Hei!
Blogissa on ollut hiljaista, mutta täällä on leivottu ihan hulluna... Meillä on nimittäin vietetty kastajaisia <3 Tein täytekakuksi vaihteeksi jotain muuta kuin kermakakun. Kakussa on Suklaapossulta löytynyt mehevä suklaakakkupohja. Tein ohjeen kolminkertaisena ja sain pohjan (23x33cm) lisäksi siitä vielä 1½ litraisen kahvikakun. Täytteenä on mansikka-mascarponetäyte kaksinkertaisena. Päällä on kaakao-tuorejuustokreemiä.
Muista leipomuksista laitan sitten lähiaikoina juttuja :)
Muista leipomuksista laitan sitten lähiaikoina juttuja :)
Kakun päällä on marsipaania todella ohut kerros ja kirjaimet ovat sokerimassaa. Nallet tein tumman ruskeasta marsipaanista tällä muotilla, molemmat ostin Ullan Unelmasta kuten myös valmiit marsipaaniruusut. Vieläkään en siis ole "jaksanut" opetella tekemään massoista ruusuja... ;)
Tein kuorrutteen tuplana isoon 23x33cm kakkuun.
Kaakao-tuorejuustokreemi 24cm kakkuun:
80 g pehmeää voita
200 g tomusokeria
30 g kaakaojauhetta
150-200 g tuorejuustoa
Ota voi ajoissa jääkaapista. Sekoita/vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele.
Ohje alunperin täältä.
Terveisin Taru
Ihana nimi, aivan ihana ja kyllä kakkukin on tosi komea!
VastaaPoistaKiitos paljon Kaisa <3
PoistaTosi nätti kakku ja todella, todella kaunis nimi! :D Ihailen taas noita sinun kauniita pursotuksiasi. Tuo pohja on kyllä niin hyvää. Mullakin on taas tällä hetkellä tekeillä yksi kakku siitä, täytteeksi tulee jotain tämän tapaista kuin tässä sinun tekemässäsi kakussa :) Maistelin muuten niitä ylimääräisiä, tuon kakkupohjan päältä leikattuja paloja lämpiminä yhdessä jäätelön kera. Oli aivan ihanaa! Kiitos vinkistä! ;)
VastaaPoistaKiitos paljon Suklaapossu :) Mulla oli nyt pursotuksissa sellainen suljettu tähtitylla, sillä saa kivannäköistä jälkeä.
PoistaEikö ollutkin ihanaa jätskin kanssa!! ;D Seuraavaksi kannattaa kokeilla multa lämpimän suklaakakun ohjetta joka syödään myös jäätelön kanssa:
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/05/lammin-suklaakakku-jaatelon-kera.html
Ihana nimi ja ihana kastekakku pienokaisella.
VastaaPoistaKiitos kovasti :)
PoistaKaunis nimi ♥ Ja upea kakku!
VastaaPoistaMinulla on juuri nyt tuo suklaakakkupohja uunissa, tein yksinkertaisena 24 cm vuokaan, hyvin näyttää kohoavan :)
Kiitoksia Kirsi :) Sinäkin kakkua sitten kokeilit! Hih! Se on ollutkin suosittu ohje ja tuli varmaan tarpeeseen kun niin paljon ihmiset sitä tekevät ;D Suklaapossu hioo aina ohjeet hyviksi, kyllä meidän kelpaa :)
PoistaHuh miten herkullisen näköinen kakku! Itsekin olen ajatellut testata tuota kakkupohjareseptiä sitten kun tulee taas hyvä sauma leipoa kakku, sen verran on kehuja sadellut.
VastaaPoistaOnnittelut vielä teille! :)
Kiitos Siru! :) Kokeile ihmeessä tätä kakkupohjaa, se on tosi hyvää :)
PoistaKaunis nimi ja upeat kakut! Minulle tuo ruusujen teko on myös todella haastavaa ja olen itsekin turvautunut viime aikoina noihin Ullan Unelman valmiisiin ruusuihin.
VastaaPoistaPaljon Onnea vielä kerran Teille!
Kiitos paljon Krisse :) Muistan nähneeni sulla niitä ihania kiiltäviä ruusuja joskus. Niitä myytiin vaan mahdottoman isoissa paketeissa niin ostin sitten noita marsipaaniruusuja joita sai yksittäin. Ihanasti helpottaa työtaakkaa nuo valmiit koristeet :D
PoistaSuklaakakkupohja mansikkamascarpone-täytteellä testattu ja loistavaksi todettu! Ihan mieletöntä herkkua!! Kiitos täytteen ohjeesta! Taidanpa tehdä pian uudelleen =)
VastaaPoistaIhanaa :) Hienoa että ohjeesta oli iloa! :D Nämä sopi kyllä mahtavasti yhteen, kun tuo suklaakakku ei peittänyt tuon täytteen makua, tai toisinpäin. Mahtava makupari :D
PoistaOletko kokeillut tätä pohjaa gluteenittomana, onnistuukohan?
VastaaPoistaEn ole. Tää on Suklaapossun ohje, ehkä hän voi auttaa???
PoistaMä tein nyt kesällä tälläisen (alla linkki), oli kuulemma sairaan hyvää! :)
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/gluteeniton-suklaakakku.html
Tuo pohja oli tosi kiva eikä hajonnut vaikka oli iso. Mulla on sellainen metallinen neliskanttinen irtopohjavuoka johon teen isot sokerikakkupohjat.
http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio
Sillä saa tehtyä pellilisen kokoisiakin kakkupohjia ja reunat jää kivasti aina siisteiksi :)
Joo, kyselin myös Suklaapossulta. Kokeilen huomenna miten homma toimii ;)
PoistaLaitan myös tuon sinun pohjan ohjeen talteeen ja testaan sitäkin jossain vaiheessa.
Mulla on muuten myös tuo saadettävä, mun omani ei ole neliö, varsinkin jos säätää ihan ääriasentoon... tulee aina vähän vinksallaan olevia... vähän niinkuin leipurikin ;) jossain blogissa (olisko ollut Kermaruusun) näin aika jämäkän näköisen säädettävän neliövuoan.
Heippa!Nyt tarvitsen apua! �� tytölle pitää tehdä suklaa täytekakku ja tämä tuntuu olevan ainoa ohje isolle kakulle .eli oletko tehnyt siitä alkuperäisestä ohjeesta kolminkertainen? Eli laitoit 4.5dl ranskankermaa ym..Tuliko yksi pellillinen vai kolme pellillistä? Toivottavasti vastaat pian �� kiitos!
VastaaPoistaMoikka! Kurkkaappa oikein mitoitettu ohje täältä:
Poistahttp://taikakakut.blogspot.fi/2015/02/meheva-suklaakakku-mansikka-mascarpone.html
Tein pohjan tuon kokoiseen säädettävään kakkuvuokaan:
http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio
Vuokaa käytetään uunipellin päällä. Lue myös postauksen kommentit joista saattaa löytyä apua :) Jos sulla ei ole mahdollisuutta tehdä kakkupohjaa tuollaiseen reunavuokaan niin sitten suosittelen tekemään kakun vaikka kaakaokääretorttupohjista. Niistä saa leikattua sopivan kokoisia kerroksia kakkuun. Multa löytyy ohje myös siihen, vaikka tästä:
http://taikakakut.blogspot.fi/2015/11/unelmakaaretorttu.html
Toivottavasti musta oli apua! :)
Kiitos! oli apua. ihanaa :) eli olet leikannut kakun kolmeen osaan? en ole mikään leipurihiiva joten kysymykset voi tuntua sinusta varsin tyhmiltä :D
VastaaPoistaEi tunnu kysymykset yhtään tyhmiltä! Ja aina saa kysyä jos vielä jotain tulee mieleen :) Tuon kakkupohjan olen leikannut kolmeen osaan ja se kannattaa tehdä siis kaksinkertaisena kuten tuossa edellisessä kommentissa vinkkasin. Valmiiksi sopivaksi mitoitettu ohje löytyy siis täältä:
Poistahttp://taikakakut.blogspot.fi/2015/02/meheva-suklaakakku-mansikka-mascarpone.html
Kolminkertaisesta taikinasta tulisi vielä yksi kahvikakku tuon pohjan lisäksi joten sitä ei kannata tehdä, paitsi jos haluaa kahvikakun maisteltavaksi ;D Onnea leivontapuuhiin! :D
Kiitos reseptistä. Kakku ehdottomasti nimensä veroinen!! Iso peukku, suosittelen tuttaviani myös kokeilemaan tätä.
VastaaPoistaOle hyvä! Ja kiitos kommentistasi Taru! 😊
Poista