keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Todella suklainen Sydämen surujen-kakku

Heippa!
Kun tulee tarvetta saada jotain helppoa ja nopeaa leivonnaista, tämä on oiva kakku siihen. Ohje löytyy blogistani täältä. Tällä kertaa laitoin kakkuun 1 dl hasselpähkinärouhetta, 4 riviä maitosuklaata ja 4 riviä tummaa suklaata rouhittuna. Koristeena hasselpähkinärouhetta. Ihanan mehevä ja pähkinäinen tästä tulikin 😋


Sydämen surujen kakku:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
2 munaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan maito, sulatettu rasva ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai yleiskoneen taikinakoukulla. Taikina on todella vahvaa. Paistetaan 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Suklaakuorrutus:
200g suklaata
100g voita
Suklaa ja voi sulatetaan mikrossa pikku hiljaa ja valutellaan/levitetään kakun päälle.

Terveisin Taru

23 kommenttia:

  1. Nam, nam...mikä kaakku. hasselpähkinä ja suklainen maku passaa mielestäni hyvin yhteen. Lauantaina leivoskelen minäkin jotain, nyt kun sain sulatettua pakastimen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi, tykkään myös kovasti tuosta yhdistelmästä ja yleensäkin hasselpähkinästä. Tuo päällinen on sama kuin pätkiskakussa, sopii niin hyvin tähänkin :D

      Poista
  2. Oi tuo suklaakuorrute on varmaan piste iin päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se on todella hyvää ja varsinkin tummasta suklaasta tehtynä! :)
      Maitosuklaatakin on kokeiltu ja se oli liian makeaa minun mielestä.

      Poista
  3. Tosi hyvin onnistunut! Tuota kakkua kyllä pitäisi vielä testata. Olen nimittäin ennenkin jo katsonut kakkua sillä silmällä, että pitäisi kokeilla. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu :) Kokeile ihmeessä! Tämä vielä vaan paranee vanhetessaan :)

      Poista
  4. Jo vain, kyllä sydänsurut tällä kakulla kaikkoaa :) Saattaa kyllä vaaka vinkua ja vaikertaa...
    Joka tapauksessa olet kyllä mestarileipoja. Niin paljon ihania herkkuja löytyy täältä. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ella kehuista :) Herkkua oli kyllä tämä kakku :)

      Poista
  5. Onpas yksinkertaisuudessaan herkun näköinen! Olenkin tuota aiempaa ohjetta kuolannut siihen malliin että jotain tämänkaltaista pitänee testata kun seuraavan kerran tulee tarve nopealle kahvikakulle. Pähkinöistä en välitä mutta mitä suklaisempi, sitä parempi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Siru :) Tämä on yksi parhaimpia ja helpoimpia kahvikakkuja joita on. Tätä pystyy myös muokkaamaan kivasti oman maun mukaan. Jätät pähkinät pois ja laitat kaikkea muuta mistä itse pidät. Tähän sopii kaikenlainen suklaa rouhittuna, pätkis, geisha... marianne crush on myös ihanaa! Testailemaan vaan :D

      Poista
  6. Kiitos Heidi! Vanha klassikko pitää pintansa, eikä turhaan, niin maukasta tämä on :)
    Kuinkakohan vanha resepti mahtaa olla... Olisi kiva tietää kakun historiasta,

    VastaaPoista
  7. Voi ei mikä ihana kuorrute! Pitää muistaa, että voita lisäämällä siitä saa noin upean! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia :) Voi tekee suklaasta leikattavan ja pehmeämmän, kun ilman voita suklaa lohkeilisi miten sattuu. Saa sillä makuakin ;D Kokeile ihmeessä joskus, on kyllä hyvää!

      Poista
  8. Oih suklaakakkua! Mäki haluun!! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka :) Suosittelen kokeilemaan reseptiä, on helppo ja erittäin maukas :)

      Poista
  9. On monen monta vuotta aikaa, kun viimeksi olen syönyt Sydämen surujen kakkua. Mielessä on kuitenkin ollut leipoa sitä itse. Ihana kuorrute, ja hyvä kuva.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kerrankin oli mahtavat kuvausvalot, kun saatiin vihdoin lunta tänne Poriinkin :) Olen oikein nauttinut valoisista päivistä!
      Tee ihmeessä kakkua joku kerta! Monessa ohjeessa kakkuvuoka leivitetään kookoshiutaleilla, mutta kun en itse niistä tykkää niin olen leivittänyt ihan korppujauhoilla.

      Poista
    2. hei, minä leivitän mannasuurimoilla ja on ihan jees...... mutta makuasioista ei voi kiistellä, jokainen tekee miltä se maistuu ja jne.... kannattaa kuitenkin kokeilla <3

      Poista
    3. Hei! Oon myös joskus jauhottanut mannasuurimoilla. Nekin ovat ihan kivoja. Ruisjauhoja käytän yleensä suklaakakuissa. Ruisjauhot ei näy valmiin kakun pinnassa niin hyvin kuin vaaleat jauhot 😊

      Poista
  10. Hyvä ja yksinkertainen ohje. Maistuu taivaalliselta, kiitos!

    VastaaPoista
  11. Laitetaanko kuorrutus jäähtyneen vai lämpimän kakun päälle

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊