Hei!
Tein vanhemman tyttären nimppareille näitä ihania päärynä-cake popseja. Nämä on tehty Kantolan Ballerina Dops with taste of Pear Ice Cream kekseistä. Popsit maistuivat jonkun mielestä päärynäjäätelöltä, jonkun mielestä päärynälimpsalta ja jonkun mielestä päärynämehulta, eli kivasti näissä on päärynän makua ainakin :D
Nämä kuvat ovatkin sitten varsin luonnottomia... Pahoittelut siitä. Bloggeri muutti väkisin kuvat koviksi ja kamalan värisiksi joten muutin ne Pic monkeylla tietokoneelleni omituisiksi jotta ne näyttäisi täällä edes jotenkin siltä miltä ne näyttivät luonnossa... huh... Kuvat ovat silti omituisia, mutta nyt edes vähän parempia.
Päärynä cake pops n.16 kpl
1 pkt Päärynä ice cream dops keksejä
15 kaurakeksiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ pss (n.170g) candy melts-nappeja
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jääkaappiin kovettumaan tunniksi.
Sulata muutama candy melts-nappi vesihauteessa ja kasta tikkujen päät siihen ja paina palloihin. Laita jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun sulatat loput candy melts-napit. Kasta jokainen pallero sulaan massaan ja nosta joko pystyyn kovettumaan tai laita paperiseen muffinssivuokaan kuten minä. Koristele nonparelleilla.
Kuvallinen popsien teko-ohje löytyy täältä.
Sitten olisin kysynyt josko jollakin olisi antaa
neuvoja candy meltsien käyttöön?
Minä en ole nimittäin kovin hyvissä väleissä niiden kanssa, mutta kun ovat niin ihania väreineen kaikkineen, niin haluaisin osata niitä myös käyttää. Minulla jää nimittäin aina jostain syystä sula massa liian paksuksi ja popsit on hirmu vaikea dipata siihen... Jos mukaan lisää puolet suklaata niin sitten olen onnistunut saamaan tarpeeksi juoksevan massan. Auttaisiko öljy-loraus? Mikrossa olen varmaan sulattanut näitä liian kuumassa, kun silloin napit sulavat aina hirveän paksuksi tahnaksi joka on käyttökelvotonta.
Kiitos jo etukäteen :)
Terveisin Taru
Hei Taru minä olen pähkinät saman ongelman kanssa. Itse olen joskus vahingossa saanut siitä juoksevaa ja viimeksi oli kyllä sellaista liisteriä et vot. Niin kävi muuten KSL kisassaan leipuriystävilleni. Tutkin tässä yhtenä päivänä erilaisia tarinoita tästä aiheesta ja jäi mielikuva että hidas lämmittäminen oli yksi pointti siinä, mutta en saanut kirkkaana mieleen kuinka onnistuisin näissä. Olen lisännyt meltseihin öljyä sekä criscoa mutta ei asiaa parantanut. Joten innolla odotan jos joku kirjoittelee tänne sinulle sen tiedon kuinka siinä onnistutaan.
VastaaPoistaJoo seurasin Koko Suomi leipoo-ohjelmaa ja toivoin kovasti ongelman ilmaantuessa, että joku tietäisi hyviä vinkkejä candy meltsien käyttöön, mutta ei ainakaan puhetta sitten ollut... siksi ajattelin täällä kysellä ja tämähän on ihan paras paikka siihen ;D Kokeilen kuitenkin öljyä ensi kerralla ja toivotaan josko joku vinkkaisi lisää ideoita!
PoistaKannattaa ehdottomasti lorauttaa 1-2rkl öljyä Candy meltsien joukkoon! Huomattavasti helpompi dipata. Sama toimii tavallisen suklaan kanssa esim joulutryffeleitä tehdessä ;)
VastaaPoistaKiitos vinkistä :) Kokeilen kyllä tuota öljyä ensi kerralla ja yritän hitaasti lämmittää miedossa vesihauteessa kuten Irma vihjaisi.
PoistaOman kokemukseni mukaan öljy auttaa kyllä oikein hyvin. Ja joskus sitä pitää lisätä aika paljonkin, eli laita ensin vähän, sekoita kunnolla ja jos edelleen liian pakusa, lisää öljyä. Ja toinen on tietenkin se, että liian kuumalla ei tosiaan saa sulattaa meltsejä, mutta kyllä minä olen aina hyvällä menestyksellä sulattanut ihan mikrossa lyhyillä sykleillä. Candy Meltseissä on suuria eroja tuossa paksuudessa sulatuksen jälkeen ja itse olen ollut huomaavinani, että sellaiset Meltsit, joissa ei ole enää kauheasti myyntiaikaa jäljellä, ovat niitä, jotka jäävät yleensä vielä paksummiksi sulatuksen jälkeen. Paksuun Candy Melts -sulaan on tosiaan ihan mahdotonta saada dipattua siististi esim. Cake tai Cookie Popseja tai mitään muutakaan. Rohkeasti vain öljyä siis sekaan, ja ihan perus rypsiöljyä olen hyvällä menestyksellä käyttänyt useamman kerran ;).
VastaaPoistaKiitos paljon Raili avustasi :) Aika jännä tuo, että vanhempi tuote sulaa huonommin kuin tuore... mutta hyvä tietää tämäkin. Kuten sekin, että öljyä voi lisätä reilumminkin. Pitää kokeilla lähiaikoina tuota öljyä!
PoistaOlen siis liian vähän sitä öljyä laittanut. Täytyypä kokeilla ensi kerran lisää. Kiitos kun autatte Tarua ja mua.
VastaaPoistaTäytyy kyllä kokeilla tuota öljyä ja pienissä erissä laittaa sitä sitten ettei liikaa lipsahda :)
PoistaMulla sama probleema, mutta sain juuri lahjaksi "cake meltsejä", jotka ovat todella valuvaista... En tiedä mistä näitä saa (Lahdessa Iloisesta Keittiöstä), mutta pussin näet täältä: http://www.dekowebshop.ch/products-3839-0/cake_melts :)
VastaaPoistaKiitos kommentista! Onko nuo sitten oikein kovinkin valuvaisia??? Ihan asiallisilta näyttivät :) Tiedä vaikka Porissakin joku kauppa noita myy!
PoistaSulattelin vesihauteessa ja meni melkoisenkin juoksevaksi, mutta hetki sen jälkeen jähmettyi varmaankin juuri sopivaksi tuohon puuhaan. Ja sitä paitsi...nää on ihanan makuisia :p
VastaaPoistaIhana kuva tuo missä on noi popsit ja karkkikorut!! <3
VastaaPoistaKiitos :) Mulla sattui vielä olemaan tuollainen koruteline jossa naisella on vihreä uimapuku :D
PoistaKiitos teille ihanat ihmiset! <3 Viimeinkin saan Candy Meltsit käyttäytymään haluamallani tavalla tuon öljyvinkin ansiosta :)
VastaaPoistaSama täällä, nyt varmaan onnistuu paremmin cake popsit! :D
Poista