lauantai 14. joulukuuta 2013

Poro-kinkkupiirakka

Heips!
Tämä piirakka on kuulunut jo kauan meillä lempisuolaisiinpiirakoihin. Tämä on todella hyvää, kylmäsavuporo tuo tähän ihanaa suolaisuutta. Käytin Pirkan kylmäsavuporoa, kun sitä saa sopivasti 100g paketeissa. Ohje on Kinuskikissalta täältä, nimellä Lapin poropiirakka. Tein piirakan 26cm irtopohjavuokaan, silti piirakka on melko paksu. En tekisi tätä pienempään vuokaan ja 26cm:ssä kannattaa tehdä korkeat reunat taikinasta. Leipäjuuston paloittelin pieniksi ja asettelin piirakan pinnalle. 
Piirakka sai jälleen kerran kovasti kehuja! :D




Poropiirakka:

Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja 
1 dl emmental-juustoraastetta 
150 g voita
½ dl vettä


Täyte:
1 sipuli
1 ½ dl persiljaa
100 g kylmäsavuporoa
100 g palvikinkkua
3 munaa
120 g smetanaa
2 dl ruokakermaa
2 dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria
150-200 g leipäjuustoa

Sekoita jauhot ja emmental-raaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja persilja. Leikkaa poro ja kinkku kuutioiksi. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään leipäjuustoa lukuun ottamatta. Kaada täyte vuokaan.
Leikkaa leipäjuusto paloiksi tai ota siitä kuvioita muotilla. Asettele juustot täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Tässä sama piirakka vuodelta 2010 ;D Olen laittanut leipäjuuston tähtinä piirakan pinnalle ja yksi on näköjään ottanut enemmänkin nokkiinsa uunissa ;)

Terveisin Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi 😊