torstai 30. toukokuuta 2013

Raparperi-Piirakka / Marja-Piirakka (pellillinen)

Moikka!
Pakastimen siivous on menossa, niin kuin monella muullakin varmasti :) Pitää käyttää viime kesän sato pois uuden tieltä. Tämän piirakan pohja on ihanan pehmeä ja päälle voi laittaa mitä vaan. Olen saanut ohjeen äidiltäni joskus ihan teininä ja vieläkin tätä käytän tosi usein :) Tämä on sellainen hyvä perusohje. Tässä piirakassa on raparperia ja kermaviili-päällinen. Usein teen myös omenan lohkoista kaneli-sokerin kanssa tai persikasta rahka-päällisellä. Ihanaa tulee myös punaisista viinimarjoista tai vadelma-karhunvadelma/mustikka-yhdistelmästä :) 



Pellillinen piirakkaa    

Käytä syvää peltiä, piirakka on paksu!

4 munaa
4 dl sokeria

----------------------------------------- 1. Vatkataan vaahdoksi

2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl juoksevaa margariinia tai 200g sulatettua voita tai margariinia

------------------------------------------ 2. Yhdistetään

7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta

------------------------------------------ 3.Yhdistetään

Lisää kuivia aineita ja nesteitä vuorotellen muna-sokerivaahtoon hitaimmalla nopeudella vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Laita päälle haluamiasi marjoja tai hedelmiä.
Voit paistaa piirakan näinkin, mutta halutessasi voit laittaa päälle myös

2 prk kermaviiliä tai 2 prk maitorahkaa
2 munaa
½-1 dl sokeria
Sekoitetaan keskenään ja lusikoidaan piirakan päälle.

Paista keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Jos laitat rahkaa tai kermaviiliä paista piirakkaa 35 minuuttia.


Terveisin Taru

23 kommenttia:

  1. Niin ja mieti kuinka paljon sitä menee hukkaan, kun kaikkea ei ihmiset kerkeä edes käyttämään! Siskolla on ollut joka kesä aikamoista ylituotantoa ja häneltä olen saanut paljon. Mitäköhän torikauppiaat ottaa? Ja varmasti ihmiset myös lahjoittaa omiaan!

    VastaaPoista
  2. Mulla kermaviili painui paistaessa pohjaan. Olisko pitäny paistaa pohjaa eka ennen kermaviilin lisäystä. Mutta hyvää oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on joskus käynyt niin, että kermaviili/rahka ja marjat valahtavat taikinan alle. Syytä tähän en tiedä, mutta olen ajatellut, että olen laittanut vajaita desejä jauhoja tai laskenut ne väärin. Eli taikina olisi ollut liian löysää. Pohjan esipaistoa en ole koskaan kokeillut. Meillä on syöty hyvällä halulla myös nämä "nurinperin"piirakat :D Luulen, että pohjan pehmeyden salaisuus taitaa olla tarkka jauhojen määrä :)

      Poista
  3. Voi Taru, tämä oli ihanaa ♥ Mullakin osa kermaviilistä painui taikinan sisään, mutta ei se haittaa. Suuren suuri kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Anu ja ole hyvä! ♥ Hienoa kun ohjeistani on iloa! Tämä on tosi suosittu ohje! Olen tehnyt tällä ohjeella vuosien aikana kymmeniä piirakoita! ;D

      Poista
    2. En ihmettele! Tästä tuli yksi mun lempiohjeista ja haaveilen jo, miltä tämä maistuisi mustikoista tehtynä. ♥

      Poista
    3. Mustikka on tässä ihanaa, niin rahkapäällisen kanssa kuin turkkilaisen jogurtinkin! Ja vaniljaa tietty kunnolla mukaan! ;D

      Poista
  4. Tämä ohje on ihan taivaallinen! Tuolla rahkatäytteellä en ole tehnyt, mutta tuo pohja ja siihen marjoja päälle. Helppo, mehevä piirakka tulee. Töissä käytän tätä ohjetta kun teen lounasasiakkaille jälkkäripiirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Tää on niin ihanan mehevä! Kiva, kun ohjeesta on iloa muillekin :D

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta. On aivan ihana�� viidettä kertaa nyt teen ja aina vaikka aineet tarkkasn mitattu, painuu ne nurinkurin pohjalle. Mutta eipä tuo haittaa syömistä eikä ulkonäköä.aika hauskanenhan tuo��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi kommentistasi! Mahtavaa kuulla, että oot tykänyt :) Harmi vain, että kaikki piirakkasi ovat olleet nurinkurisia! Jos kokeilet ensi kerralla laittaa ½dl enemmän jauhoja???

      Poista
  6. Onko ohjeessa virhe vai kuuluuko siihen oikeesti laittaa 5 tl leivinjauhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on aivan oikein ja piirakka sairaan hyvää! :D

      Poista
  7. Minulla meni jotain pieleen. Kermaviilikerros peittyi kokonaan taikinan sisään paistettaessa. Iso pelti mutta ei auttanut sekään, nopeasti alkoi tummumaan uunissa loppuajan paistoin foliolla peitettynä jotta kypsyisi. Harmittaa hyvät ja runsaat raaka aineet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä tapahtuu aina joskus mutta en ole keksinyt sille syytä. Piirakka on kuitenkin nurinkurisenakin todella hyvää niin ei se haaskuun mene 😋 Olen pahoillani että sinulla meni piirakka juuri näin.

      Poista
  8. Löysin tämän reseptin tänään kun selasin helppoa marjapiirakka reseptiä,tuli tosi maukas.Tulee varmaan tehtyä useamminkin.😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! Tämä on todella vanha resepti. Isoäidiltäni saatu 😍

      Poista
  9. Kiitos ohjeesta. Onnistui. Laitoin toiseen päähän omenaa ja toiseen mustikkaa. Kaksi piirakkaa yhdellä iskulla😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Ihana kuulla että tykkäsit. Hyvä idea tehdä kaksi eri täytettä! 😄👍

      Poista
    2. Tämä on tosi hyvä ohje , oon tehny aina uudelleen ja uudelleen ,vaihdoin jauhon gluteenittomaan , vähän enempi laitoin , vaikka tuo täyte painuu pohjalle se ei haittaa 😍

      Poista
    3. Kiitos, ihana kuulla 😍

      Poista
  10. Kokeilin tätä mansikkapiirakkana kermaviilin kanssa ja tuli ihan super hyvää. Lisäsin päälliseen hieman vaniljasokeria ja 7dl sijaan laitoin jauhoja 7 ja puoli desiä tasan 7 sijaan. Kiitos maukkaasta ohjeesta, herkuteltiin kahden perheen kesken ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että tykkäsitte ja kiitos kommentista ❤️

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊