tiistai 15. kesäkuuta 2021

Hanna-tädin kakut

Moi!
Näistä pikkuleivistä aloitan tyttäreni 7-vuotissynttäreiden tarjoilut. Tein ensimmäistä kertaa Hanna-tädin kakkuja. Ihan ei tullut sen näköisiä kuin piti 🤔 Ohjeessa tuli hapankermaa 1½dl mutta muutin ohjetta niin että hapankermaa eli smetanaa tuli se 120g ja loput 30g laitoin kermaa. Pikkuleivät menivät paistaessa littanoiksi. Täytyy testailla ehkä muita ohjeita seuraavaksi. Mutta nämä oli siis älyttömän hyviä! Ihanan sitkeitä ja maukkaita 😋 Ohjeen kopioin Marttojen sivuilta täältä.


Hanna-tädin kakut:
3 dl sokeria
1½ dl hapanta kermaa (120g smetanaa+30g kuohukermaa)
1 tl soodaa
175 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja

1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna taikinan kovettua jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Leivo taikina tangoksi, jonka halkaisija on 2 cm:ä ja paloittele se 2 cm:n pituisiksi
paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. Pane ne uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paista Hanna-tädin kakkuja 200 asteen lämmössä 10 minuuttia.

Mä sain ohjeella 120 pientä pikkuleipää. 
30 kpl per uunipelti.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Nam! Tälle ohjeelle taitaa olla useampia versioita. Mulla Hanna tädin kakkujen reseptiin tulee vaan kermaa, ja niistä tulee paksumpia ja aika mureita..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kokeilen jotain toista ohjetta ensi kerralla. Mimmillä ainakin on ohje jossa perunajauhojen määrä on tuplat mitä tässä. Katselin paljon ohjeita ja noin puoleen tulee kerma happamana ja toiseen puoleen kerma tulee tavallisena. Molemmat taitaa olla oikein mutta oon ymmärtänyt että hapankermalla olis tehty ihan aikojen alussa kun on keksitty paikkoja joihin hapankermaa sai hävitettyä. Mutta varma en oo 😁

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊