perjantai 21. toukokuuta 2021

Browniekakku suklaatäytteellä (24cm)

Moi!
Instagramissa vilautin tätä ihanaa kakkua jo äitienpäivänä 🥰 Halusin testata oikein suklaista kakkua ja päädyin taas meidän lempibrownien reseptin äärelle 😆 Pienensin ohjetta ja paistoin pohjan kahdessa 24cm vuoassa. Väliin tein suklaajuustokakkutäytettä 🤪 Oli aika ihanaa, voin kertoa! 😋❤ Kiireessä kun tein kakun niin unohdin taikinasta kaakaojauheen mutta oikein suklaista oli silti 🤣 Aion vielä hioa tätä reseptiä ja muistan toivottavasti silloin myös kaakaojauheen 😆 Mutta koska kakku oli todella hyvä, niin julkaisen reseptin vaikka kuvien kakusta puuttuu se kaakaojauhe 😁


Browniekakku suklaatäytteellä 24cm

Pohja:
150 g tummaa suklaata paloina
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta (jäi tästä kakusta pois)
75 g voita
2 tl vaniljasokeria
2½ dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
4 kananmunaa
3 runsasta rkl ranskankermaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota kahteen halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle.
Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa vähän väliä sekoitellen) ja anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (en saanut vaahtoa vaan sellaista sokerimurua). Lisää mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita sitten taikinaan ranskankerma, sula suklaa ja jauhoseos ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina kakkuvuokiin (tasoittele pinta). Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes "kakun" pinta rakoilee hieman (älä kuitenkaan paista liian pitkää aikaa, koska kakun sisuksen on tarkoitus jäädä kosteaksi). Mulla mahtui molemmat vuoat yhtä aikaa uuniin ja paistuivat silti tasaisesti.  Anna pohjien jäähtyä.

Täyteläinen suklaatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa lautasella mikrossa ja jätä jäähtymään pöydälle. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa  tuorejuusto ja sulatettu suklaa yhteen. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa. Levitä täyte toisen pohjan päälle ja aseta toinen pohja varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä useampi tunti jääkaapissa. Itse kokosin kakun irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen ja annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.

Päälle vatkasin 2dl kermaa vaahdoksi ja koristelin kakun mansikoilla.



Terveisin Taru

9 kommenttia:

  1. Oih.... <3 Suklaan ja mansikoiden (+kermavaahdon) liitto on suorastaan vastustamaton.
    On muuten tänä keväänä löytynyt yllättävän makoisia ulkolaisia mansikoita. Itse ainakin olen yllättynyt niiden makeudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli kyllä hirmuisen hyvää! Uusi versio on jo mielessä 😆 Nämä mansikat oli muuten myös ihan hyviä. Usein ulkolaiset on kovia ja kirpeitä 😬

      Poista
  2. Näyttää vähän liiankin hyvältä.. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa 😍 Tää oli kyllä hyvää 😜

      Poista
  3. Löytyy vain yksi 24cm vuoka. Onnistuuko pohjan paistaa kerralla ja leikata sitten kahteen osaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä Pohja on hyvin tahmeaa, siksi en usko että leikkaus onnistuu. Voit tehdä pohjan myös levynä uunipellillä ja leikata siitä pyöreät tai neliskanttiset pohjat kakkuusi. Linkki pellilliseen löytyy postauksen alusta.

      Poista
  4. Ooh,empä tullutkaan ajatelleeksi. Kiitos vinkistä ��

    VastaaPoista
  5. Missä kohtaa suola lisätään?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊