torstai 17. kesäkuuta 2021

Pursotettava munavoi (n.25 pieneen coctailpiirakkaan)

Hei!
Tyttären juhlissa yhtenä suolaisena tarjottavana oli näitä pieniä coctailpiirakoita. Erikseen tarjottava munavoi yleensä sotkee ja sitä on ihmisten syleissä ja pöydillä... Muistelin joskus törmänneeni pursotettavaan munavoihin ja ohjeen löysin Merjan leivonta- ja askartelublogista (tänne omaan blogiin kirjoitin ohjeen omasta päästäni). Suolan määrä kannattaa maistella itselle sopivaksi. Mä laitoin muistaakseni noin ½tl ja se maistui tuoreena ja pehmeänä hyvältä mutta juhlissa kun söin kylmänä piirakan niin maku oli hieman suolaton. Kivoja nämä kyllä oli, näyttäviä ja kauniita 🥰 Ehdottomasti tykkäsin 👍😊


Pursoteltava munavoi:
6 kananmunaa
100 g voita
suolaa

Keitä munat koviksi ja anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Kuori munat pehmeän voin päälle kulhoon ja lisää maun mukaan suolaa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pursota heti jäähtyneiden piirakoiden päälle. Munavoi kovettuu jääkaapissa joten sitä ei voi pursotuspussissa säilyttää.

Ohjeella saatavalla munavoin määrällä pursottelee kuvan mukaisesti noin 25 pientä coctailpiirakkaa.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Oi WAU - totta tosiaan, munavoi sotkee ja sitä on aina jokapaikassa, joten tämä tapa on sen lisäksi että se on näyttävän näköinen, myös äärimmäisen käytännöllinen. Taidan myös joskus kokeilla tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ☺ Kokeile sinäkin! Tykkäsin näistä tosi paljon 😃👍

      Poista
  2. Kiitos tästä ohjeesta tulen varmasti käyttämään tätä. On hienon näköinen sille myös erikois pisteet.

    VastaaPoista
  3. Kauniita. Ja todellakin, niitä munavoin palasia ei tipu joka paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Nämä oli tosi nättejä kyllä 😃 Suolassa jäi puutetta munavoissa mutta hyvää oli silti 👍

      Poista
  4. Hei, miten pursotit munavoin? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊