Moi!
Tein pätkiskakkua jonka ohjeen löysin Mimmiltä täältä, ohje oli alunperin Myllyn paras-sivustolta. Kakkuni ei ole ihan samannäköinen kuin Mimmillä... leikkasin kakun jääkaappikylmänä ja se varmasti vaalensi leikattujen siivujen pintoja. Kuorrutukseen laitoin 100g maitosuklaata ja 100g tummaa suklaata, kuorrutus on siksi niin erivärinen. Ensi kerralla laitan kokonaan tummaa suklaata. Tämä ohje oli helppo, ainoa "vaiva" oli rasvan sulatus. Kakku maistuu miedosti pätkis-patukalta ja on ihanan suklainen kuorrutuksen ansiosta :) Ihanaa kakkua!
Pätkiskakku: 2 litran vuokaan
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
140 g Pätkistä
3 munaa
Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja (korppujauhotettuun) kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassaan ja kumoa varovasti tarjoilulautaselle.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja tai nonparelleja koristeeksi.
Terveisin Taru
Nam Nam! Maistuis varmaan meillekin! :) Pätkis konvehteja olenkin ostanut jo pukin konttiin ;)
VastaaPoistaKiitos ja tervetuloa maistamaan vaan ;D Minäkin olen niitä pätkis-konvehteja ostanut useamman laatikon jo lahjaksi ja omaan käyttöön. Tein näitä kakkuja jo kolme (1 iso ja 2 pientä) ja niihin meni yksi kokonainen laatikko niitä konvehteja :)
PoistaNam! Pätkikset ovat ihan huippuherkullisia muutenkin, niin tämäkin on varmaan ihanaa. :) En ole vielä uskaltanut ostaa Pätkis-konvehteja lahjaksikaan. Niillä on tapana kadota salaperäisesti ennen aattoa, vaikka olisivat kääritty jo paperiinkin.. ;)
VastaaPoistaTässä sullekin taas uusi kokeiltava resepti, nyt kun olet päässyt kahvikakkujen makuun ;D
PoistaPätkikset on niin hyviä ja kyllä omaan käyttöön nyt ainakin yksi rasia täytyy aina ostaa :)
Nyt kun katsoin ohjetta tarkemmin, se näyttää paljolti samanlaiselta kuin Sydämen surujen kakku, jota leivoin uudestaan pari päivää sitten parilla muutoksella. Ja tiedätkö mitä, nyt se ei kuivunut, vaikka käytössäni oli sama Iloleipurin sydänvuoka kuin viimeksi! Jipii! Kakku oli ihanan mehevä ja muutenkin mielettömän hyvä! :) Laittelen ohjeen kommentteineen blogiin vielä lähipäivinä.
PoistaJep, kyllä mä vielä Pätkisrasian käyn hakemassa tässä viikonlopun aikana. Tai ehkä ainakin kaks, että riittää Aatoksi vieraillekin ;)
Mulle tuli tästä myös sydämen surujen kakku mieleen! :) Ihan mahtavaa, kun sait kakun onnistumaan! Se on kyllä niin hyvä kakku! Senkin voisi maustaa tuolla rouhitulla pätkiksellä :)
PoistaIhana kakku, ja suklaakuorrutus aina saa lisäplussaa! ;D
VastaaPoistaKiitos Johanna :) Tuo kuorrutus kyllä kruunaa kakun!
PoistaVoi namkis! Pärkis on hyvää, joten taatusti myös tämä kakku!! =)
VastaaPoistaKiitti :) Tämä on nyt parin päivän ikäisenä ja huoneenlämpöisenä ihan taivaallista kamaa, niin pehmeää ja suklaista ;D
PoistaPätkiskakku on aina hyvää ja kuorruttaa pitää ehdottomasti. Netissä pyörii myös sama ohje ilman kuorrutusta ja vajaaksi maku sinä jää, ainakin minusta.
VastaaPoistaTämä oli kyllä mahtava kakku ja kun sen sun blogissa näin ensimmäisen kerran, se jäi kummittelemaan kyllä mieleen :D Tykkäsin kakusta tosi paljon parin päivän ikäisenä ja huoneenlämpöisenä.
PoistaTämä kakku maistui todella hyvältä minustakin, vaikka oli ennakkoasenne kakkua kohtaan, voin suositella!
VastaaPoistaKiitos, tämä on kyllä tosi hyvää, minäkin suosittelen kaikille :)
PoistaKuinka kauan litran kokoista vuokaa mahdoit paistaa :)
VastaaPoistaEi mitään muistikuvaa... mutta jos pitäis arvailla niin ehkä puolen tunnin jälkeen alkaisin tikuttamaan kakkua. Tämä pätkiskakku saisi jäädä kosteaksi, kun liian kauan paistettuna saattaa kuivua. Viimeksi kun tein tätä (2 litran kokoisena) niin onnistuin saamaan tästä älyttömän pehmeän ja kostean kun jaksoin tikuttaa ja otin heti pois kun kakku tuntui vähänkin kypsältä :) Mukavaa joulun odotusta sinulle!
Poista