan munavoihin ja ohjeen löysin Merjan leivonta- ja askartelublogista (tänne omaan blogiin kirjoitin ohjeen omasta päästäni). Suolan määrä kannattaa maistella itselle sopivaksi. Mä laitoin muistaakseni noin ½tl ja se maistui tuoreena ja pehmeänä hyvältä mutta juhlissa kun söin kylmänä piirakan niin maku oli hieman suolaton. Kivoja nämä kyllä oli, näyttäviä ja kauniita 🥰 Ehdottomasti tykkäsin 👍😊


Pursoteltava munavoi:
6 kananmunaa
100 g voita
suolaa

Keitä munat koviksi ja anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Kuori munat pehmeän voin päälle kulhoon ja lisää maun mukaan suolaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pursota heti jäähtyneiden piirakoiden päälle. Munavoi kovettuu jääkaapissa joten sitä ei voi pursotuspussissa säilyttää.

Ohjeella saatavalla munavoin määrällä pursottelee kuvan mukaisesti noin 25 pientä coctailpiirakkaa.


Terveisin Taru

tiistai 15. kesäkuuta 2021

Hanna-tädin kakut

Moi!
Näistä pikkuleivistä aloitan tyttäreni 7-vuotissynttäreiden tarjoilut. Tein ensimmäistä kertaa Hanna-tädin kakkuja. Ihan ei tullut sen näköisiä kuin piti 🤔 Ohjeessa tuli hapankermaa 1½dl mutta muutin ohjetta niin että hapankermaa eli smetanaa tuli se 120g ja loput 30g laitoin kermaa. Pikkuleivät menivät paistaessa littanoiksi. Täytyy testailla ehkä muita ohjeita seuraavaksi. Mutta nämä oli siis älyttömän hyviä! Ihanan sitkeitä ja maukkaita 😋 Ohjeen kopioin Marttojen sivuilta täältä.


Hanna-tädin kakut:
3 dl sokeria
1½ dl hapanta kermaa (120g smetanaa+30g kuohukermaa)
1 tl soodaa
175 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja

1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna taikinan kovettua jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Leivo taikina tangoksi, jonka halkaisija on 2 cm:ä ja paloittele se 2 cm:n pituisiksi
paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. Pane ne uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paista Hanna-tädin kakkuja 200 asteen lämmössä 10 minuuttia.

Mä sain ohjeella 120 pientä pikkuleipää. 
30 kpl per uunipelti.

Terveisin Taru

lauantai 5. kesäkuuta 2021

Pikainen vadelma-pensasmustikkakakku

Moi!
Hyvää kesää kaikille pienille loman aloittaneille koululaisille 💕 Tänään tein tälläisen pikaisen kakun meille koulunpäättäjäiskakuksi 🥰 Pohjana on pikainen kääretorttupohja jonka kostutin maidolla. Välissä vadelma-karhunvadelmahilloa ja villivadelmia. Päällä kermavaahtoa (4dl) ja pensasmustikoita (espanjalaisia) ja viime kesän villivadelmia omasta pihasta 💕 Koristeena lemmikin kukkia 💕 Oli niin hyvää kakkua! 💕
Ohje tälläiseen pikakakkuun löytyy esimerkiksi täältä



Terveisin Taru