Moi!
Tässä ohje kastajaisiin tekemistäni varvaspipareista. Pipari- ja pikeeriohjeet on kopioitu Mansikkamäen Ebeltä ja alkuperäinen pipariohje löytyy täältä. Kiitokset Ebelle hyvästä ohjeesta! Tällä ohjeella saa noin 110 varvaspiparkakkua. Lapset vallan villiintyivät näistä, kun huomasivat syövänsä varpaita! :D Nämä ovat tosi hyviä, miedosti vaniljan makuisia pipareita ja hieman koukuttaviakin ;D
Vaniljapiparkakut:
2½ dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita (pehmeää)
1 kananmuna
½ dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl manteliaromia tms., raastettua sitruunankuorta jne. (voi jättää pois)
6-6 ½ vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vaniljasokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia. (tai noin 110 varvaspiparkakkua)
Pipareiden koristelupikeeri:
1 valkuainen
3½ dl tomusokeria
muutama tippa sitruunanmehua
elintarvikeväreillä voit värjätä seoksen mieleiseksesi
Sekoita ainekset keskenään. Laita pursotuspussiin ja koristele piparit.
Terveisin Taru
Nämä on Kyl aina niin herttaisia :) ristiäisleivonnaisista tulee aina hyvälle mielelle :D
VastaaPoistaNiinpä, ovat kyllä niin suloisia! Onneksi pääsen kohta tekemään näitä lisää, kun veljen tytär kastetaan <3
PoistaNo nyt olet kyllä söpöjä tehnyt! :)
VastaaPoistaKiitos Siru :) Nämä oli kyllä niin söpösiä <3 ...ja hyviä!
PoistaOletkin jo kerennyt päivittää tänne ristiäistarjoiluja, kiva. Liikkiksiä :). Ja kun koko piparia ei ole peitetty pikeerillä, ovat myös hyvänmakuisia ja hiukan nopeampia tehdä, kun noinkin paljon niitä väkersit. Pikeerillä koristelu on ihan kivaa, mutta siinä saa helposti aika kauan aikaa menemään. Onneksi ne voi ja pitääkin tehdä hyvissä ajoin, eikä juuri vieraiden kolistellessa ovella.
VastaaPoistaPikeeri tekee piparista kyllä varsin makean. Piparit ovat kokonaan päällystettynäkin ihanan näköisiä, mutta siinä hommassa en ole kovin taitava.. helpolla pääsin kun kirjoitin vaan nimen ja paremman makuisia piparit ovat näin. Piparit paistaa nopeasti eikä tuossa kirjoittamisessakaan kauaa mennyt, ehkä tunti. 2½ vuotias leikki vieressä muovailuvahalla ja pikkuvauva nukkui joten sain ihan rauhassakin touhuta ;D
PoistaMansikkamäen Ebe lupailee pipareille reilun 2 viikon säilyvyyttä joten helposti nämä voi tehdä vaikka viikkoa ennen juhlaa. Itse huomasin näiden vähän pehmenevän ajan kanssa.