sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Fariini-cookiet (n.30kpl)

Moi!
Suunnittelen täällä tyttären 8-vuotissynttäreille tarjottavia ja jotain uutta kivaa ja hyvää teki mieleni kokeilla. Muistelinkin että Kanelitytön kakkuparatiisissa oli kiva fariinicookiesien ohje 😊 Sieltä siis kopioin ohjeen koska olen minäkin leipomusten punnitsija niin kuin Tiiakin, niin hänen muokkaamansa ohje sopi mulle hyvin! 🤣😉 Alkuperäinen ohje oli Ruokasurffausta blogin Annan. Annaa ei enää ole, mutta täällä me leivomme hänen ohjeillaan ❤ 
Tein ihan alkuperäisen kokoisia cookieseja (25g/kpl) mutta testasin myös pellillisen puolet pienempiä (13g/kpl) cookieseja. Pienemmät oli minusta kivempia juhlissa tarjottavia joten teen nämä seuraavaksi sitten pienempinä 👍 Niin ja se maku oli aivan ihana! Nämä on pehmeän sitkeitä kinuskin ja kanelin makuisia herkkuja 😋


Fariini-cookiet (noin 30 kpl)
250 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1½ tl maissitärkkelystä (Maizenaa)
1/4 tl suolaa
3/4 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
250 g fariinisokeria
170 g voita (normaalisuolaista)
1 kananmuna 

Koristeluun:
erikoishienoa Siro-sokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä sen verran, ettei se tunnu enää kuumalta.

Yhdistä jauhot, sooda, Maizena, suola, kaneli ja vanilja. 

Lisää voisulan sekaan fariinisokeri ja kananmuna. Sekoita hyvin sekaisin esim. lastalla tai käsivispilällä. Ei tarvitse vatkata. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.

Taikina on tässä vaiheessa melko löysää, joten anna sen olla kelmuun käärittynä ainakin tunnin verran jääkaapissa. Kokeile välillä, milloin taikina tuntuu tarpeeksi jämähtäneeltä, muttei vielä kivikovalta.

Ota taikinasta esim. ruokalusikalla paloja ja pyörittele ne palloiksi. (Omani painoivat 25 g/kpl -ja kyllä, punnitsen jokaikisen😉). Kaada erikoishienoa sokeria syvään kuppiin, ja pyörittele pallot siinä kauttaaltaan.

Laita pellille leivinpaperin päälle ja jätä tarpeeksi tilaa keksien välille, 12 kpl. Paista 160 asteessa toisiksi ylimmällä tasolla noin 7-8 minuuttia. Avaa uuninluukku, vedä peltiä hieman esiin ja painele nopeasti keksejä lusikalla hieman keskeltä. Paista vielä 1-2 minuuttia. Tarkkaile paistumista, ja ota uunista ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään. Näiden ei tarvitse saada juurikaan väriä ja ne saavat jäädä hieman raaoiksi, se on salaisuus täydellisen pehmeisiin cookieihin.


Leikkasin jähmettyneen taikinan paloiksi, punnitsin ja pyöritin sitten palloiksi. Pienemmät 13g pallot paistuivat suurinpiirtein saman ajan kuin isotkin. Olivat aivan yhtä ihanan tahmaisia koostumukseltaan kuin isotkin.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Helppo ohje ja kuulostaa tosi herkulliselta.. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä tosi simppeli ohje! Ainoa mikä vie vähän aikaa on taikinan kylmettäminen ennen keksien pyörittelyä ja paistoa 😁

      Poista
  2. Kiva ohje pitää kokeilla. 🤗

    VastaaPoista
  3. oijoi, ihanan näköisiä ja reseptiä lukiessa tuli ihan pakottava tarve tehdä näitä! Resepti talteen vaan. Viimeistään tyttärenpojan 2 v. synttäreille teen näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita 😄 Tee vaan näitä! Oli niin helppojakin! 👍

      Poista
  4. Kivan erilaisen oloisia pikkuleipiä.Näitäkin on tarkoitus kokeilla ihan pian. Fariinisokeria on jäänyt joululta turhan paljon kaappiin, pitää saaha jotenkin tuhottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun mietin mitä pikkuleipiä tällä kertaa tekisi niin tuli sinunkin luonasi poikettua. Sulta löytyy niin paljon valikoimaa! Neidonsuudelmat kiehtoivat. Ja herrasväen pikkuleivät on vielä mulla tekemättä. Mutta näihin fariini-cookieseihin nyt päädyin. Ensi kerralla jotain uutta taas 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊