lauantai 7. marraskuuta 2020

Limellä maustettu päärynähillo

Moi!
Tein lisää päärynähilloa kun lapset sitä niin rakastaa ja kyllä nyt oli päärynä kaupassa edullistakin 😄 Laitoin hilloon yhden limen kuoriraasteen ja mehun ja siitä tuli hilloon tosi kiva twisti, siksi haluan ohjeen tänne muistiin 😄 


Limellä maustettu päärynähillo:
1½ kg päärynöitä (kuorittu ja kodat poistettu)
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
2 rkl vaniljasokeria
1 pkt (330g) hillo-marmeladisokeria

Kuori päärynät ja poista siemenkodat ja lohko vähän pienemmiksi. Keitä yksinään muutama  minuuti sekoitellen niin että päärynöistä irtoaa vähän mehua. Lisää sitten marmeladisokeri ja vaniljasokeri ja keitä hiljalleen noin pari minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi ja keitä vielä pari minuuttia.
Laita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Terveisin Taru 

3 kommenttia:

  1. Mulla tämä jäi ihan löysäksi, vaikka tein ihan ohjeen mukaan. Millainen koostumus sulla on? Olin ajatellut kakun väliin mutta ihan lirua on. Sokeripaketin ohjeessa on, että kiloon riittää tuo yksi paketti. Olisko kuitenkin liikaa tuo 1,5kg, jos ihan kiinteää haluaa? Päärynät oli myös kunnolla kypsiä, ei liian mutta mehukkaita kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päärynähillo jää aina löysäksi. Se on siitä ärsyttävää kyllä 😁 Mulla on muitakin päärynähillo-ohjeita ja oon tehnyt kerran suuremmalla marmeladisokeri määrällä niin hillo ei juurikaan paksuuntunut vaan maku muuttui kamalan sokeriseksi. Sitä en suosittele, hillo oli hurjan makeaa ja päärynän maku hävisi. Yksi vaihtoehto olisi tehdä päärynähilloa omenan kanssa jos se sitten olisi paksumpaa. Hyvää tämä hillo kuitenkin on. Meillä lapset syö tätä pannukakun, puuron ja maustamattoman jogurtin kanssa 😊

      Poista
    2. Kurkkaa tänne ja lue mitä olen kirjoittanut 😊
      https://taikakakut.blogspot.com/2018/10/paarynahillo.html?m=0

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊