lauantai 1. tammikuuta 2022

Suklaajuustokakku jouluksi (G ja L, ø24cm)

Moi!
Tässä meidän jouluaaton kakku ❤ Tein kakun laktoosittomana ja gluteenittomana. Teen kaiken aina mahdollisimman laktoosittomana mutta nyt oli tarvetta myös gluteenittomuudelle. Kirjoitin ohjeeseen nyt erikseen tästä laktoosittomuudesta ja gluteenittomuudesta. Kakku oli oikein hyvää, samettisen pehmeää ja todella suklaista ❤ Gluteeniton joulupipari oli itsekseen melko tylsän makuinen ja kuiva, mutta toimi hyvin pohjassa kun mukana oli voita 😄 Fazerin sinisen ystävälle tämä Brunbergin laktoositon maitosuklaa ei maistunut yhtä hyvältä, mutta asiansa ajoi kyllä kakussa oikein mainiosti 😊👍

💕❤ Hyvää uutta vuotta kaikille! ❤💕



Suklaajuustokakku ø24cm
Gluteeniton ja laktoositon 

Pohja:
200 g gluteenittomia joulupipareita
80 g laktoositonta voita

Täyte:
4 dl laktoositonta kermaa (vispi- tai kuohu-)
400 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
150 g laktoositonta maitosuklaata (Brunberg)
80 g maidotonta tummaa suklaata (Panda)
4 liivatelehteä
3 rkl vettä

Tee ensin keksipohja. Laita irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille muovikalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20-30 sekunnin välein. Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli.

Suklaaganache:
1 dl laktoositonta kermaa
150 g laktoositonta maitosuklaata
50 g maidotonta tummaa suklaata

Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Ota kattila hellalta lisää veitsellä pilkottu suklaa joukkoon. Anna olla hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos ganache tuntuu kovin juoksevalta anna sen hetki jäähtyä. Kaada sitten varovasti kakun päälle ja levitä ensin ganachea koko kakun päälle ja sitten vasta anna valua reunojen yli.

Koristeeksi laitoin laktoosittomasta maitosuklaasta lastuja, gluteenittomista joulupipareista murua, sulatettua laktoositonta maitosuklaata, piparipoikakoristeita ja tähden mallisia koristerakeita.



Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis ja varmasti myös herkullinen joulukakku! <3
    Itse käytin kerran kakkuun tuota Brunbergin laktoositonta suklaata ja lopputulos oli sellainen "paakkuinen" juustokakku, en ole sen jälkeen uskaltanut sitä kokeilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanne ❤ Mulla tämä suklaa käyttäytyi kyllä ihan täydellisesti ja normaalisti. Suklaa paakkuuntuu helposti jos massa johon sula suklaa kaadetaan on kovin kylmää. Silloin suklaa lähtee liian nopeasti kovettumaan ja jää paakuiksi massaan. Mun mielestä uskallat kokeilla tätä suklaata uudestaan 😉 Tälläiselle laktoosittomalle maitosuklaalle on kyllä tarvetta tässä maailmassa 😃

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊