Heips!
Sain jo viime syksynä ystävän luona maistaa kesäkurpitsahilloa. Kiinnostuin ohjeesta koska hillo maistui heti todella monikäyttöiseltä. Minulla oli itselläni vielä tuo kirjakin jossa ohje oli. Silloin kesäkurpitsa-aika oli jo ohi, mutta päätin että seuraavana syksynä kokeilen hilloa myös itse. No nyt olenkin neljästä kesäkurpitsastani saanut mukavasti satoa. Tuuli tuhosi pari päivää sitten yhden, mutta kolme muuta tuottavat vieläkin satoa. Tämä hillo on mielestäni aivan mahtava tapa säilöä kesäkurpitsaa! Olen miettinyt pitäiskö vielä tehdä yksi satsi tätä talven varalle... 😉
Hillon makua on vaikea kuvailla joten se pitää kokea. Hillo ei maistu nimittäin hirveästi kesäkurpitsalta koska sen maku on niin mieto. Se maistuu makealta, miellyttävältä ja hyvältä. Ekalla kerralla, kun maistoin hilloa niin mieleeni tuli viikunahillo jota siskoni tarjosi joskus juustopöydässä. Siksi ajattelinkin että tämä kesäkurpitsahillo olisi varmasti aivan mahtava juuri juustojen kanssa! Me syötiin hilloa nyt ensimmäisenä pannukakun kanssa ja se oli todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan! 😍
Hillon makua on vaikea kuvailla joten se pitää kokea. Hillo ei maistu nimittäin hirveästi kesäkurpitsalta koska sen maku on niin mieto. Se maistuu makealta, miellyttävältä ja hyvältä. Ekalla kerralla, kun maistoin hilloa niin mieleeni tuli viikunahillo jota siskoni tarjosi joskus juustopöydässä. Siksi ajattelinkin että tämä kesäkurpitsahillo olisi varmasti aivan mahtava juuri juustojen kanssa! Me syötiin hilloa nyt ensimmäisenä pannukakun kanssa ja se oli todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan! 😍
Kesäkurpitsahillo:
1 kg kesäkurpitsaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 vaniljatanko tai 3 tl vaniljasokeria
½ kg hillosokeria
Pese kesäkurpitsat. Poista kannasta ja kärjestä pienet palat pois. Raasta kesäkurpitsat.
Laita raaste, sitruunan kuoriraaste ja mehu ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa silloin tällöin hämmentäen 20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia ja laita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä viileässä.
Meillä on ollut näimmä samanlaiset puuhailut! :) Keitin nimittäin itsekin kesäkurpitsasta hilloa tässä yksi päivä, aavistuksen erilaisella ohjeella. Oli kyllä hyvää. Laitan ohjeen blogiinkin, kunhan ehdin naputtelemaan sen :) Aivan ihana kuva muuten <3
VastaaPoistaOi! Olet tehnyt kesäkurpitsasta hilloa myös! Tämä oli tosi hyvää meistä kaikista. Sopii varmasti mihin vaan! Kiitos ♥ Mietin miten nuo krassin kukat menee tuossa kun olisin kovasti halunnut kesäkurpitsan kukan kuvaan. Ne kaikki olivat vaan jo ohittaneet kukinnan eivätkä olleet kauniita enää... Mutta tosi kauniita ovat nuokin tietysti! :D
PoistaVoi että, olispa itselläkin viitseliäisyyttä vihannesten ym. kasvatukseen.. Satoa kun olis niin kiva saada.. Mielenkiintoisen kuuloinen hillo..
VastaaPoistaNo sulla riittää varmasti vipinää muutenkin ilman ylimääräisiä hommia ;D Kokeilet sitten joku kerta kun lapset ovat kasvaneet ja vaikka osaavat jo autella kasteluhommissa ym :) Tämä oli mielenkiintoista hilloa! :D
PoistaKiitos taas maistiaisista. Syötiin tätä hilloa leipäjuuston kanssa. Tykättiin tosi paljon. Hillo ei ollut liian makeaa, mutta antoi juustolle tarvittavan potkun. Kahvin kanssa mainio jälkiruoka.
VastaaPoistaVoi kiitos Satu kommentistasi! Ihana kuulla tämä! 😃 Pitääpä kokeilla tuota samaa, hilloa on nimittäin monta purkkia! 😉
Poista